En ferie – tre destinasjoner

Vil du få mye ut av ferien så flytt litt på deg.

To uker er for lenge, en for lite. Vi bestemte oss for en god kombinasjon og delte opp to uker i tre destinasjoner. Vi startet på den italienske øya Sardinia og byen San Teodoro, tok båten over til franske Korsika og båt igjen til Nice. Da fikk vi slaraffenliv og god mat, litt sightseeing i en sjarmerende middelalderby med en bystrand og til sist – storbyshopping i fasjonable Nice.   Det var kanskje min beste ferie med barn noensinne.  

Her finner du feriefølelsen

iStock_000003869248_Small

På Italias nest største øy – Sardinia – er det ikke vanskelig å finne feriefølelsen – og forelske seg. Øya er en uoppdaget perle for mange, men de som har vært her vil gjerne tilbake. Tross alt omtales Sardinia gjerne som «Europas svar på Karibia».

Her finner du hotell og leiligheter i San Teodoro

Flyplassen Costa Esmeralda

iStock_000040467068_Small

Tar du utgangspunkt i Sardinia i sommer kan du velge mellom flere flyplasser å lande på. siden vi skulle videre nordover valgte vi Olbia Costa Esmeralda (Norwegian flyr hit). Dette er flyplassen nærmest smaragdkysten som har fått navnet sitt på grunn av det smaragdgrønne vannet og den 55 kilometer lange kyststripen jetsetterne gjerne ferierer på. Både Kate Moss, Heidi Klum, Cindy Crawford har vært der, men også John Carew og Pia Haraldsen. Og Italias president Silvio Berlusconi. De finner du først og fremst i byen Porto Cervo, konstruert av prins Karim Aga Khan med både luksushoteller og luksusbutikker. Eller på yachtene rundt byen eller som gjest i feriepalasset til Berlusconi. Eller på den berømte nattklubben «the Billionaire Club».  

En sjarmerende badeby

iStock_000076112659_Small

Vi hadde forhåndsbestilt leilighet i den lille byen San Teodoro som ligger en halvtimes kjøring sydover fra flyplassen. Da vi ankom på kveldstid ble vi overrasket over det yrende livet. De små gatene i sentrum var stengt for trafikk, gatelysene tent, gittrene foran butikkene skøvet opp (de så nemlig litt dødt ut på Google Streetview) og hundrevis av boder var stilt opp for salg av alt fra afrikanske trefigurer og fløyter til vakre steiner og lekre håndlagede smykker. Og selvfølgelig skinnsandaler.

Kun god, ekte, italiensk mat

Vi fikk pakket ut av bilen i hui og hast og gikk deretter ut på jakt etter et ekte italiensk måltid, og det var ikke så vanskelig. Overalt duftet det deilig og blide servitører ønsket oss velkomne som gjester på hvert gatehjørne. Det skal også understrekes at vi ikke spiste annet enn fantastisk god mat denne uken i San Teodoro.

Sightseeing?

Har man bil er det verdt å kjøre litt rundt for å se seg omkring, vi gjorde det, men konkluderte med at vi hadde det for bra i San Teodoro til å kaste bort for mye tid på sightseeing. Dessuten ville vi nyte strandlivet. Ungene koste seg med snorkling som det er mange små bukter for her, ellers så er Cintastranden den mest populære med sitt krystallklare vann og sin  langgrunne strand.

Hotell:Her finner du hotell og leiligheter i San Teodoro

Bonifacio, biltur og Calvi

panorama of Bonifacio, old town at sea cliff, Corsica - France

Etter en uke i San Teodoro var vi klar for noe annet og satte kursen nordover. Etter et par timers kjøring på svingete veier kom vi til byen Santa Theresa hvor vi leverte inn leiebilen og satte oss på ferje til Korsika. Det var en overraskende kort båyttur og etter kun 30. minutter befant vi oss i Frankrike og i den flotte, lille byen Bonifacio. Til vår store forskrekkelse gikk det ingen tog herifra og videre nordover, men vi fikk heldigvis leid en bil og etter 3,5 timer var vi fremme ved målet.  

Båter, yachter og croissanter

Ajaccio coast, Corsica

Calvi er en superfin, liten, idyllisk by som ligger på vestkysten av Korsika og kan by på både lekre restauranter beliggende på en oppmurt strandpromenade, fasjonable hoteller og en stor middelalderborg med tilhørende by. Tapas, vin, seilbåter, yatch og strand. Og sightseeing på middelalderborgen på toppen av byen. Vakker utsikt og deilig feriestemning. Calvi har alt. Særdeles glad var jeg over å endelig få servert fransk frokost, som er en favoritt, fortært på en hyggelig fransk fortausrestaurant med grønne og brune duker, drevet av to hyggelige søstre.  

Strandselgere

iStock_000009782739_Small

Alle strender har sine selgere og i Calvi var det faktisk noe nytt og nyttig. En fotograf kom bort og ville ta feriebilder av ungene. Resultatet ble flott og vi kjøpte de med hjem, som en godt minne fra den hyggelige byen Calvi. Etter noen dager her tok vi ferje over til den franske Rivieraens hovedstad, Nice, hvor flere shoppingopplevelser, restaurantbesøk og severdigheter ventet.

Hotell: Finn hotell på Hotels.com

Nice er «nice»

 Panoramic view of Nice coastline and beach with blue sky, France.

Vil du shoppe så finner det du trenger i Nice, og litt til. Vi kan avsløre med en gang at shoppingvarehuset Lafayette tilbyr det meste, men du finner også mange gater med spennende butikker både her og der. I gågaten Rue Massena finner du populære kjedebutikker samt mange små spesialbutikker, blant annet for sko. Rue Paradis er en sidegate  med designerbutikker av den dyre sorten som Armani og Vuitton. Kjeder som H&M, Zara og lignende finner du i Avenue Jean Medecin. Også er det et antikvitetsmarked i gamlebyen hver mandag som det også kan være verdt å få med seg om du er ute etter noe spesielt.  

Bading og sightseeing

City of Nice on the French Riviera looking along the beach. Processed in AdobeRGB colorspace.

Strandpromenaden Promenade des Anglais anlagt av engelskmennene på 1800-tallet er majestetisk og strendene med sine glattslipte rullestener en opplevelse. Dog skal man passe godt på barna her, det er brådypt og bølgene kan være store. Strandselgerne kommer og tilbyr deg øl og du skjønner raskt dette er en storby. Her er billige saronger byttet ut med finere kjoler og du finner ingen liten strandkrok for deg selv. Stranden er pakket med folk, men så er det jo også litt å se på.  

Hvitvin på en piazza

Museet til Matisse er åpent hver dag fra 10.00 – 18.00 (unntatt tirsdager), og ligger i Avenue des Arenes nr 164. Ellers er Gamlebyen med sine sjarmerende små gater, turistshops og restauranter et must. Her finner man også mange små kunstbutikker som det kan være morsomt å ta en titt i. Sett deg ned i skyggen på en piazza og nyt en pizza og et glass hvitvin. Det er stillestående luft og varmt men vi tåler det en stund. Få også med deg det berømte hotellet Negresco som også ligger her nede og skuer utover Middelhavet – her har store og kjente stjerner som Dronning Elisabeth, Boris Yeltsin, Frank Sinatra, Marc Chagall,  Rolling Stones, Beatles og Michael Jackson bodd. Kanskje har du lyst til å unne deg en natt på det berømte hotellet du også? Sjekk ledige rom og priser her

For barna

iStock_000054052706_Small

Er barna med må dere heller ikke gå glipp av den fantastiske, toetasjers karusellen i gammel stil som ligger i krysset Avenue des Phoceens og Promenade des Anglais. Eller glemme å ta en tur til Marineland med delfinshow, haitunnel, badeland, westernland og mye annet gøy. Går du opp på høyden «Le Chateau»  får du ikke bare god trim men også den aller beste utsikten over Nice og Middelhavet. Det er også mulig å ta heisen opp for kun kr 10. «Le Chateau» betyr jo «slottet», og det sto også et slott der i gamle dager. Dessverre ble det revet av Louis XIV og alt som står igjen nå er et tårn fra det 16. århundret ved navn «Tour Bellanda». Mulighetene er mange om du har mer tid å ta av og Nice er et kjempegodt utgangspunkt for nærliggende fristelser som Monaco, Cannes, Saint Tropez, Antibes, St. Raphael, Grasse, Marseille og den italienske rivieraen. Sett deg på toget og hopp av der du måtte ønske eller lei en bil og besøk de små fjellandsbyene i Provence og nyt frihetsfølelsen av å være turist uten grenser.

Hotell: Finn hotell på Hotels.com