Foto: APEGA International/Everett Collection

En kjappisguide til Cannes

5 ting du må gjøre i de rike og berømtes ferieparadis.

Cannes, en småby kjent for sin årlige filmfestival så vel som sin glamour og sine strender. Under den prestisjetunge filmfestivalen flommer den lille byen over av filmstjerner, regissører og resten av mediebransjen, og Cannes er det hotteste stedet å være.

I 2021 avholdes filmfestivalen den 6. – 17.juli, men Cannes er fortsatt et must selv om du ikke rekker å få et glimt av de rike og berømte.

Den lille filmbyen ligger i Provence – en region som oser av romantikk, vakre strender og stilige severdigheter. Cannes ligger på den delen av Rivieraen som kalles Côte d’Azur med kort vei til Alpene. Kystlinjen ved Cannes er hele 15 km lang, hvorav 7,5 km består av strender. Halvannentime unna ligger andre idylliske reisemål som Nice og St.Tropez – tre ferier i ett er vel greit, det?


Her bor du i filmbyen

Hôtel Barrière Le Majestic, Cannes, Utsikt mot strand/hav

I Cannes er det ikke mangel på hoteller i luksuriøs stil. På innsiden ligger byens fineste hoteller, mange av dem fremviser imponerende arkitektur. Her og i gatene bak er midtpunktet i filmbyen. Genrelt er de fineste hotellene langs la Croisette, mens man finner gode alternativer i bakgatene og lenger vest i byen.

Vi kan anbefale hotellene Pullman Cannes Mandelieu, Majestic Barriere og Le Grand Hotel.

Et rimeligere alternativ: Hôtel des Allées

5 ting du må gjøre i Cannes

1. Nyte stranden

Sol deg og bli sett. Cannes byr på nydelige strender som er delt opp i fargesoner. Du betaler for å oppholde deg der med mindre du er en hotellgjest. Andre kan gå til den oransje sonen, som ligger ved Palais des Festivals. Den vakreste stranden i Cannes? Det er Carlton Beach og Plage du Midi – blant mange andre.


2.La Croisette

En berømt strandpromenade og selveste hovedpulsåren til Cannes. Her må du bare slå deg ned ved fortauskafeene og nyte synet av kysten og folk som liker å bli sett. Husk kamera!


3. En av Cannes’ beste barer: Le Baoli

 

Et av Cannes’ mest populære steder du henger på kveldene. Det er her kjendisene kommer etter at de har vunnet en pris eller to.

Adresse: Port Pierre Canto

Sjekk også: Crystie


4.Lerinsøyene (Îles de Lérins)

En øygruppe som ligger ca 5 kilometer utenfor den franske middelhavskysten nær Cannes. Den består av fire øyer; Sainte-Marguerite, Île Saint-Honorat, Saint-Ferréol og Île Saint de la Tradeliere.


5. Se boutiquene langs Rue Meynadier

Denne gaten har en lang strekning med sjarmerende bygg fra 1800-tallet, som i dag selger alt av oster, klær og vin. Et tips: Spis makronene på L’Atelier Jean-Luc Pelé (nummer 36). Ta en tur til Rue de Antibes om du vil oppleve en større shoppingopplevelse. Dette er den største handlegaten og byr på butikker som Zara og de mer eksklusive butikkene.


Å komme seg til Cannes

De fleste foretrekker å reise til Cannes med fly via Nice’s Cote d’Azur International Airport. Denne flyplassen ligger i Nice, og Cannes ligger 20 kilometer vest for Nice.

Søk flybilletter til Nice her.


Nice, St.Tropez og Monte Carlo

Når du først tar flyet til Nice for å oppleve Cannes, er det lurt å tilbringe noen dager her først. Deretter er det bare å leie bil og kjøre videre til St.Tropez og Monte Carlo.En mulighet kunne vært å ta fly til Nice, et par netter der og se Cannes og St. Tropez på veien (kanskje en natt i St. Tropez) og kanskje et par netter i Arles før du flyr hjem fra Marseille. Fra Nice tar det kun 30 min å kjøre til Monte Carlo i Monaco. Den franske riviera må bare oppleves – enten om du er på tur med familien, kjæresten eller alenetur.

Her kan du leie bil

Nice

Nice er det perfekte reisemålet fordi du får både sol, strand og storby i ett. Her kan du mingle med europeiske fiffen og nyte det gode liv. Ta frem mobilen og send en snap, eller to!

Den 7 km palmekledde strandpromenaden, Promenade des Anglais er den første assosiasjonen de fleste har til Nice. Det er ikke så rart, når du ser de uimotståelige strendene som ligger som perler på en snor langs det knallblå vannet.

Dypp tærne i det turkise vannet og ta selfies med en fantastisk utsikt som bakgrunn.

Her ligger de eksklusive hotellene tett, men byen har hoteller for enhver lommebok, uten at man må trekke så langt vekk fra stranden.

Bo i luksus

Har du først kommet deg til Nice, kan du feriere slik som jet-settere. Disse hotellene oser luksus og eleganse.

Hotel Le Negresco ble bygget på begynnelsen av 1900-tallet og ligger rett ved strandpromenaden. Hele 5 århundrer med historie presenteres over hele hotellet, med periodestiler fra Ludvig XIII til moderne kunst. Her oser alt luksus og historie. Frister det ikke å spise frokost til denne utsikten kanskje?

Champagnebaren «Versaille Salon» vil imponere deg og gi deg lyst til å sende et par snap hjem til venner i Norge.

Som gjest på Hotel Negresco får du tilgang til det private strandområdet Neptune mot en ekstra avgift, og der kan du drive vannsport.

Her finner du mer informasjon om dette kjente hotellet.


St.Tropez

Lyst til å møte en filmstjerne eller supermodell på ferie? Da er dette stedet for deg.

Strandklubber, Dior, yachter og glamour hele veien – Saint Tropez er virkelig paradis for deg som liker luksuslivet. Det eksklusive feriestedet på den franske rivieraen er mest kjent som tilholdssted for de rike og berømte, men stadig flere velger å legge ferien sin nettopp hit. Vi skjønner det godt – her får du både lekre strender, eksklusiv shopping, glamorøse mennesker og et yrende liv.

Lev luksuslivet på hotell

I St.Tropez skal du ikke lete lenger for å finne et ekte luksushotell. Sjekk for eksempel ut La Bastide de Saint Tropez, som en gjest har kalt «En oase av ro og fred midt i Saint Tropez».  Her får du svømmebasseng, døgnåpent helsestudio og selvfølgelig en egen bar/lounge.

Verdt et besøk er også lekre Hotel Saint Amour, som ligger 3,8 km utenfor sentrum av St. Tropez.

Her finner du flere lekre hoteller i St. Tropez.