Verdens fineste øy

Tripadvisor har foretatt seg en undersøkelse hvor reisende har fått stemme fram verdens fineste øy. Ikke overraskende så tronet Thailand på toppen og kapret de fire første plassene, men det var bare en på topp. Koh Tao var det som vant denne gangen, og det er ikke uten grunn. Øya ligge inne i den tsunami-trygge Thailand bukta, og har derfor fått beholde mye av sitt opprinnelige etter tragedien som rammet landet i 2001.

Fly til Thailand

En enkel og grei løsning er å fly SAS til Amsterdam og direkte videre til Bangkok med KLM – som veldig ofte har gode priser. Et annet alternativ er å fly via Frankfurt med Lufthansa, eller via Berlin med Air Berlin. Sjekk ut SAS sine ruter her. For mellomlanding i Europa kan du sjekke KLM, Lufthansa og Air Berlin. Om det kun er pris som er viktig, så prøv vår flysøkemotor for å finne flyturen som passer for deg. Koh Tao ligger ikke langt unna den populære ferieøya Koh Samui, og har de siste årene blitt er voksende feriemål for mange turister. Øya er mindre utbygd enn sin storebror Koh Samui, og er veldig grønn og frodig med mange flott klipper. Hele øye blir brukt som en dykkerskole, og har fantastiske forhold til dykking. I byen finner du uendelige sjapper med firmaer som leier ut utstyr og tilbyr opplæring.

Strendene

Tripadvisor skriver følgende om den vakre øya: «Hvite strender som omkranses av bratte åser – noen av dem bare tilgjengelige med firehjulsdrevne kjøretøyer – og 300 soldager i året innbyr til lange dager i hengekøya». Det er faktisk hele seks drømmestrender på Koh Tao som kommer til å ta pusten fra deg. de to mest kjente er Mae Haad Beach som ligger i hovedstaten på øya, og Sairee Beach som er den mest kjent av alle strendene. Utenom disse så er Chalok Ban Khao, Haad Thien, Ao Leuk og Tanote Bay verdt å sjekke ut.

Nattlivet

Kveldene på denne øya er mye roligere enn det er hos naboene Koh Phaneng og Pah Ngan som er kjent for sine ville fullmånefester. Men om du skulle ønske å dra ut på kvelden for å ta en drink kan vi anbefale to steder. The Castle er et utested som er kjent for å arrangere store danse opptredener med folk fra hele Thailand. Her kan du få med deg litt kultur mens du tar en deilig drink i de varme nattetimene. Den andre vi anbefaler er Vibe Lounge som er et veldig populært «chill out» sted.

Spisesteder

I Thailand skal det litt til for at du får vond mat. Ser spisestedet ok ut, har de som regel fantastisk mat. Koh Tao sine beste restauranter er Choppers Bar & Grill og Safety Stop Pub. Førstnevnte skjønner vi jo alle at serverer grillmat. Her får du alle typer kjøtt og fisk grillet i forskjellige typer eksotiske sauser, og den originale bbq-sausen. Restauranten har også en hel del import øl som du ikke finner alle steder i Thailand. Safety Stop Pub derimot tilbyr litt mindre retter. Her serverer de veldig mange lokale spesialiteter, men du kan også få flere av de internasjonale rettene.

Her bør du bo:

Koh Tao Bamboo Huts

hotell1

 Les mer her.

Haadtien Beach Resort

3418348_73_z

Les mer her. 

Charm Churee Village

Book rom her.

Pinnacle Koh Tao Dive Resort

Se flere bilder her.

Haadlad Prestige Resort and Spa

Les mer om hotellet her.

Se flere flotte hoteller her.