Foto: iStock

Dyrk kjærligheten innenlands

Hvorfor reise til utlandet når Norge byr på så mange romantiske steder?

Lei en bil, ta tog, fly og reis vekk fra hverdagen. Til byer med unik arkitektur og atmosfære, og flotte spise- og overnattingssteder.  Til romantiske småsteder som sjarmerer fletta av deg, eller til hemmelige små smutthull utenfor turistløypa. Vi har plukket ut noen romantiske reisemål og hoteller som vil gi deg en meget god opplevelse.

Finn billigst flytur her.

Slik finner du billigst og best leiebil.


Bergen 

Som innehaver av landets regnværsrekorder har bergenserne blitt gode på å dyrke romantikken innendørs. Del et måltid på den hyggelige og smakfulle restauranten To Kokker på Brygge. Eller ta en tur innom Det Lille Kaffekompaniet som ligger bak Fløien. For her går det rykter om at hvis du tar en date med hit, vil det gå veldig bra.

Les også: Den store guiden til Bergen

Clarion Collection Hotel Bryggen

Med beliggenhet midt på Bryggen i Bergen, er dette hotellet som skapt for en minneverdig weekend. Det er trolig Bergens flotteste hotell i et av byens mest ærverdige byggverk. La kjærligheten blomstre i et av hotellets 116 store og delikate rom, alle med sitt særegne preg.

Les mer om hotellet her

Søk etter billige flybilletter her


Oslo

Norges hovedstad er kanskje ikke det første du tenker på, men byen har svært mye å by på. Alt fra et besøk i Mathallen for kulinariske opplevelser til en romantisk spasertur på Tjuvholmen, shopping og fine puber og barer. Og for de nyforelskede: ta en spasertur langs Akerselva, og nærmere bestemt «Kjærlighetsstien»(Hukebakstien), eller dra opp til Ekeberg. Der venter en praktfull utsikt og en benk å være nyforelsket på.

Les også: 10 ting du må gjøre i Oslo

Clarion Collection Hotel Gabelshus

Gabelshus er et koselig hotell der du føler deg hjemme. Med beliggenhet midt i et elegant og rolig strøk og gangavstand til severdigheter og flere ypperlige restauranter, er du garantert et spennende opphold i Oslo. Hotellet byr på en sjarmerende atmosfære, og deg som ønsker det,så står kveldsmaten på.

Du finner hotellet her


Ålesund

Det er ikke uten grunn at Ålesund ble kåret til Norges vakreste by av The Times for noen år siden. Ålesund vil du lett bli fascinert av, med sin jugendstil og et mangfold av tårn, spir og vakre utsmykninger. En sjarmerende havneby som denne er et perfekt sted å pleie kjærligheten i.

Les også: Ålesund: Et nordisk eventyr

Hotell Brosundet

Inne i det som en gang var et gammelt pakkhus har arkitektkontoret Snøhetta skapt et moderne hotell i særklasse. Det er snakk om 46 flotte rom og en intim, vennlig stemning.

Og hotellets høydepunkt, er det ultimate kjærlighetsrommet: Rom 47, Molja fyr. Det røde, lille fyrtårnet som ligger ved innseilingen til Ålesund har akkurat plass til to. Ta trappa fatt og nyt solnedgangen- en opplevelse du aldri vil glemme.

Middag spiser du i hotellets gourmetrestaurant Maki, kvelden tilbringes i romantiske Ålesund by og om natten sover du med bølgene. Alt sammen med noen du er glad i.

Du finner hotellet her


Lofoten

Sommer eller vinter, Lofoten er landets mest romantiske destinasjon. Lofoten er en velkjent sommeridyll, men i skreisesongen byr øyriket fram et show av vekslende vær og spektakulære sjø- og friluftsaktiviteter. Her finnes alt dere trenger-naturen, lufta, strendene, småstedene, og hverandre.

Les også: Nasjonale turistveger: Lofoten

Anker Brygge, Svolvaer

Anker Brygge

Anker Brygge er en perle midt i Svolværs havn. Det er et av Lofotens flotteste steder for mat, overnatting og gode ferieopplevelser. Her bor du godt i tradisjonsrike og eksklusive rorbusuiter, og nyter velsmakende måltider ved den åpne peisen i restaurant Kjøkkenet. Her kan du nyte praktfull utsikt og oppleve midnattssol og nordlys, idylliske fiskevær og kystkultur.

Les mer om Anker Brygge her – sjekk priser og tilgjengelighet


Norefjell

Norefjell ski & spa

Kombinasjonen fjell, spa og romantikk er ikke å tulle med..Men på Norefjell ski & spa kan du slå to fluer i en smekk.  Her kan du pleie både kjæresteforholdet, kropp og sjel. Dette hotellet håver stadig inn priser for landets beste spa-anlegg. Liggende ca. 1,5 time fra Oslo, tilbyr dette hotellet rekreasjon og en spa i en setting du sannsynligvis aldri har opplevd før.

Du finner hotellet her


Stavanger

Å gå opp til Preikestolen er en kjempefin opplevelse for par – og så romantisk! Fargegaten i sentrum må oppleves, og for å ikke snakke om den sjarmerende shoppinggaten i Kirkegaten. En miniferie i Stavanger er bare helt idyllisk for par som vil dyrke kjærligheten.

Les også: Stavanger: En av Norges vakreste byer

Clarion Hotel Stavanger

Hotellet for dere som ønsker mer enn å bare sove. Flott utsikt over fjorder og fjell med sentral beliggenhet i sentrum.

Se mer av hotellet her.


Søk etter ledige hoteller hos Nordic Choice hotels her

Sjekk ledige hoteller hos hotels.com her

Sjekk ledige hoteller hos First her

Sjekk ledige hoteller hos Expedia her


Les også:

De 6 beste nakenhotellene

Hotellene nordmenn elsker