Dra på storfilm-spotting i England

Vi alle har vel gjort det; sett en film og tenkt «skulle ønske jeg kunne oppleve dét stedet i virkeligheten». Ja, nå kan du det. Flyselskapet British Airways har plukket ut innspillingssteder fra de største og mest omtalte filmene det neste året. – I år får vi gledelig gjensyn med favoritter som Bridget Jones, Harry Potter og Jason Bourne på kinolerretet. Selv med fantastiske filmstudioer, elsker Hollywood å bruke Storbritannia, og spesielt London, i filminnspillinger. Enkelte steder i England har nærmest blitt ikoniske for deres rolle i kjente filmer, som Notting Hill.  Hvem vet, kanskje noen av de kommende storfilmene får samme effekt, sier Peter Rasmussen, Nord-Europa sjef for British Airways.   Her er listen over filmer og innspillingssteder som British Airways har identifisert:  

Bridget Jones’ Baby: Alle gode ting er tre (2016)

Steder: London og Oxfordshire

Bridget Jones er endelig tilbake! For tredje gang får fansen et gledelig gjensyn med Bridget, denne gang med en baby på vei. Selve leiligheten, hvor Bridget igjen prøver å løse ulike livs- og kjærlighetsproblemer, ligger ved livlige Borough Market i London, over puben ”The Globe”.  Besøk selve leiligheten brukt i alle tre filmene, eller ta turen til den søvnige landsbyen Oxfordshire hvor Bridget døper det nye barnet sitt. Men en må ta turen på kino først å finne ut hvem faren til barnet er!

Her bor du i nærheten av Borough Market: citizenM London

Et rimelig luksushotell nærheten av Tower Bridge med en av de fineste utsiktene fra et London-hotell. 2 minutter unna Tate Modern og kun 600 meter fra Millenium Bridge.

Les mer om hotellet her.

Fabeldyr og hvor de er å finne (2016)

Innspillingssted: Liverpool

Harry Potter-skaper, J.K. Rowling, debuterer som filmmanusforfatter og i november er endelig den første av hele tre Potter-forløpere klar på kino. Nesten hele filmen ble spilt inn i studio, men fansen kan få et unikt innblikk bak kulissene i det nye Potter-universet ved St. George’s Hall i Liverpool. Filmregissør, David Hayman, mente at den flotte arkitekturen i byen skapte en perfekt følelse av New York i 1920. Les også: De 10 beste hotellene i London

Her bor du i nærheten av St.George’s Hall: Liverpool Marriott Hotel

4-stjerners hotell bare 5 minutter unna fra Lime Street jernbanestasjon. Hotellet ligger kun 5 minutter fra kjøpesenteret Liverpool One. Ellers tilbyr hotellet utendørsbasseng, treningssenter og innendørsbasseng.

Les mer om hotellet her.

Jason Bourne (2016)

Innspillingssted: London

I høst er Matt Damon endelig tilbake som Jason Bourne. Selv om det ser ut som deler av filmen finner sted i Athen, ble scenene faktisk filmet på togstasjonen Woolwich Arsenal i London. Filmskaperne endret alle skilt og butikkfronter for å forvandle stasjonen fra England til Hellas, og selv ikke daglige pendlere kjenner seg igjen i scenene på kinolerretet!

Her bor du i Woolwich: Aloft London Excel

Et moderne hotell i nærheten av O2 Arena og Olympic Stadium. Gjestene kan unne seg med innendørsbasseng, treningssenter og gratis Wi-Fi på offentlige områder.

Les mer om hotellet her.

Wonder Woman (2017)

Innspillingssted: London

Trafalgar Square er en av Londons mest populære turistattraksjoner, og en ikonisk Hollywood-favoritt. I filmen Wonder Woman som har norgespremiere i 2017, blir det historiske landemerket forvandlet til å ligne en hjemkomstscene i etterkrigstiden.

Hotell i nærheten av Trafalgar Square: The Trafalgar Hotel

The Trafalgar Hotel, London, Hotellets front

Dette hotellet er kun 800 meter fra Westminster, med en takbar som tilbyr flott utsikt over byen. Hotellet er dog lokalisert i et stille område som ikke forstyrrer nattesøvnen din.

Les mer om hotellet her.

Allied (2016)

Innspillingssted: London

I den svært omtalte filmen, nyter Brad Pitt og Marion Cotillard en koselig piknik i Londons Hampstead Heath. Parken strekker seg fra Hampstead til Highgate og har en rekke kafeer og kaffebarer, hvor fansen kan kjøpe meg seg mat og gjenskape filmøyeblikket med fantastisk utsikt over London.

Her finner du de aller beste hotellene i London.

Rogue One: A Star Wars Story (2016)

Innspillingssted: London

Mange gleder seg til å følge jakten på dødsstjernen i spinoff-filmen, Rouge One. Fansen tok til sosiale medier da den første traileren kom ut og det ble kjent at deler av filmen ble spilt inn på London-stasjonen, Her er det bare til å glede seg til å se Stormtroopers og roboter innta den travle togstasjonen.

Hotell i nærheten av St.Pancras: St. Pancras Renaissance Hotel

Luksushotell med 2 restauranter i nærheten av British Libary. Fordelt på 245 gjesterom, 2 barer og 2 restauranter. I tillegg får du spa med full service og innendørsbasseng.

Les mer om hotellet her.

London Has Fallen (2016)

Innspillingssted: London

Actionfilmen, London Has Fallen, mangler ikke på eksplosjoner og selveste Westminster Abbey blir blant annet sprengt i filler. Hele filmen er fullpakket av fantastisk action-grafikk og filmtriks som gjør at en føler en må dobbeltsjekke at det berømte landemerket fortsatt står oppreist i virkeligheten!

Her bor du i nærheten av Trafalgar Square: The Grand at Trafalgar Square

Grand Trafalgar Square er et 4-stjerners hotell i Soho, i nærheten av Big Ben og London Eye. Hotellet er lite og sjarmerende, avskjermet fra Londons hektiske gater.

Les mer om hotellet her.