En guide til Oxford Street

Denne handlegaten har blitt kalt nordmenns favorittgate. Vi gir deg den komplette guiden. 

Oxford Street er kanskje verdens mest kjente gate, og strekker seg fra Marble Arch ved Hyde Park fram til St Giles’ Circus, krysset ved Tottenham Court Road. Lengden er 2,4 kilometer, og det er Europas travleste handlegate.

Vi gir deg guiden fra den ene enden til den andre med våre anbefalinger, samt med avstikkere og anbefalte hoteller i nærheten av supergaten. Åpningstidene er for øvrig som regel fra klokken 10 til i hvert fall 19.00, og en del butikker har åpent fra 12 til 16 på søndager.

179126596

Marble Arch – Orchard Street/N.Audley Street

Rett ved Marble Arch, som for øvrig egentlig stod ved Buckingham Palace og ble flyttet til plassen den i dag står på i 1851, finner du hotellet Cumberland – ett strålende hotell med en enda strålende plassering (her finner du hotellets offisielle sider).

Går du fra Marble Arch eller Marble Arch Tube Station vil det første du kommer til være Primark på høyre side (sjekk vår guide til byer med Primark her), kanskje det billigste stedet du kan handle klær og sko. På venstre side finner du en relativt nyåpnet TopShop.

Er du sulten før det kan du gå litt tilbake fra undergrunnen for å spise en god og rask sandwich på Pret-A-Manger.

Videre på venstre side har du en grei utgave av butikken Mothercare for alt til babyen, en Ann Summers for sexy undertøy og den for mange nordmenn undervurderte kleskjeden Next. Det er også grei størrelse på Boots her (selv om det er en større, og mer anbefalt senere). En fin La Senza-undertøysbutikk ligger også på denne siden. Sko kan du få både på Clarks og Schuh.

På høyre side etter Primark er det et nytt shoppingkompleks med Urban Outfitters, River Island, Bershka og Zara. Fine, nye butikker som er vel verdt å være versjonene av kjedene du besøker mens du er i London.

Går du ned Park St, (ned til høyre hvis du går fra Marble Arch etter Primark) vil du finne Ask Italian – en finfin mulighet til å spise god italiensk mat.

Selfridges – New Bond Street

Etter at du har gått forbi Zara på den ene siden og Marks & Spencer på den andre siden vil du se Selfridges. Denne legendariske butikken hadde en visjonær sjef som ville gjøre shopping til noe man gledet seg til istedenfor noe man måtte gjøre, og det lyktes han med. Butikken i Oxford Street åpnet i 1909. Historien om butikken har også blitt tv-serie:

På andre siden av Selfridges er det ikke alt for mange butikker som er interessante, men Adidas-butikken er fin for den som liker merket. Videre på denne siden (høyre side hvis du har Marble Arch i ryggen) finner du kanskje den beste Boots i Oxford Street samt en fin Zara. På siden til Selfridge’s finner du Forever21 og en god Gap.

Inne på West One Shopping Center, ved undergrunnsstasjonen Bond Street, er det både Starbucks og Pret-A-Manger. Du kan også vurdere Wasabi for en kjapp matbit.

Videre på andre siden finner du Disney Store og Debenhams. Sistnevnte kan være verdt et besøk, kanskje spesielt skodelen. Rett bak ligger hotellet Radisson Blu Edwardian med en strålende beliggenhet.

Du går ned New Bond Street hvis du vil til Victoria’s Secret. Ta til høyre etter Zara, og gå nedover gaten. Victoria’s Secret vil ligge på høyre side.

New Bond Street – Oxford Circus

John Lewis er en stormagasin ikke alt for mange nordmenn tar seg bryet med å gå innom, men de har blant annet en fin elektronikkdel. Videre på samme side (den venstre med Marble Arch i ryggen) finner du byens kanskje beste H&M.

Den andre siden er muligens mer interessant med en veldig fin Massimo Dutti, den strålende japanske kjeden Uniqlo med sin flagshipbutikk i London og en fin Benetton-butikk.

Liker du indisk mat kan du ta en avstikker til Rasa W1.

Du kommer uansett etter hvert fram til Regent Street, som du kan gå ned for å komme til Piccadilly Circus. Vi fortsetter likevel.

57614715

Oxford Circus – Tottenham Court Road

Den første butikken på oversiden (venstre side) er NikeTown, en super butikk for deg som vil ha noe fra merket. Ved siden av ligger så TopShops store butikk. En butikk som nesten alltid er full av mennesker. På samme side finner du også en Urban Outfitters, men den ved Primark kan være å foretrekke.

På den andre siden finner du det man nesten kan kalle The Usual Suspects: Zara, Bershka, Mango, River Island og Next. Alle fine butikker å sjekke både vinduer og innhold i.

Går du for øvrig ned en liten avstikkergate på andre siden av TopShop kommer du til Carnaby Street-området. Vel verdt å ta seg turen for en kaffepause eller en matbit.

Den siste delen av Oxford Street har en ny Uniqlo på venstre side av gaten, ved siden av en H&M. Sports Direct litt lenger ned er stedet du går for å kjøpe fotballdrakter (originale, men billig). Enda litt legger ned er American Apparel. Videre kan du stikke innom den gode Waterstone’s for bøker samt en skjult perle for mange: The Plaza. Ikke alt for mange spennende butikker, men et greit sted å stoppe for en liten pause.

Videre er det ikke alt for mye som er interessant, selv om det er mange nye butikker som skal komme (utover høsten og vinteren 2014), med unntak av en mindre versjon av Primark. Denne kan være grei å velge siden den ofte har mindre folk enn den i den andre enden. Liker du smoothies bør du sjekke ut Boost ved siden av Primark.

I nærheten av Tottenham Court Road ligger det supre spisestedet Hakkasan for deg som liker asiatisk mat. Litt enklere mat finner du på Cafe Rouge, en finfin kjede som også er plassert her.

Den kanskje beste burgeren i England er en liten avstikker fra Oxford Street, ned Berner Street (etter American Apparel og rett til høyre etter bokbutikken Waterstones. Den heter Brgr.co. Noen hundre meter fra Oxford Street.

Toaletter på Oxford Street

Det er ikke mange offentlige toalett i London, om noen. Det du skal huske på er at alle stormagasinene har toaletter. Gratis også. Selfridges, House of Fraser, Debenhams  og John Lewis.

Hoteller i nærheten av Oxford Street

Hotellene under er alle i svært nær avstand til Oxford Street.

Luksus boutique: No.5 Maddox Street

Ypperste luksus: Claridge’s 

Større hotell med god kvalitet: Doubletree Hilton

Rimelig valg: Lincoln House Hotel

Fint og stort: Bloomsbury

Legendarisk: Langham Hotel

Rimelig, men litt lenger å gå: Tune Paddington