Europas hotteste sydenby er Mallorca

Hvert år drar solhungrige nordmenn til den vakre baleariske byen for å oppleve strandliv, utsøkt mat, spennende shopping, kultur og gjestfrie spanjoler. Og ikke minst det herlige klimaet! Det er stadig nye skjulte perler å oppdage i byen som har opplevd storturismen siden 1960-tallet. I dag kan du finne en spennende blanding av gammelt og nytt, moderne og historisk. Her er det noe for alle prisklasser – enten om du vil bo i sus og dus eller for en rimelig penge. Har du tenkt deg til Palma de Mallorca? Her er hva du bør gjøre i det som sies å være Europas hotteste sydenby. Her bor du i Palma.Du kan sjekke ledige fly til Mallorca her.Se flere hoteller på Mallorca her.

Livsnyting, lunsj og severdigheter

the Cathedral of Santa Maria of Palma and Parc del Mar near, Majorca, Spain
Ved havnefronten finner du Le Seu-katedralen; Mallorcas mest populære turistattraksjon du bør se til og oppleve. Foto: Istock

«Mini-Barcelona» er som skapt for shopping og lunsjer utendørs, å besøke severdigheter og museer eller å bare ta livet med ro i solskinnet på en fortauskafé. Det er også det perfekte tidspunkt for å besøke katedralen, Pilar & Joan Miró-musèet og Almudaina-palasset. Man kan bli kjent i byen til fots på egen hånd, eller bli med på løpe-sightseeing eller sightseeingturer med populære Segways. Palma tilbyr mange koselige og varierte spisesteder å lunsje. Du kan få en herlig tapaslunsj på La Taberna de la Boveda. Bar Coto er for deg som er ute etter en fargerik og uhøytidelig restaurant med enkel mat og bar. Ellers kan du få et stykke av Mexico, Japan og Middelhavslandene hos Emilio Innobar. Oppdag alt fra eldgamle artefakter fra forskjellige stammer til populære verker slik som Pablo Picasso og Salvador Dali. Sjekk for eksempel Museo de Mallorca eller CCA Andratx Art Centre dersom du er historie- og kunstinteressert. Her bor du i Palma.Du kan sjekke ledige fly til Mallorca her.Se flere hoteller på Mallorca her.

Shopping

https://www.instagram.com/p/BHXKPBvA_9p/ Når det kommer til shopping så finner du alle kjente spanske butikkene i Palma, som Bershka, Stradivarius, Mango og Zara like ved El Corte Inglès nær Plaza Espana. I smågatene rundt Plaza Espana finner du de små, unike og sjarmerende butikkene. Er det derimot luksusvarer du er ute etter har både Mullberry, Burberry og Louis Vuitton åpnet på Passeig del Born. Så her finnes det noe for enhver smak! Har du dårlig tid og er på jakt etter effektiv shopping finner du også alle butikkene du trenger på kjøpesenteret Porto Pi i utkanten av sentrum. Her bor du i Palma.Du kan sjekke ledige fly til Mallorca her.Se flere hoteller på Mallorca her.

Spennende utflukter

Yachts and boats in the harbour of the lively resort town of Port de Soller, Majorca (Spain)

Skulle man ønske en liten utflukt blant vakker natur er det bare å hoppe på den tradisjonelle togturen fra Palma til den lille landsbyen Puerto de Soller, eller ta toget til Binissalem å få en guidet tur på den lokale vingården. Det er å anbefale! Her bor du i Palma.Du kan sjekke ledige fly til Mallorca her.Se flere hoteller på Mallorca her.

Med bil…

https://www.instagram.com/p/BHeMpB8BJEP/ Eller hvorfor ikke utforske Mallorca på egen hånd med leiebil? Besøk den pittoreske landsbyen Valldemosa hvor du finner klosteret hvor den berømte komponisten Chopin bodde på 1800-tallet. Her kan du leie billig og best leiebil. Fortsett videre til landsbyen Deia som er et populært tilholdssted for kunstnere og artister. Michael Douglas hadde inntil nylig et av sine sommerhus her, og forfatteren Robert Graves har også hatt tilholdssted i denne byen. Her finnes flere musser og gallerier verdt et besøk, og ikke minst vakker natur. Fra Deia kan man fortsette til byen Inca som er kjent for sin lokale skinnfabrikk som blant annet produserer de kjente Camper-skoene. I tillegg arrangeres Mallorcas største marked her hver torsdag, hvor det selges skinn og andre lokalt produserte varer. Her bor du i Palma.Du kan sjekke ledige fly til Mallorca her.Se flere hoteller på Mallorca her.

Aktiv ferie

Palma de Mallorca, Balearic islands, Spain - December 22, 2015: People on bicycles travel on the Molinar boardwalk and bike track by the Mediterranean ocean in afternoon sunlight in December.

Ønsker du å holde deg aktiv på ferie kan Mallorca tilby et mangfold av aktiviteter. Øya er en populær destinasjon for syklister, og mange proffsyklister trener her utenfor konkurransesesongen. Det finnes selskaper som arrangerer treningsturer, eller så kan man leie sykkel og dra ut på egenhånd. Mallorca har også vært et mekka for golfere i alle år og har ikke mindre enn 20 golfbaner å tilby. Det varierte terrenget og den vakre naturen gjør øya ideell for gåturer, hvor du kan delta på arrangerte turer eller laste ned løypekart for å utforske på egenhånd. Vannsport som seiling, flyboard, SUP og jetski er svært utbredt, men ikke tilgjengelig på alle strender så det kan være lurt å sjekke hva man finner hvor på forhånd. Her bor du i Palma.Du kan sjekke ledige fly til Mallorca her.Se flere hoteller på Mallorca her.

Strandliv

Ellers er jo Mallorca kjent for sine mange vakre sandstrender. En kort kjøretur fra Palma finner du den lange finkornete stranden Playa Illetes, en liten resort på 200 meter med gyllen sand og krystallblått vann. Om du er glad i snorkling, kan du ta turen til stranden Cala Mesquidaer. Dette er en av de vakreste øyene i området med perfekte muligheter for snorkling. Her bor du i Palma.Du kan sjekke ledige fly til Mallorca her.Se flere hoteller på Mallorca her.

Spisesteder

https://www.instagram.com/p/BFgxe09LQnw/ På Mallorca finner du alt fra Michelin restauranter, som Es Fum i Palma by og Es Racô d`es Teix i Deia, til enkle tapasbarer og tradisjonelle restauranter i Santa Catalina-området i Palma by. Ekte spansk mat finner du hos Meson Ca`n Pedro i bydelen Genova. Dersom man ønsker en mer moderne meny kan Emilio Innobar tilby en blanding av meksikansk, middelhavs- og asian fusion midt i hjertet av Palma. Resturanten Il Paradiso kan tilby byens beste utsikt og romantisk stemning i kombinasjon med en italiensk meny. Her bor du i Palma.Du kan sjekke ledige fly til Mallorca her.Se flere hoteller på Mallorca her.

Beste hotell i Palma

Er det et sted du vil være i sommer, så er det Puro Hotel. Dette er et 4-stjerners hotell med spa, restaurant, nattklubb og flott takterrasse. Hotellet har en flott beliggenhet og ligger i nærheten av Mallorca katedral. Her kan du sjekke hjemmesiden til Puro Hotel.Les mer om hotellet her. Du kan sjekke ledige fly til Mallorca her.Se flere hoteller på Mallorca her.

Sjekk også disse hotellene fra Laurel Nights:

Pure Salt Garonda

Pure Salt Garonda er det første hotellet på Mallorca som har fått 5-stjerner. Voksenhotellet ligger ved sjøen i Playa de Palma, med nydelig utsikt over havet. Her kan du koble av på spaet med innendørsbasseng, badstue og hamam. Bestill hotellet her.Her bor du i Palma.Du kan sjekke ledige fly til Mallorca her.Se flere hoteller på Mallorca her.

Hotel Sant Francesc

Hotel Sant Francesc tilbyr basseng på taket, boutique-rom og middelhavsrestaurant. Hotellet ligger i en herregård fra 1800-tallet i Palma de Mallorca. På taket får du en herlig utsikt over Plaza de Sant Francesc. Bestill hotellet her. Her bor du i Palma.Du kan sjekke ledige fly til Mallorca her.Se flere hoteller på Mallorca her.

Posada Terra Santa

En lekker hotellperle som ligger godt gjemt i et smalt smug i gamlebyen i Palma. Beliggenheten kunne ikke være mer sentral. Dette boutiquehotellet er nyåpnet, bygget i moderne stil i en gammel bygård som tidligere huset en baron og hans familie fra 1600-tallet. Utrolig service, toppklasses komfort, utsøkte detaljer og nydelig mat. Bestill hotellet her. Her bor du i Palma.Du kan sjekke ledige fly til Mallorca her.Se flere hoteller på Mallorca her.