Er dette verdens vakreste sted?

verdens vakreste sted, salar de uyuni, bolivia
Foto: Getty Images

Det er mange vakre steder i verden, men en reise til Salar de Uyuni kan fort kalles verdens vakreste sted.

Det er mange steder som har blitt omtalt som det vakreste i verden, men veldig ofte dukker dette opp: Salar de Uyuni i Bolivia . Mange ganger også helt øverst. En av grunnene er den helt unike speileffekten himmelen får på saltsjøen. Sjøen befinner seg også 3 656 meter over havet, rett ved Andes-fjellene.

Stedet er verdens største saltsjø, altså en sjø kun av salt. Området er på hele 10 582 kvadratkilometer, og befinner seg sørvest i Bolivia. Inne i sjøen befinner det seg flere øyer, blant annet Isla Incahuasi. Øya er en gammel topp av en vulkan, som for lenge siden har slukket.

Her finner man også et turistsenter. Bygningene rundt og på saltsjøen er ofte også laget av salt fra sjøen. Hotellene som bare kalles salt-hotellene som også ligger der har en litt morsom regel: For å gå inn i hotellet må du kjøpe en sjokolade.

Ett av disse hotellene er Luna Salada Hotel, hotellet har også en unik utsikt over saltsjøen. Et annet salthotell er Palacio de Sal.

bolivia, salar de uyuni, verdens vakreste sted
Alt i hotellene er laget av salt. Foto: Getty Images

Ikke bare er stedet vakkert, opp mot 70 prosent av verdens lithium finnes også her.

En av de største turistattraksjonene ved Salar De Uyuni er en gravplass for tog. Gravplassen stammer fra mineralutvinning fra 1890-årene fram til midt under andre verdenskrig, og ble bygget av britiske interesser.

Gravplassen er tre kilometer utenfor sjøen.

verdens vakreste sted, bolivia
Bilde fra tog-kirkegården. Foto: Getty Images

Klima

De varmeste månedene er vinteren her, sommeren der. I Bolivia regnes området som kaldt, noe som betyr at snitt-temperaturen på sommeren er rundt 20 grader. På deres vinter, vår sommer, er snittet rundt 13 grader. Regn får man stort sett kun i slutten av desember fram til og med februar.  

Slik kommer du deg til verdens vakreste sted og her bør du bo

Å fly til Bolivia kan du gjøre gjennom mange selskaper. Det beste er å komme seg til Nord eller Sør-Amerika (helst Sør-Amerika, men det er også dyrere i utgangspunktet fra Norge)på billigst/best mulig måte, for så å kjøpe en lokal billett til La Paz videre.

salar de uyuni, bolivia, bolivia
Foto: Getty Images

Saltsjøen er 12 timer sør for La Paz i bil, men det finnes en flyplass i byen Uyuni, som egentlig kun er en turistby for de som vil besøke saltsjøen. Det er også en togstasjon her, og togsystemet i Bolivia er såpass godt utbygget at det kan brukes. Det beste for norske turister å ta utgangspunkt i La Paz som hovedby, både på grunn av fasiliteter og muligheter for overnatting.

En mulighet er å kombinere det med et besøk til Copacabana, som har store bademuligheter ved Titica-sjøen.

Og, ja, byen heter det samme som byen i Brasil. Den viktigste grunnen til å besøke Copacabana er mulighet til å besøke den hellige Inca-øya Isla del Sol.

Hotellprisene ligger på rundt 500 kroner per natt for luksushoteller, mens litt billigere hoteller kan fås ned i 100-200 kroner per natt.

Anbefalinger i La Paz: Suites Camino Real (noe utenfor sentrum, men med en utrolig service), Casa Grande Suites (perfekt for par).

For Copacabana er ikke mulighetene mange, men det finnes en del hoteller rundt Titica-sjøen. Det er også en mulighet til å bo i Peru, om sjøen er ønskelig.

Sjekk her.