Eventyrferien dere har drømt om

Småland er barnas landsdel. Her kan dere oppleve Sveriges beste temapark, High Chaparral. I Vimmerby kan man treffe Pippi, Emil, Ronja og alle de andre heltene fra Astrid Lindgrens verden. Gränna er stedet der polkagrisen kommer fra, og det finnes over 20 polkagriskokerier i byen. Og selvsagt får hele familien sol, bad og eventyrlige opplevelser. Trenger du mer informasjon til din Sverige-reise bør du gå til Swedish Moments. Nettstedet har en stor samling med tips til alt du kan behøve og finne på i Sverige.

HC_Koncept_Barn_img003

High Chaparral

‘Denne temaparken har du aldri sett maken til, og vil bli elsket av alle cowboys, cowgirls og små indianere. High Chaparral har blitt kåret til Sveriges beste og Nordens nest beste temapark. I Ville Vesten får dere møte både Lucky Luke og Zorro. På toget til Old Mexico risikerer dere å treffe på banditter. Og kanskje har dere flaks når dere vasker gull. I cowboybutikken El Vaquero kan man sko seg med de kuleste bootsene til store og små, og selvsagt finner du nyttig og dekorativ håndverk i indianerbutikken. Parken byr på en rekke gastronomiske opplevelser i ekte cowboy-stil. Her finnes både tradisjonelle saloons, meksikanske cantinas for små og store banditter og selvsagt spiser man også pizza og burger i Ville Vesten hvis man har lyst på det. Du trenger ikke sove under åpen himmel eller i telt for å være en ekte cowboy eller indianer. High Chaparral byr på hotellrom og leiligheter i Hotell Big Bengt. I Guldbyn, Stugbyn og Vagnsborgen kan man bo i hytter fra fire til åtte personer. Parkens campingplass har 60 hytter og plass til over 600 campingvogner, og her er det både action og moro for barna selv utenfor parkens åpningstider i sommermånedene.

Les mer om Sveriges beste temapark her.

Vimmerby

I Vimmerby møter dere barnas aller største helter. Pippi Langstrømpe, Ronja Røverdatter, Emil i Lønneberget og Brødrene Løvehjerte er bare noen av heltene du får treffe i temaparken Astrid Lindgrens Verden. Parken befinner seg i forfatterens fødested Vimmerby, og i Astrid Lindgrens Verden kan du, i tillegg til å møte barneheltene, også utforske Bråkmakargatan, Bullerbyn og Kathult og Mattisborgen. I sommer er det ekstra stas å besøke Villa Villekulla, med 70 år på baken vil Pippi Langstrømpe garantert finne på masse sprell. I Vimmerby kan du også oppleve flott natur og se mange av de stedene som har inspirert forfatteren og påvirket omgivelsene i hennes bøker.

Les mer om Vimmerby her.

Gränna

Dette er stedet for alle store og små godtegriser. Gränna er polkagrisen hjemsted, og produksjonen pågått i over 150 år. I dag har byen over 20 polkagrisfabrikker, og dere kan selvsagt besøke noen av de og samtidig få ferske smaksprøver. Tar du turen innom sjokoladeverkstedet for å se og lære hvordan søtsakene blir laget. Knekkebrødbakeriet er også et populært sted å besøke – Gränneknäcke er prisbelønt og kjent for sin gode smake. Men Gränna er mer enn en reise for ganen, byen er også den perfekte destinasjonen for en aktiv familie. Her finnes fine sykkelstier og flotte badevann.

Les mer om Gränna her.

vastervik

Västervik og skjærgården

Västervik er et perfekt utgangspunkt for å utforske en av Sveriges vakreste skjærgårder. Byen er akkurat slik du tenker deg at en svensk sommerby skal være, med flere hundre år gamle pastellfargede trehus i kringlende, brosteinsbelagte gater. Men det er ikke bare byen du må ta familien når du først befinner deg i denne delen av Sverige. Utenfor Västervik er det en skjærgård med mer enn 5 000 øyer, og mange måter å utforske dem på enten det er på sykkel, med turbåt eller til fots. Her kan dere få en avslappende dag i den svenske skjærgården, og avslutte med et bedre måltid på en av Västerviks restauranter. Lær selv hvorfor dette området kalles «Østersjøens perle».

Finn ut mer om «Østersjøens Perle»

Bading i Vättern

Vättern er Europas 6. største sjø, og Sveriges nest største sjø. I sør-spissen av Vättern finner du Jönköping – kjent for sin vakre natur. Fra Jönköping kan dere ta en båt for å utforske sjøens skjærgård, eller ta med piknik-kurven opp på Tabergstoppen. Oppe på Tabergstoppen er dere på 343 meter over havet, og er det sol så har dere en utsikt som strekker seg opptil 7 mil unna! Oppe på Tabergstoppen ligger det også en restaurant som serverer mat omtrent hele dagen. Fra Taborgstoppen kan dere dra ned igjen til Vättern og nyte varmen på en av sjøens mange strender. Ferskvannet gjør at barn elsker å bade der, og om det skulle bli for kaldt vann så kan dere dra på Rosenlund badeland. Middagen kan dere ta på en av Jönköpings fiskerestauranter, som serverer fisk fra Vättern.

Her kan du lese mer om Jönköping og Vättern

Kalmar slott

Barnas eventyrborg

Kalmar Slott har hatt en viktig rolle i nordens historie siden det ble bygget på slutten av 1100-tallet, og var stedet der Kalmarunionen ble opprettet i 1397. Nå blir slottet omgjort til barnas egen eventyrborg hver sommer, hvor det er barna som blir satt i sentrum. Med inspirasjon fra kjente og kjære eventyr kan slottet by på underholdning som ridderturnering, pannekakehuset fra Hans og Grete, Askepotts glass-sko, og er du tøff nok kan du også få høre grøsserhistorier i et av slottets mørke rom. Eller hva med en skattejakt sammen med gjøglerne, eller en guidet tur sammen med en prinsesse? Rundt hvert hjørne i Kalmar slott gjemmer det seg noe nytt å oppdage.

Bli med til barnas eventyrborg