Dette må du oppleve i Madrid

De beste attraksjonene, hotellene, restaurantene. Og selvfølgelig - hvor du kan se Martin Ødegaard.

Vi elsker allerede Spania. Men når vi pakker kofferten for å reise av gårde til sydligere strøk, er det ofte destinasjoner som Mallorca, Barcelona og Marbella vi velger. Naturlig nok har vi kanskje valgt bort den spanske hovedstaden, som er en av de høystliggende i Europa, fordi den ligger langt fra den spanske og behagelige kystlinjen. Men nå har vi fått en god grunn til å reise også dit, og akkurat som mange av oss liker, er den grunnen norsk og heter Martin Ødegaard.

Ødegaard har signert for fotball-laget Real Madrid. 16-åringen skal trene sammen med A-laget, men i første omgang spille kamper for B-laget, Castilla, som spiller i tredjedivisjon. Imponerer unggutten er det selvsagt at han får spille for A-laget. Men om han ikke skulle dukke opp på banen under kampen du kjøper billetter til, har Madrid uansett veldig mye annet å by på. Her er noe av det beste:

Dette må du oppleve

 

stadion

Pradomuseet

Skal du besøke ett museum i Madrid må det bli dette. Museo del Prado er Spanias nasjonale kunstmuseum, og har en av verdens beste og mest verdifulle kunstsamlinger. Museet er et av verdens mest besøkte attraksjoner, og kronverket er maleriet Las Meninas (brudepikene) fra 1656 av spanske Diego Velázquez.

Francisco de Goya er den kunstneren som er representert med flest verker i museet, og etter vår mening er hans kunst alene grunn nok til å besøke Pradomuseet.

Madrid Food Tour

Opplev det aller beste fra Madrids kultur – maten! Du får være med en liten gruppe på en kulinarisk reise gjennom Madrids gater, og besøke det beste den spanske hovedstaden har å by på av matmarkeder, tapasbarer, bakerier og delikatesseforretninger. Selvsagt får du smake, og lære om tradisjon og historie.

Estadio Santiago Bernabeu

For alle fotballentusiaster er nok et besøk til Real Madrids fotballstadion et mål for turen. Og nå er det trolig aktuelt med en tur til Alfredo di Stéfano Stadium også, hvor du kan få et glimt av Martin Ødegård sammen med B-laget Real Madrid Castillo.

Flamenco

Den spanske folkemusikken og dansen har sin opprinnelse fra Andalucia, men kan også oppleves på en rekke restauranter og tavernaer i Madrids gater. Ifølge Tripadvisor.com er de beste stedene for å oppleve flamenco klubbene Essential Flamenco, Casa Patas og Las Tablas.

Her må du bo

Artrip Hotel

15556196

 

Dette lille sjarmerende hotellet med 17 rom er en favoritt blant Madrid-besøkende. Rommene har lekkert design, og hotellet har god beliggenhet med gåavstand til det meste Madrid har å by på.

Hotel Orfila

38087052

 

Hotell i luksuriøs stil med både takterrasse og hage. Her finnes restaurant og bar, og hotellet får skryt for mat av høy kvalitet og god service. Beliggenhet i et sjarmerende nabolag med gangavstand til museer, parker og byens shoppingfasiliteter.

Only You Hotel & Lounge

21871377

 

Rålekkert designhotell i nærheten av det kjente og travle torget, Puerta del Sol. Gjesterommene har sengetøy i beste kvalitet og du kan velge i en egen putemeny, du får gratis aviser, deilig frokost og kan ta morgendusjen i en regndusj.

ApartoSuites Jardines de Sabatini

34327249 (1)

 

Designsuiter hvor du kan nyte utsikten av det kongelige slottet fra hotellets takterrasse. Leilighetene har moderne innredning, og egen kjøkkenkrok med kjøleskap og kokefasiliteter.

Se flere Madrid-hoteller her.

Her skal du spise og drikke

restaurant

Restaurante Sobrino de Botín

Ifølge Guinness Rekordbok er dette verdens eldste restaurant, etablert i 1725. Berømte retter er pattegris,ovnsbakt lam og baby-ål. Til tross for at restauranten er det mange vil omtale som en «turistfelle», innehar maten en høy kvalitet og omgivelsene er helt spesielle.

DiverXO

Nord for byen kan du få en skikkelig gourmetopplevelse på den eneste restauranten i Madrid med tre stjerner i Michelinguiden. Moderne omgivelser og mat fra alle verdenshjørner med stjernekokken David Muñoz sin personlig vri, vil garantert gi deg en matopplevelse du sent vil glemme.

Le cabrera

Denne tapasbaren serverer tradisjonelle spanske tapasretter  av høy kvalitet, og noen mer moderne kreasjoner. Restauranten får gode skussmål fra besøkende, og er det perfekte stedet for en helaften. Etter maten kan dere bevege dere ned i kjelleren som huser en av byens hotteste barer.

Maitia

Denne restauranten er nummer 1 av 6923 Madrid-restauranter på Tripadvisor.com, så det er ingen tvil om at den har fornøyde kunder. Med bare syv bord sier det seg selv at man bør reservere i god tid for å få muligheten til å oppleve husets smakfulle katalanske mat.

Finn flere restauranter i Madrid her.