Eksotisk sommer i Tunisia

Bli med på et arabisk eventyr! Tunisia er landet med vakre strender, eksotiske matretter og et historisk sus. Det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor mange velger Tunisia som reisemål, da landet lengst nord i Afrika kan by på alt fra avslappende strandliv til storslått arkitektur og yrende markedsliv. Men hvor i Tunisia skal du reise, og hva kan du gjøre?

Sousse

yay-441551-digital

Solfylte Sousse er et av Tunisias mest populære turistmål, og det perfekte utgangspunkt for en avslappende ferie. Her kan du utforske det spennende søndagsmarkedet i Souq el-Ahad-kvartalet, nyte late dager på kritthvite strender og til og med ri på kameler. Ta også turen innom arkeologimuseet, eller det vakre Dar Essid museet som faktisk er et lite hus inne i medinaen. Fra Sousse kan du ta turen til Port El Kantoi, en liten luksusoase 14 km lenger nord. Sousse ligger kun 20 km unna flyplassen Monastir, og du kan finne dine flybilletter her.

Overnatting

Det mangler ikke på luksuriøse overnattingsmuligheter i Sousse, og det trenger slettes ikke være så dyrt. Vi har plukket ut tre hoteller i byen som gir deg luksus og komfort, med perfekt beliggenhet rett ved stranda.

Sousse

Moevenpick Resort & Marine SpaMarhaba Royal SalemTour Khalef Marhaba Thalasso & Spa

Hammamet

yay-3145201-digital

Omtrent en times kjøretur fra hovedstaden Tunis, ligger den vakre ferieperlen Hammamet. Vannet er krystallblått, strendene er langstrakte og den sjarmerende medinaen er det perfekte stedet for en ettermiddagstur. Verdt å få med seg i Hammamet er havna, hvor du kan beundre båtene og «piratskipene», spise på en av de mange restaurantene og handle i butikkene. I likhet med Sousse, har også Hammamet flust av muligheter for et behagelig opphold. Vil du ha luksus midt på stranda er dette hotellet et utmerket valg, for ikke å glemme dette og dette.

1247968_26_z

 Her finner du flere hoteller i Hammamet.

Monastir

yay-7450926-digital

Det tredje store turistmålet i Tunisia, befinner seg 20 km sør for Sousse. I Monastir kan du finne roen på stranden, eller du kan utforske labyrintgangene i den ærverdige festningen kjent fra Monty Pythons Life of Brian. Et must når du er i byen! Test også ut de mange mulighetene for vannsport på stranda, og ta turen innom mausoleet Bourguiba. Som i Sousse og Hammamet, er de fleste store hotellene i Monastir plassert med kort avstand til stranda. To ypperlige alternativer med gode tilbakemeldinger fra gjester, er Sentido Rosa Beach All Inclusive og Regency Monastir Hotel And Spa.

Monastir

Dra på utflukt

Når du er i Tunisia, er du helt nødt til å dra på minst én utflukt. Du kan oppleve Sahara, ri på kameler eller utforske steder kjent fra Star Wars og andre filmsett. Snakk med reisebyrået ditt, så får du hjelp til å booke den perfekte utflukten. Hvis du har mulighet bør du legge Tunisia-reisen til perioden mars-mai, da temperaturen er mer behagelig og menneskemengdene noe mindre enn i høysesongen juli-august. Husk også at Tunisia er et muslimsk land, så du bør kle deg etter den lokale kulturen. Menn bør kun gå i bar overkropp på stranda, og kvinner bør dekke til skuldre og knær ved ferdsel utenfor turistområdene.

yay-660515-digital

Visste du at…

…Tunisia i romertiden var kjent som Afer, som betyr solfylt? …Tunisia ble brukt i alle Star Wars-filmene, utenom episode V? …Valutaen i Tunisia er dinar? …Internett først ble lovlig i Tunisia i 1997?

211671090_7a3e5abe2f_o
«Tatooine» fra Star Wars. Foto: Debord/Flickr

Her finner du flybilletten til Tunisia.