Fantastiske Singapore

Skrevet av: Jeanette Mysen Wilhelmsen

 

Singapore er en republikk i Sørøst-Asia og en øy og en bystat ved sørspissen av Malayahalvøya.

Singapore var lenge på ønskelisten. Sønnen min reiste jorden rundt for et par år siden, og han mente at dette var en by for meg.

Og det stemte. For en by, for en opplevelse, så vakkert, ryddig og rent. Byen er  meget organisert, byr på fantastisk shopping ,sightseeing og flotte restauranter. Bare en ting og si, en by av verdensklasse.

Singapore har mange flotte hoteller å tilby.

Conrad Centennial Singapore

Vi bodde på Conrad Centennial Singapore  et 5 stjerners business hotell meget sentralt i Marina Bay-området. Det var meget delikat og lekkert, og servicen var upåklagelig. Vi bodde i en av toppetasjene med utsikt over alle skyskraperne og Marina Bay og det var stunning!

Nydelig frokostbuffe samt to andre restauranter med god mat. Baren i første etasje er verdt et besøk med den beste Gin and Tonic ever.

Bassengområdet var stort med en fin bar som serverte god lunsj .

Hotellet hadde super beliggenhet med gangavstand til flere attraksjoner. Konklusjon et supert lekkert hotell som fortjente Traveller choice 2015.

Søk flybilletter her

Singapore er shopping

Shoppingen i Singapore skuffet ikke. Det var et hav av utvalg og det er et eldorado for de som liker å shoppe.

Om man ønsker lyx varer drar man til Orchard road, som er den fremste handlegaten. Vi besøkte kjøpesentrene ION, Paragon, Takachimaya og Ngee Ann.
Det var også en opplevelse å dra til Chinatown hvor vi fant utallige småbutikker og Little India med krydder, smykker og nydelige stoffer. Vi var veldig glad for at vi fikk med oss atmosfæren og denne delen av byen også.

Attraksjoner i Singapore

Liker man blomster og natur, er National Orchid Garden absolutt verdt et besøk, med sin flotte botaniske hage. Utvalget av Orkideer var praktfullt.

For meg som er veldig glad i dyr var besøket i Singapore Zoo en flott opplevelse med sin beliggenhet og nydelige omgivelser.

Sentosa var verdt et besøk , vi besøkte noen norske venner som bodde der og det var virkelig et flott og nydelig område.

Sentosa er en liten øy sør for Singapore og er et meget populært utfartssted.

Er man i Singapore bør man besøke Universial Studios på Sentosa ,det var et fantastisk sted med mange morsomme aktiviteter.

Restauranter

  • Jumbo Seafood ved Clarke Quay: En opplevelse alle bør få med seg når man besøker Singapore. Spesialitet chilli crab og pepper crab. Bestill bord.
  • Halia på Raffles: Service fantastisk, god mat
  • MEZZA 9: Kinsesisk , fantastisk service nydelig mat. Happy atmosfære.
  • KU DE TA: Fantastisk utsikt, super service ,asiatisk mat, super lounge musikk. Bestill bord ute.

Barer

  • Long Bar Raffles Hotel: Et must , bestill Singapore Sling
  • Ku De Ta
  • Clarke Quay området

Andre tips

Det forbudt å tygge tyggegummi i Singapore , og enda verre å kaste fra deg tyggis eller papir og det er forbudt med røyking på offentlige steder.

Vi hadde 3 dager i Singapore og jeg kunne gjerne hatt flere dager. Vi besøkte byen midt i Chinese New Year og det var hele byen preget av. En opplevelse og ha opplevd det.

Jeg vil absolutt tilbake til denne fantastiske byen. Det er bare to ord som kan beskrive denne byen: Amazing Singapore 🙂

 

Andre hoteller som vant Traveller choice 2015 og som kan anbefales er :

 

Shangri-La Hotel Singapore

 

 

Pan Pacific Singapore

 

The Ritz-Carlton

 

 

Marina Bay Sands

 

 

Raffles Hotel Singapore

 

 

Four Seasons Hotel Singapore

 

 

Capella Singapore

 

 

Om meg selv

bilde42

 

Hei. Jeg heter Jeanette Mysen Wilhelmsen, jeg er 49 år, har 3 voksne barn og er en som alltid har hatt lidenskap for reiser.

Jeg vokste opp med en far som var pilot i Braathens Safe og jeg jobbet selv i 13 år i flyselskapet. Jeg tok utdannelse i reiseliv etter gymnaset og hadde stor glede av det jeg hadde lært i jobben min.

Helt fra jeg var liten var vi så heldig og reiste mye, vi besøkte utallige spennende land og fikk sett mange kulturer.

Jeg fortsatte å reise i voksen alder og ønske om nye spennende reisemål ble enda mer gjeldende. Jeg ønsker med min erfaring og lidenskap for reising og formidle noen av mine opplevelser, samt gi råd, tips og ideer til forskjellige destinasjoner slik at flest mulig får en minnerik ferie.

Finn billige flybilletter her

Slik får du best og billigst leiebil

 

Les andre saker av Jeanette:

Borneo – et tropisk ferieparadis

En hotellperle på Mykonos