Er dette din juledrøm?

Stadig flere benytter anledningen og velger å feire julehøytiden og nyttår andre steder enn hjemme. Og har du noen feriedager til gode så kan vi anbefale å bruke de i julen, når det er stille på jobb allikevel, og verden utspiller seg i et annet landskap enn den gjør på ferie om sommeren. En liten feriegir ekstra energi og ny giv, men skal du reise bort til jul, så må du bestille turen nå. Vi har laget en liten guide med utvalgte steder for jul og nyttår. Merk: For de fleste storbyene må du bestille tidlig om du skal ha noen som helst sjanse for å få plass på et godt hotell, en bra restaurant eller et sted å gå ut. Mange av de beste utestedene har forhåndsbestilling av billetter i julen, og spesielt nyttårsaften.  

Finn billige flybilletter her

London

Gjennomsnittlig temperatur i desember: 7 grader Viktigste grunn til å dra: London er nesten det nærmeste du kommer et levende juletre, South Bank pulserer på nyttårsaften og t-banen er gratis på natta inn i det nye året (ja, vi tuller ikke). Booker du et hotell i London nå, kan du få svært gode priser i romjula og til nyttår, og er du tidlig kan du også få hotellet til å ordne med både restaurant og billetter til fester. De aller fleste legger ikke ut sine nyttårsplaner før tidlig i november av de store stedene slik at du med en tidlig booking kan få med deg det aller beste.

Hotell å bo på i julen:

Hotel 41

41_small

  Dette hotellet har navnet sitt etter sin adresse: 41 Buckingham Palace Road. Du klarer å gjette hva som er like i nærheten. Hotellet er en luksusperle, men har også blitt kalt det koseligste hotellet i London. Bestiller du tidlig nok får du det til en helt grei pris. Frokosten er legendarisk, og servicen likeså. Her finner du hotellet

Hotell å bo på til nyttår: Marriott London County Hall

Hotellet ligger like ved London Eye, og er du heldig får du en direkte utsikt til det meste. I hvert fall får du bare en gåtur hjem. Rommene med utsikt mot Big Ben koster ekstra, men skal du først være der på nyttårsaften kan det være verdt det.   Andre populære hotell:

Park Plaza Westminster Bridge LondonSt Martins LaneThe DorchesteThe GoringThe Soho Hotel

Les også: De 10 beste hotellene i London og 10 hotellkupp i London

Roma

Gjennomsnittlig temperatur i desember: 9,5 grader Viktigste grunn til å dra: Vatikanet. Jul. Jesus, du vet. I tillegg er Roma romantisk hele året, men julen er spesiell. Drar du før jul bør du besøke Piazza Navona-julemarkedet. Mot slutten av adventstiden er det virkelig spesielt. Ellers er juletreet på St.Petersplassen en selvfølge, akkurat som Vatikanet ellers. Sjekk når paven viser seg offentlig, og vink til han. Ett ord du bør lære deg før du drar er presepi (figurer som viser fødselen til Jesus). Nyttårsaften feirer du på Piazza del Popolo, eller nær Colosseum.

Hotell å bo på: 

Rome Cavalieri, Waldorf Astoria Hotels & Resorts

rome-cavalieri

  En oase i det som kan være et kaos av en by, tre kilometer fra Vatikanet. Hotellet ligger på en høyde med en 15 dekar stor hage rundt seg. Et stort spa, fire svømmebassenger, egen bank, og meget gode spisemuligheter på hotellet. Utsikten fra hotellet er enorm, akkurat som selve luksusen. Og bestiller du tidlig nok vil prisen være den samme som mange mye dårligere hoteller. Andre populære hotell:

Crossing Condotti – for deg som ønsker luksus og sentral beliggenhet

Gran Melia Rome

Palazzo Manfredi

Rome Times Hotel

Hotel Majestic Roma 

Les også: Roma- romantikk, historie og mat 

Paris

Gjennomsnittlig temperatur i desember: 5 grader Viktigste grunn til å dra: Nyttårsaften i Paris med champagne og mange fremmede som gir deg kyss, Eiffel-tårnet i all sin prakt. Det er to områder du kan vurdere i Paris for nyttårsaften. Er du ute etter å feste i gatene med mest mulig folk, så er det Champs Elysees som er løsningen. Hvis du heller vil nyte mindre steder med mye folk beveger du deg til Montmartre, eller bor der.  I jula finner du også mange julemarkeder, selv om det er mest før jul de er mest aktuelle. Du kan også gå på skøyter flere steder i Paris, og et besøk i julen bør også inneholde en tur til Notre Dame. Finn billige flybilletter her

Hotell å bo på i Montmartre: Hotel Beausejour Montmartre

beausejour-paris

  Dette hotellet er plassert rett ved siden av Place de Clichy-undergrunnen og midt i Montmarte- området, som bare blir bedre og bedre både når det gjelder spisesteder, hoteller og utesteder. Det er lenge siden dette området kun var et sted hvor man besøkte Moulin Rogue før man dro tilbake til der man bodde. Flere hoteller i Montmarte finner du her

Hotell å bo på ved Champs Elysees: Hotel Fouquet’s Barriere

Hotel Fouquet’s Barriere er et svinedyrt luksushotell som ligger midt på Champs Elysees, og du skal slite for å få rom der.  Akkurat som du skal slite med å finne rom i nærheten av hovedgaten i Paris hvis du ikke er virkelig rask. Du kan søke litt for å sjekke prisen på hotellet over, som er rangert som det beste i Paris. Å bo der er en opplevelse.

Hotell å bo på i Musée d’Orsay: Le Meurice 

Flere flotte hoteller finner du her og her!

New York

Gjennomsnittlig temperatur i desember: 6 grader Viktigste grunn til å dra: Gang London med to, og Times Square på nyttårsaften. Er du i New York i julen så må du til Rockefeller Center Plaza for å se på juletreet, selv om det er haugevis med folk der. Hopp over skøytegåingen, det er fint å se, men trangt og dyrt. Vil du absolutt gå på skøyter så gjør du det heller i Central Park. Jul i New York er kommersielt, og du må på Macys. For New York er de aller fleste hotellene allerede booket for julehelgen (1.juledag er juledagen i USA), så skal du dra dit bør du satse på romjulen. Det minker også på rom til nyttårsaften.

Beste julehotell: The Ritz-Carlton New York

ritz-carlton

    Du blir vel ikke overrasket om vi sier at dette er svinedyrt. Nå er ikke hotell i New York spesielt billig i julen eller til nyttår, eller egentlig ellers, men dette er i en klasse for seg selv. Samtidig kanskje en opplevelse du unner deg en gang i livet, eller om dere skal feire noe spesielt.  

Beste billigere alternativ: Wyndham New Yorker Hotel

Dette hotellet har beliggenhet som det beste. Rett ved Macys, og en gåtur opp til Times Square. Hotellet er mer legendarisk enn nyoppusset. Prisene er derfor også litt mer spiselige.  

Beste nyttårshotell: Westin New York at Times Square

Den store fordelen med å bo på dette hotellet på nyttårsaften er at de vil sørge for at du også får en god fest. Midt i smørøyet er det også. Hotellet har et spa om du vil slappe av, og de to barene på hotellet er gode steder å tilbringe nyttårsaften (og som gjest er du sikret inngang). Den nesten ubeskrivelige roomservicemenyen er også et pluss om man skulle bli litt sliten inn i det nye året.Søk etter flere hoteller her   Les også: Slik får du drømmeturen til New York

Tropisk jul

Mer enn noen gang tidligere kanskje drømmer vi om å feire jul i varmen, og slippe unna alt stress og snøslaps her hjemme. Det blir stadig mer populært å oppsøke sol og varme i juleferien. Ja, hvorfor ikke ta en svømmetur i stedet for skitur. Mexico, Cuba, Thailand og Kanariøyene er populære reisemål i julen, og du finner masse gode ferietilbud hos reiseaktørene.  

Se også: De 12 stedene du bør bo på i Thailand