En reise i Beatles

thePennyLaneHohel-10-Medium-_Gallery Main Image

Her er reisetipsene for deg som vil oppleve Liverpool med Beatles-øyne. 

beatles-strawberry-fields-penny-lane-vinyl-record-217Penny Lane

Dette er en virkelig gate i Liverpool, rundt 3,5 kilometer fra sentrum.

Kommer du deg dit kan ta et glass vin i den koselige Penny Lane Wine Bar, eller klippe deg i det som sannsynligvis er barbersalongen Paul McCartney skrev om mens han ventet på John Lennon (The Barbers, Penny Lane).

Rundkjøringen som han skrev om har senere blitt Sgt. Peppers Bistro, som er under ombygging nå. Uansett, en koselig tur til området sør i Liverpool bør også inneholde et besøk til den amerikanske/meksikanske Tavern, i hvert fall om du er der ved frokosttider.

Du kan også bo på et hotell som ligger i enden av Penny Lane, The Penny Lane Hotel. Et utrolig koselig, nydelig hotell med en fin restaurant.

Strawberry Fields Forever og Pauls barndomshjem

in my life sheet music

Strawberry Fields var et suppekjøkken og barnehjem fra Frelsesarmeen hvor John Lennon brukte å gå etter at han mistet sine foreldre. Barnehjemmet ble stengt i 2005. Hjemmet lå i Woolton, en forstad til Liverpool. Drar du opp dit for å se hvordan Lennon bodde kan du besøke The Victoria Pub i Quarry Street.

Du kan også gå innom St Peters Church hvor det er en gravstøtte med Eleanor Rigby (1895-1939). Hvis du går fra puben gjennom Allerton Park Golf Course til barndomshjemmet til Paul McCartney på 20 Forthlin Road kan du også få sett det. Det er en 40 minutters gåtur.

In My Life

Denne sangen handler om bussturen John Lennon tok fra sitt barndomshjem på Menlove Avenue til sentrum i Liverpool. Vil du oppleve den samme bussturen er det buss 75 eller 76. Du kan ta den fra sentrum opp til området rund Calderstones Park.

For øvrig en vakker park med en tusen år gammelt eiketre, et supert piknikkområde og et fint sted å slappe av.

cavern_1Cavern Club

Det var her Beatles ble til Beatles gjennom spillejobber og musikk. Klubben er fortsatt i sentrum av byen med livekonserter og mye godt øl. Sjekk programmet her 

Beatles Story

Dette museet befinner seg på Albert Dock. Supert museum med mye fint å se på.  Her er nettsiden.

6172801_44_z

Ibis Styles Liverpool Dale Street

Dette kule designhotellet er en hyllest til perioden hvor Beatles herjet hitlistene. Hotellet ligger kun minutter unna den kule restauranten Meat med deilig biff. Sentralt og supert. Sjekk hotellet nærmere her

1848863_46_z

Hard Days Night

Dette hotellet har også Beatles-tema, og ligger rett ved Cavern. Kult hotell som gjør at du kan gå rett inn og ut i utelivet i Liverpool. Se nærmere på hotellet her

4460643_31_b

Posh Pads at The Casartelli

Dette leilighetshotellet ligger sentralt ved Liverpool One, og har forskjellig Liverpool-tema på forskjellige rom – deriblant et Beatlesrom. Kult og fint for deg som vil fikse litt selv. Se nærmere på hotellet her