Fascinerende Barcelona

Skrevet av: Jeanette Mysen Wilmhelsen

Hva er det egentlig som gjør Barcelona så fascinerende? Er det de smale gatene, mangfoldet, shoppingen, hippie kulturen, matutvalget, underholdningen, fotballen eller det kulturelle?

Alle som kjenner meg vet at jeg har vært mye i Barcelona, venner spør meg ofte om tips og ideer om denne fantastiske byen. Hver gang anbefaler jeg byen på det varmeste. Hvorfor?

Barcelona er for meg noe helt spesielt, det er en by jeg har gode minner fra og en by som gir meg energi. Jeg blir faktisk aldri lei Barcelona, det forundrer meg at jeg hver gang oppdager nye koselige steder, nye områder, nye restauranter og ikke minst nye uprøvde hoteller i alle prisklasser.

Kombinasjonen med storby, shopping og strand gjør i mine øyne Barcelona til et unikt reisemål og til en av verdens beste feriebyer.

Les 20 grunner til å reise til Barcelona her.

Barcelona er hovedstaden i Catalonia og befinner seg ved Middelhavskysten. Storbyen er kompakt og har flere bydeler som er spennende.
Barcelona sitt navn på verdenskartet da byen arrangerte OL i 1992, og er hjembyen for verdens mest kjente fotballag FC Barcelona.

Hvis du besøker byen for første gang, anbefaler jeg å ta reisen om våren eller høsten. Da treffer man en periode som er super når det gjelder temperatur og sol.

Barcelona har et hav av hoteller – man finner hoteller i alle prisklasser og det er et mylder og velge mellom.
Jeg har den senere tiden funnet flere utrolig koselige 3-og 4 stjerners hoteller til meget bra pris med topp standard og fantastisk service og flott beliggenhet.

Ønsker man et hotell i det øvre sjikt som ligger i hjertet av Barcelona vil jeg anbefale Mercer Hotel Barcelona vinner av Travellers Choice 2015.

Les mer om hotellet her.

Hotellet ligger i en av de smale gatene i Gothic-området og har en sjarmerende inngang . Beliggenheten er perfekt og har gå avstand til alt.
Kvaliteten på rommene er av meget høy – lekkert interiør med en kul kombinasjon av den gamle historiske arkitekturen som bygget består av.

Frokosten er helt unik med personlig servering og ingen ting er overlatt til tilfeldighetene.

Takterrassen er unik , og med hotellets interiør og utforming er det bare en fantastisk opplevelse og sitte der på kvelden og nyte en god cava.

Servicen på hotellet har en meget høy standard, og personalet viser en gjennomgående profesjonalitet.
Jeg har vært heldig og bo der et par ganger og hotellet er en liten perle av et sted.
Siste gang jeg var i Barcelona valgte jeg Musik Boutique Hotel som ligger rett i nærheten av fantastiske området El Born som jeg er så glad i.

Les mer om hotellet her.

Hotellet er lite og forholdsvis nytt og ligger i sjarmerende El Borns bakgater. Resepsjonen var lekker innredet med trendy interiør. Personalet tok imot oss med et stort smil og var meget imøtekommende og profesjonelle. Vi fikk et vakkert stort rom med doble dører og en liten terrasse ut mot de sjarmerende gatene uten bilstøy.

Et flott musikkanlegg som var koblet opp mot rommet gjorde atmosfæren helt spesiell. Frokosten ble servert i nedre etasje med en liten uteplass, var lekkert tilberedt og alt var delikat og hadde et rikelig utvalg.

Det var ikke langt til El Borns gater som har rikelig med utvalg av restauranter, tapasbarer og kule barer.

Absolutt et topp sted å bo, og bestiller man god tid i forveien, får man et meget rimelig opphold på et topp sted. Kan virkelig anbefales til alle aldre.

yay-5674954-digital(1)
Ønsker man og bo i nærheten av stranden er området rundt EL Born et topp sted, eller Port Vell – som vist på bildet. Foto: Yayimages

Jeg vil anbefale alle som ikke har vært i Barcelona å bruke City Sightseeing-bussen som gir en dags omvisning. Her kan man kan hoppe av og på som man vil, og derfra få utforsket byens mange sjarmerende sider, områder og attraksjoner.

Som alle andre storbyer er faren for tyverier også der, og jeg hører mange si at Barcelona er det så mye tyverier og nasking. Jeg selv har ALDRI opplevd tyveri der nede eller andre ubehageligheter. Man bør ta de samme forholdsregler som i alle andre storbyer.

Området nær strandpromenaden har et yrende liv i sommer månedene og det er en opplevelse å sitte på stranden og se på myldre av mennesker og hippiene som ofte er og se på stranden.

La Bouqueria er et must hvis man besøker Barcelona, det er et enormt fargerikt matmarked. Helt fantastisk.
Jeg elsker og sitte på en av krakkene i myldret av mennesker og drikke Cava og spise Piementes Padrones og friterte artiskokker.

For meg er Barcelona avslapning , tapas, Cava, shopping, underholdning, og en helt unik atmosfære.

Mine topp hoteller i Barcelona:

Mercer Hotel Barcelona

Hotel Neri

ABaC Barcelona

Hotel 1898

Musik Boutique Hotel

http://q-ec.bstatic.com/images/hotel/840x460/105/10580845.jpg

Chic&Basic Born Hotel

Restauranter:

Los Caracoles: er en av Barcelonas eldste restauranter. Unik Atmosfære. Må bestilles.
Dry Martini Speakeasy : Eleganse, fantastiske cocktails
Tickets: Barcelonas topp Tapas Restaurant. Må forhåndsbestilles
Cerveceria Catalana: Tapas, Lunsj sted. Må vente på bord.
Bilbao Berria: Tapas, lunsjsted
CDLC –Carpe Diem Lounge Club: Asiatisk , senere nattklubb.

 

Barer:

Super Super Bar, ligger i EL Born
Speakeasy

Om meg selv

bilde42

Hei. Jeg heter Jeanette Mysen Wilhelmsen, jeg er 49 år, har 3 voksne barn og er en som alltid har hatt lidenskap for reiser.

Jeg vokste opp med en far som var pilot i Braathens Safe og jeg jobbet selv i 13 år i flyselskapet. Jeg tok utdannelse i reiseliv etter gymnaset og hadde stor glede av det jeg hadde lært i jobben min.

Helt fra jeg var liten var vi så heldig og reiste mye, vi besøkte utallige spennende land og fikk sett mange kulturer. Jeg fortsatte å reise i voksen alder og ønske om nye spennende reisemål ble enda mer gjeldende. Jeg ønsker med min erfaring og lidenskap for reising og formidle noen av mine opplevelser, samt gi råd, tips og ideer til forskjellige destinasjoner slik at flest mulig får en minnerik ferie.

Finn billige flybilletter her

Slik får du best og billigst leiebil

 

Les andre saker fra Jeanette:

Fantastiske Singapore

Borneo: et tropisk ferieparadis

En hotellperle på Mykonos