Er dette den vakreste byen i England?

137891225

England har mye mer enn London å by på, og skal du virkelig ha en stor opplevelse er svaret Bath.

Liker du England, men begynner du å bli lei av å besøke London hver gang? To timer vest for London (i bil) finner du det som ofte kalles for den vakreste byen i England: Bath. Bakgrunnen for navnet forteller også historien til hvordan byen oppstod: Det var en romersk badeby.

Ikke overraskende er det varme kilder rundt og i byen som er bakgrunnen for at det både under romernes tid i England og nå er en badeby. De romerske badene står der fortsatt, selv om det er bygget på og rundt dem er mye av det gamle beholdt. Her finner du badenes hjemmeside.

1000px-Royal_Crescent,_bath._John_Wood_the_Younger,_1767-1774

  The Royal Crescent er en serie på 30 bygninger som er regnet som en av de vakreste bygningsradene i England, og mange kjente mennesker har bodd i disse bygningene.

800px-Palladian_Wide_Swan

Prior Park Landscape Garden er en park fra det 18.århundret, som ble designet av poeten Alexander Pope. I dag er det en av de vakreste parkene i England, og en virkelig visuell opplevelse

468730921

Bath Abbey var tidligere et kloster som ble til en kirke, og hele det offisielle navnet er Abbey Church of Saint Peter and Saint Paul. De første bygningene som er en del av kirken ble bygget så tidlig som i det 7.århundret. Kirken er fortsatt i bruk og opptil 1200 mennesker kan sitte i den under gudstjenester.

I Bath og området rundt kan du også besøke West of England Falconry, som på Tripadvisor er regnet som noe av det beste du kan gjøre der. I tillegg kan du besøke kanskje den mest sjarmerende lille kinoen i verden: Little Cinema.

186304451

Spise i Bath

Du kan selvfølgelig spise veldig godt i en turistby som Bath. En liten britisk perle er The Tramshed. Liker du utsikt til maten bør du vurdere The Hare and Hounds.  Du finner flere restauranter hvor du kan bestille direkte på nett her. Pubene i Bath er også velkjente for både å servere god mat, men også som livlige steder å besøke. En historisk perle i så måte er The Huntsman, som er en av de eldste i byen. Som de fleste engelske byer er det mange tilbud for den som vil shoppe i byen, og selve sentrum er såpass kompakt at du kan dekke de fleste shoppinggatene til fots.

For den som liker mote så anbefales de mange små designerbutikkene og outletet Kilver Court. Sjekk også ut The Corridor. Ikke overraskende er det også noen virkelig fine steder å bo på i Bath. Vi har plukket ut tre anbefalinger av den mer klassiske hotelltypen.

Unike hotell i Bath

Det Bath også har er noen relativt unike overnattingsmuligheter i gamle, klassiske hus med mye sjel og sjarm slik som Bloomfield House og Brindleys. Det er verdt å merke seg at mange av hotellene og overnattingsstedene i Bath har minimum to netters overnatting, og er klart billigere fra søndag til onsdag enn fra torsdag til søndag.

518649_61_z

Royal Crescent Hotel

Hvis plassering er viktig så er dette et strålende valg, som navnet tilsier ligger det i Royal Crescent. Stil, sjarm og med et godt spa. Se mer av hotellet her.

78991_109_z

Bailbrook House

Dette hotellet ligger i en vakker, klassisk bygning som ligger litt utenfor sentrum, men i et veldig sjarmerende område. Les mer om hotellet her.

7691_141_z

Francis Hotel Bath

Et skikkelig luksushotell med alt du måtte ønske av fasiliteter. Sentralt plassert. Les mer om hotellet her.