Du vil ikke tro hva disse håndbevegelsene betyr på ferie

Det er ikke slik at de samme håndbevegelsene betyr det samme i alle kulturer. Vi gir deg guiden.

Visste du at du kunne få 1 gratis overnatting for hver tiende overnatting? Sjekk her

fingerHva betyr det å gi fingeren?

Den kanskje mest kjente håndbevegelsen nå er å vise fram den midterste fingeren, men betyr det akkurat det samme over alt? På engelsk kalles det også for The Bird eller flipping someone off.

Det at det kanskje i dag er mest kjent i den engelske verdenen betyr ikke at det kommer derfra. Historisk er det en relativt aggressiv hilsen som stammer enten fra det gamle Hellas, og fingeren var et tegn på penis – og det å gi fingeren et symbol på seksuell omgang.

Sjekk ut hotell-tilbud i Hellas her nå

Det var italienske innvandrere som tok med seg fingeren til USA, og den ble stadig mer populær tidlig på 1900-tallet.

Betydningen i vestlig kultur i dag har gått fra å dreie seg om samleie til å be noen dra til helvete, men da basert på det amerikanske/engelske fuck off.

I enkelte kulturer kan det å vise pekefingeren på samme måte bety nøyaktig det samme, og i land som for eksempel De Forente Arabiske Emirater er det straffbart å vise fingeren.

Sjekk ut de aller beste hotellene i Dubai her på LaurelNights

Uansett hvor du skal be om en av noe er det i hvert fall lurt å unngå fingeren, som har blitt relativt universell – og blir oppfattet negativt i alle kulturer.

rogingr

Hva betyr det å vise to fingre?

Det å vise to fingre opp, med håndflaten vekk fra deg selv er v for victory eller da s for seier (men s er mye vanskeligere å vise med hendene). Snur du derimot hånden så vil du i land som Storbritannia, Irland, Australia og Canada (og altså da Wales, Nord-Irland og Skottland) be noen om å dra til det varmeste stedet som finnes. Altså det samme som å vise en finger mange andre steder.

Dette har også spredt seg så i nesten hele Europa bør du ikke bestille to øl med håndflaten vendt mot den du bestiller fra.

Har du prøvd Trivago? Du kan søke i over 270 hotellsider samtidig

ok

Dette betyr vel alltid OK?

Nei.

Dette betyr OK i USA, og mange vestlige land. Spesielt de som snakker mye engelsk (eller som oss, gjerne vil være amerikanere).

Finn superturer til USA her

Gjør du samme håndbevegelsen i Russland, Brasil, Tyrkia og mange steder rundt Middelhavet så betyr det noe helt annet. Det betyr: Du er homoseksuell. Noe som kan være ok.

Hvis du gjør samme bevegelse i Frankrike og Belgia betyr det at den du gjør det mot er et null. I Sør-Amerika  betyr det «ditt anus.» Noe som selvfølgelig kan være helt ok.

Les vår sak om det vi mener er det perfekte hotellet for Paris-turen her

metal

Hva betyr metalfingrene?

Djevelens tegn? To fingre opp, og to fingre ned med tommelen over. Så hvor kommer det fra? Betyr det nøyaktig det samme hvilken vei man viser det?

Man tror dette stammer fra India eller deromkring, og kom til Europa med handelsreisende. Både da og nå handler det om demoner, og djevelen. Tidlig på 60-tallet ble tatt opp i rocken, og i metallen senere. Et rocketegn altså, med muligens noe mindre satanistisk mening etter hvert.

Snur du hånden og veiver fram og tilbake i Middelhavet så forteller du at partneren til den du gjør det til er utro.

Sjekk ut de siste hotelltilbudene her

snaps

Knipse med fingrene

Noen gjør det selvfølgelig for å holde rytmen, og i mange vestlige land knipser man for å få oppmerksomhet. Det brukes også for å vise at man har fått en idé i en del vestlige land, men samtidig kan du i mange andre land fornærme noen sterkt om du knipser noen i ansiktet. Kanskje ikke så overraskende. I mange kulturer er det også en musikalsk form.

Bare husk det at å knipse etter kelnere kan være et sikkert tegn på at du vil få mat som ikke helt er slik du vil ha det…

Sjekk ut hvordan du kan få rimelig overføring fra flyplass til hotell med resorthoppa her

showinpalm

En åpen hånd betyr vel bare stopp?

Ja, det betyr stopp. Det betyr også at man er ubevæpnet.

Er du i Hellas bør du likevel unngå dette. Det er en fornærmelse som grekerne fortsatt tar ille opp.

Du bør heller ikke vinke etter en taxi med åpen hånd i Sør-Korea, det er nemlig slik koreanere kaller på sine hunder…

Her er de 50 mest populære byene for oss nordmenn

klokke

Se på klokka er vel uskyldig nok?

Ja, stort sett i alle land. Dog ikke i Midt-Østen og mange arabiske land. Der er det nemlig høflig å la en samtale ta den tiden den tar. Ser du på klokka under en samtale er du derfor relativt uhøflig.

Les: 100 ting du må ha sett før du dør

tommelenopp

Hva med tommelen opp?

Det betyr jo alltid noe positivt! Nei. Faktisk ikke.

I mange muslimske og asiatiske land er det faktisk omtrent det samme som å vise den midterste fingeren, men kanskje mer direkte oversatt som «opp i rumpa di»

Har du prøvd vårt reisesøk hvor du kan søke i 800 flysider samtidig?

tommelned

Hva så med tommelen ned?

Det er faktisk det sikreste som finnes. I alle kulturer oppfattes det negativt.

Hvilket vel beviser at vi mennesker er likest hvis vi er sure og sinte?

Noe folk ikke blir på disse hotellene