Foto: iStock

Fem tips til sommerferie i siste liten

Kom sommeren brått på? Fortvil ikke, drømmereisen er et par tastetrykk unna.

Om du enda ikke har bestilt sommerferien, er det på tide at du gjør det nå. Her er fem tips til en siste-liten sommerferie.


Søk hotell på Hotels.com her.

Sjekk lavpriskalenderen til SAS her.

Få oversikt over restplasser hos Apollo her.

Sammenlign alle de beste reisesidene i ett enkelt søk på HotelsCombined.no.

Bo billigst? På Hostelsclub kan du finne hosteller i alle verdens hjørner.


1.Restplasser til Syden

Det kryr av restplasser til Syden og andre varme strøk. Dersom du er på utkikk etter en billig restplass, kan du sjekke ut Apollo og Expedia. Her finner du alt fra bare fly til uspesifiserte reiser til pakkereiser til lekre hoteller i toppklassen. Du kan allerede reise til helgen hvis du lengter etter sol og strand nå.

Du og ditt reisefølge kan for eksempel få en uke til 5498 kroner med fly og overnatting på et 4-stjeners hotell på den greske øya Skiathos. Eller to uker med herlig ferie i Phuket til 10 948 kroner på et 4-stjerners voksenhotell i juli.

Få stor oversikt over restplassene her.

Apollo har en del restplasser med billige reiser til Syden og storbyferier. Sjekk tilbudet her.

Expedia har mange restplasser til både innland og utland. Sjekk restplasser her.


Les også: Europas hotteste sydenby

2.Oppdag ditt eget land

Du trenger ikke kaste bort pengene på en kostbar ferie. Du kan fremdeles betale mye mindre, og få en herlig sommerferie her til lands.

Det koster ingenting å gå på fjelltur eller besøke noen av Norges vakreste strender. Vi slipper jo flybillettene – og du kan faktisk reise billig med tog, buss eller bil. Ja, du kan få billig flybillett, men med tanke på at du må betale for transport til flyplassen kan det også fort bli mer. Vi har funnet de beste tipsene til billigst transport og hotell – og idylliske feriesteder i Norge, selvsagt.

Les også: De 10 mest romantiske hotellene i Norge

Norges mest attraktive by, Fredrikstad

Ta deg en biltur til Fredrikstad i sommer, da vel. Fredrikstad gikk nylig av med seieren som Norges mest attraktive by. «Attraktiv by» er statens pris for bærekraftig by- og stedsutvikling, og den skal belønne planlegging og gjennomføring av bærekraftig by- og stedsutvikling med høy kvalitet. Opplev gode matopplevelser, et yrende uteliv, museer, kvalitetstrender og koselige handleopplevelser i Fredrikstad.

Søk leiebil til sommerferien her.

Quality Hotel Fredrikstad er det perfekte hotellet for hele familien.

Les også: Norges mest attraktive by

Bo på et barnevennlig hotell med badeland

Om du heller vil ha en ferie uten å måtte forlate hotellet, kan du ta med hele familien til det barnevennlige hotellet, Quality Hotel Skjærgården.

Når du både har strand ute og badeland inne, er dette et flott hotell for hele familien å oppleve i sommer. Dette hotellet ligger ved Langesunds vakre skjærgård, og det er barn som er i fokus for de som jobber på hotellet. Badeparken er hele 4000 kvadratmeter stort, og med 31 grader i vannet i hele året er det bare behagelig å bade her. De har også et utendørsbasseng når været er på topp. En liten spasertur eller kjøretur unna finner du byen Langesund, som er en ganske sjarmerende by å oppdage.

Les også: Norges beste badeland

Hva med en opplevelsesrik bilferie i sommer?

Om du har bil, er det ikke så mye til for å få en suksessfull ferie. Ellers kan du bare leie bil her. Da er det viktig å planlegge godt i forveien – ikke bare kjør av gårde! Det har faktisk mye å si for opplevelsen. Norge har mange nasjonale turistveger – faktisk 18 å velge mellom.

Hva med turistvegen Jæren? Her kjører du mot en uendelig horisont, åpen himmel og mange kulturminner. Nasjonal turistveg Jæren er en 41 kilometer lang veistrekning mellom Ogna og Bore i Rogaland. Vil du stoppe og overnatte her, kan du se hvilke overnattingsmuligheter du har her.

Søk leiebil her.

Nasjonal turistveg Gerianger-Trollstigen er uten tvil en av de mest populære strekningene. Naturen er uslåelig og det er ingen overraskelse at Geriangerfjorden står oppført på UNESCOs verdensarvliste. Om du bor på en campinghytte kan du betale mye mye mindre enn på hotell. Du kan for eksempel få en uke med overnatting på Fjorden Campinghytter i Geiranger for 600 kroner per natt (for 2 voksne og 3 barn) i sommerperioden. Sjekk ut campinghytten her.


Bo billigst? På Hostelsclub kan du finne hosteller i alle verdens hjørner.


Sjekk også andre nasjonale turistveger:

Nasjonale turistveger: Atlanterhavsvegen

Nasjonale turistveger: Hegelandskysten

Nasjonale turistveger: Lofoten

Nasjonale turistveger: Senja

Nasjonale turistveger: Havøysund

Nasjonale turistveger: Varanger

3.Få by og strand i ett

Sommerferie betyr ikke bare Syden. Sommerferie kan også bety storby – eller by, strand og og sol i ett. Vi har funnet noen herlige sommerbyer for deg som vil ha en bit av alt.

Nice: Luksus på budsjett

Ta deg en billig og varm sommerferie i den franske Nice. Du kan få flybillett til 399,- kun én vei med Norwegian i juli og august. Søk flybilletter her.

Nice er det perfekte reisemålet fordi du har både tilgang til storby og strand. Her kan du mingle med europeiske fiffen og nyte det gode liv.

Den 7 km palmekledde strandpromenaden, Promenade des Anglais er den første assosiasjonen de fleste har til Nice. Det er ikke så rart, når du ser de uimotståelige strendene som ligger som perler på en snor langs det knallblå vannet.

Her ligger de eksklusive hotellene tett, men byen har hoteller for enhver lommebok, uten at man må trekke så langt vekk fra stranden.

Beste luksushotell Nice: Hotel Le Negresco

Bo på budsjett i Nice: Albert 1’er Hotel

Lisboa: Fantastisk sjarmerende

Lisboa er et perfekt reisemål uansett årstid, men om sommeren frister den sjarmerende byen med stabilt klima og herlig atmosfære. Besøk badebyene Estoril og Cascais, gå i de trange gatene, spis balchao, drikk portvinn og ta trikken til slottet castello sao jorge med utrolig flott utsikt over byen. Lisboa er kjent som «byen på de syv høyder», så vær forberedt på en del oppover og nedover trasking.

Byen kan minne litt om San Francisco med sine gule trikker og den lange 25.April-broen. Du kan forvente en lappeteppe av gammelt og nytt, en by med fantastisk sjarm og historie. Smale gater som slynger seg avsted, grønne parker, vakre plasser og brede bulevarder, Lisboa må oppleves!

Beste luksushotell i Lisboa: Browns Central Hotel

Bo på budsjett i Lisboa: ibis Lisboa José Malhoa

Streets and surprises in Lisbon. #lisboa #lisbon #love #lisboabearpride #gaylove #pride

Et innlegg delt av Miguel Garcia Lopez (@miguelgarcialop74)

Barcelona: Mange skjulte perler

Det fine med Barcelona er at du får strand, storby, shopping, kunst og mat på samme sted. Styr unna La Ramblas og besøk heller steder som tilbyr mer enn plagsomme utkastere, store folkemengder og dyre suvenirbutikker. Øst for La Rambla ligger området Barri Gotic, og vest for La Rambla ligger El Raval.

Barri El Gotic er Barcelonas historiske sentrum og er sanseløs vakker. Her finner du mange kirker, palass og fontener. Ikke minst den store katedralen i Barcelona. Raval betyr «utenfor murene» på arabisk, og du finner mange spennende barer og restauranter i området. Et annet område er Gracía, som kan sammenlignes med Stockholms Södermalm. Musikere, studenter og kunstnere henger her, så du får garantert kjenne på den bohemske atmosfæren.

Beste luksushotell i Barcelona: W Hotel

Bo på budsjett i Barcelona: Hotel Acta BCN 40

#vamosalaplaya ❤️

Et innlegg delt av Milan Botani (@milan.botani)


Sammenlign alle de beste reisesidene i ett enkelt søk på HotelsCombined.no.

Sjekk priser på First Hotels her.

Bo billigst? På Hostelsclub kan du finne hosteller i alle verdens hjørner.

Søk hotell på Hotels.com her.

Sjekk lavpriskalenderen til SAS her.

Få oversikt over restplasser hos Apollo her.


4.Ta med hele familien til Nordjylland

Nordjylland er smekkfullt av uforglemmelige ferieopplevelser for barn – enten du liker spenning, søte dyr eller utendørsaktiviteter.

Å reise til Danmark med barn er et godt alternativ for deg som er lei sydenferier. Samtidig er det perfekt hvis man vil på en bilferie, og ikke måtte reise langt. Og uansett hvor dere er i Nordjylland, så er det korte avstander til fornøyelsesparker og andre opplevelser for både store og små. Enten om det er tur til Fårup sommerland, Aalborg Zoo eller Nordsøen Oceanarium.

Les også: Slik får du billigst og best leiebil

Nordjylland byr på mange opplevelser – les mer om barnas danske ferieparadis her.

Den beste måten å reise til Nordjylland på er med Stena Line til Frederikshavn fra Oslo, før du kjører videre med bil. Her finner du billigst og best leiebil. Eller du kan kjøre til Gøteborg ( 3 timer) og ta fergen over til Frederikshavn (3 timer).

Se ledige hotell i Nordjylland her.

Se ledige feriehus i Nordjylland her.


5.Ta en tur til Gøteborg

Ønsker du å reise til en by som byr på både historie, familievennlige attraksjoner, inspirerende butikker, kule hoteller, verdenskjente restauranter og hippe barer? Da er Gøteborg, Sveriges nest største by, stedet for deg.

Her finner du hoteller i Gøteborg.

Hvis du ikke ønsker å fly, er det også mulig å ta buss, tog eller bil til den vakre byen, som tar kun 3 timer fra Oslo.

Her kan du leie bil til en billig penge.

Besøk Liseberg med barna, spaser i vidunderlige Botaniska Trädgården eller shopp i timesvis. Gøteborg har mange flotte opplevelser for både store og små.

Beste hotellopplevelsen i Gøteborg: Hotel & Ristorante Bellora

Hotel & Ristorante Bellora, Gothenburg, Classico Twin Double Room, Gjesterom


Les også:

Valencia: Historisk, trendy og futuristisk

Alicante: En av Spanias mest elskede turistbyer

20 grunner til å reise til Gøteborg

Topp 10 all inklusive i Syden