Eksotiske Kardemommeby

Selvfølgelig snakker vi om vakre Marrakech. Klisjeene står i kø når denne nordafrikanske perlen skal beskrives: Den rosa byen, magiske Marrakech, osv. Det er ikke så rart. Helt siden byen ble etablert på 1100- tallet, har den vært et av de viktigste kultur- og handelsentrene i den islamske verden. Og et av de vakreste. Det er også jetsetternes nye Mekka. Marrakech har blitt et hipt reisemål, og Yvonne Bonanati i bookingsiden Hotels.com deler sine beste tips.


Populært som aldri før

Den fjerde største byen i kongeriket Marokko er blitt et populært turistmål. Marrakech ligger ved foten av Atlasfjellene, kun to timers kjøretur fra Sahara. Det milde middelhavsklimaet gjør at man kan nyte sol og varme selv når termometeret viser minusgrader hjemme. – Marrakech har noe for familier, kjærestepar og venninnegjenger på tur. Kontrastene mellom gammelt og nytt, det historiske og det moderne, øst og vest, gir byen en eksotisk atmosfære. Byen er i verdenstoppen i antall unike boutiquehoteller, og har et bredt utvalg av gode spisesteder, sier Yvonne Bonanati i Hotels.com.


Få steder på jorden kan by på en så flott balanse mellom mystikk og skjønnhet, og Marrakech er et av dem. Det finnes en utbredt blanding av gammelt og nytt i Marrakech, og innflytelser til byen kommer fra mange retninger. Marokko ligger i Afrika, men landet er arabisk og Europa er bare et steinkast unna. Det sies at det var nettopp i Marrakech at Thorbjørn Egner skal ha funnet inspirasjon til hvordan Kardemomme by burde se ut.


Utrolig mye å oppleve

Marrakech er delt i to- den historiske gamlebyen Medina, og den moderne bydelen Gueliz. Medina er fylt av trange gågater og sjarmerende småbutikker, mens Gueliz rommer kjente merkevarekjede og utallige restauranter. I hjertet av gamlebyen ligger markedsplassen Djemaa El- Fna, som er et must på listen. På dagtid er den fylt med salgsboder, slangetemmere og hennamalere. Men det er først etter solnedgangen at plassen virkelig våkner til liv med utecaféer, musikere, dansere og artister. I utkanten av plassen ligger Koutoubia- moskéen, symbolet på Marrakech, som er vakkert belyst om kvelden. Moskéens minaret er senterpunktet i Marrakech og synlig fra alle deler av byen. Plassens sidegater er en endeløs labyrint av markeder (souk),og du har souker for alt fra krydder til tekstiler og jernvarer. Vareutvalget er virkelig enormt, og tilbudene hagler over deg mens du går de smale markedsgatene. «La shukran» er et nyttig uttrykk du må kunne («nei takk» på arabisk), men svar så bestemt du bare kan. Ellers husk å prute.


Vakre oaser

Ønsker du en liten pause fra hektisk byliv, kan du rømme til en av de vakre oasene som finnes i Marrakech. Eldgamle Menara vest i byen stammer fra 1200-tallet og består av frukthager og olivenlunder som passer for en piknik i skyggen, eller en gåtur rundt vannet i hjertet av hagen. I den moderne bydelen Gueliz ligger Jardin Majorelle- en virkelig oase i den myldrende storbyen som motedesigneren Yves Saint Laurant donerte  til byen. Definitivt verdt et besøk.


Oppsiktsvekkende palasser

El-Badi og El Bahia- to palasser du bør få med deg. El-Badi var hjemmet til Sultan Ahmad el Mansour på 1600-tallet, med nedsenkende hager, bassenger og paviljonger. Kun et steinkast unna ligger det overdådig og fargerik dekorerte El Bahia. Her ser man hvordan marokkanske adelsmenn bodde på 1800-tallet. Meld deg på en av de guidede turene for å få med alle høydepunktene. Et besøk i Marroko er ikke komplett uten å prøve hammam– den lokale versjonen av tyrkisk badstu. Les Bains deMarrakech er et elegant spasenter i en gammel bygård, der man kan oppleve dette tradisjonelle ritualet, eller nyte andre avslappende behandlinger. Perfekt avslutning på en opplevelsesrik dag. Les Bains de Marrakech er et elegant spasenter i en gammel bygård, der man kan oppleve dette tradisjonelle ritualet, eller nyte andre avslappende behandlinger. Perfekt avslutning på en opplevelsesrik dag!


Overnatting i ekte Marrakech-stil

Marrakech er full av sjarmerende bygård, eller riad-er, som er gjort om til enestående boutiquehoteller. Prisene er helle ikke avskrekkende. Vi har plukket ut noen anbefalinger.

Riad 72

Et meget godt valg. Riad 72 er en av de første og mest suksessrike riadene i byen. Det eksklusive hotellet har kun fire rom og en moderne, men avslappet atmosfære. Og takterrassen har utsikt over hele Medina. Se nærmere på hotellet her.

Dar Les Gigognes

For et luksuriøst opphold er femstjerners Dar Les Gigognes et godt valg. Hotellet ligger sentralt i nærheten av El Badi- og El Bahia- palassene, og har elleve overdådig, men komfortabelt innredede rom. Fasilitetene inkluderer spa, en flott restaurant som serverer lokale spesialiteter, og takterrasse med utsikt over Atlasfjellene. Se nærmere på det her.

La Maison Des Oliviers


Riad La Maison Rouge


 

Riad Aliya

Søk etter flere flotte hoteller i Marrakech her