Feriehus Danmark: Danmark er den perfekte familieferien

Når du leier et feriehus i Danmark står opplevelsene i kø. Her får du de beste tipsene når du skal leie et feriehus i Danmark.

Danmark er en absolutt feriefavoritt blant nordmenn og vi reiser tilbake år etter år. Hver eneste sommer fylles feriehus opp av familier som gleder seg til tid sammen, solfylte dager på barnevennlig sandstrender og moro i de mange familieparkene som befinner seg i landet.

Finn drømmehuset for Danmarks-ferien her.

Feriehusene i Danmark finnes i alle størrelser og med alle tenkelige fasiliteter, de ligger gjerne idyllisk til med nærhet til kjente attraksjoner. Alle boligene er utstyrt med dyner og puter, og flere tilbyr tilleggstjenester som eksempelvis sengetøy og sluttrengjøring.

Kanskje dere skal leie med en annen familie? Ofte kan det å leie en feriebolig for en uke, koste hva en brøkdel av hotellet ville kostet for ferietiden.

Spar penger på ferien – book eget feriehus.

Det finnes et fantastisk utvalg av feriehus i Danmark og en rekke forskjellige utleiebyråer, men dersom du ønsker å slippe å søke rundt på utallige nettsider så har Feriehus.no gjort mye av jobben for deg. Feriehus.no har nemlig samlet de største utleierne av ferieboliger i ett søk, noe som gjør at du enkelt kan søke gjennom 20.000 feriehus i Danmark uten å bytte nettside. Du får dessuten akkurat den samme sluttprisen på deres side som ved å bestille via den opprinnelige utleieren, og i motsetning til de fleste andre samlesider yter de i tillegg personlig service. Feriehus.no sender deg gjerne en e-post med anbefalinger og tips til både feriehus og områder som passer dine ønsker og kriterier – og dette helt uforpliktende.

Bestill feriehus i Danmark for sommerferien nå! Klikk deg inn til Feriehus.no her.

 

Familieferie i Danmark

Nordmenn elsker Danmark og Danmark elsker nordmenn. Den korte reiseveien, de uendelige kilometerne med fantastiske badestrender og nydelig mat har gjort vårt «naboland» til en feriefavoritt for oss i nord. Noe av det som er så forlokkende med en Danmarks-ferie er at det er en plass for hele og alle familier. Om dere enten er av den aktive sorten som vil oppleve surfing i Jylland eller bare ønsker å slappe av på en av Danmarks forlokkende strender med en god bok, er mulighetene uendelige.

I Danmark kan du leie feriehus i alle størrelse. De passer for kjernefamilien, storfamilien og flere familier som reiser sammen. Et viktig tips er selvsagt å være tidlig ute, de beste boligene går alltid først.

Under følger noe av det du og familien kan oppleve i Danmark.

Opplev Danmark. Bestill sommerens feriehus her.

De beste strendene i Danmark

Du var kanskje ikke klar over det, men Danmark kan by på noen av Europas aller beste badestrender. Kilometer på kilometer med kritthvit strand kan få den beste til å tro en befinner seg i Karibia, og ikke rett over havet fra Norge. Hadde det ikke bare vært for røde pølser, Faxe Kondi og softis.

Feriehus.no har tilgjengelige overnattingsperler over hele Danmark, men for ekte strandløver er det best å finne seg et  hus i nærheten av noen av de beste strendene landet har å by på.

På øya Fyn, ikke langt unna byen Odense, finner vi Kerteminde Nordstrand. Stranden er blant de mest populære strendene i Danmark, mye på grunn av den nære beliggenheten til nevnte Odense. Cirka to timers kjøretur østover ligger København, samt andre strandfavoritter som Dronningmølle, Hornbæk, Gilleleje og Tisvildeleje. Selve stranden er langgrunn og perfekt for barnefamilier som vil kunne leke i vannkanten. Det er også kiosk, toaletter, volleyball-bane og andre aktiviteter tilgjengelig på Kerteminde Nordstrand.

Gjør du som mange andre nordmenn og leier hus på Sjælland, kan du oppleve Amager Strandpark. Stranden ligger en 10 minutters kjøretur utenfor København, øst på Sjælland. Stranden er rundt 40 minutter til én times kjøring sør fra DronningmølleHornbæk, Gilleleje og Tisvildeleje. I 2005 fikk strandanlegget utbygget en to kilometer kunstig øy som former en lagune. Med andre ord, perfekt for barnefamilier som ikke vil ha store bølger rullende innover samtidig som de leker i vannkanten. I nærheten av strandanlegget finner man en rekke gressområder, muligheter for diverse aktiviteter og restauranter. Om sommeren arrangeres det konserter på området.

En av de mest populære områdene til Feriehus.no, er Blåvand. Ikke rart med tanke på at området har en av Danmarks mest kjente strender, Blåvand strand. Stranden har utmerkelsen «Blå Flag», noe som betyr at Blåvand strand oppfyller en rekke krav om vannkvalitet, renhet på stranden og tilgjengelige fasiliteter. Utmerkelsen er det rundt 220 strender i Danmark som har og blir gitt av det danske Friluftsrådet. Med kilometer av boltreplass kan Blåvand strand være et paradis for mange, men husk at stranden ligger vendt ut mot Nordsjøen – noe som kan by på et kraftig vindkast eller to.

På Sydfalsters østkyst finner man nok en dansk strandperle; Marielyst Strand. 10 kilometer med strand, rolig sjø og langgrunt gjør Marielyst til en favoritt blant barnefamilier. Feriehus.no har en rekke feriehus tilgjengelig i nærheten av stranden.

Helt nord i Danmark, ikke langt unna populære feriehus-destinasjoner som Skagen, Løkken og Blokhus, finner man Kandestederne – Skiveren. Brede og hvite strender gjør dette strandområdet til en familiefavoritt. Her er det plass til både solsenger, ballspill og sandslott. Det massive området gjør det også fullt mulig å finne sin egen favorittplass.

På øya Bornholm, en annen populære feriehus-destinasjon, finner man en rekke bademuligheter for den som ønsker det. Den deilige, hvite sandstranden Balka, ligger ved kystbyen med samme navn. Sanden er kjent for sitt varme og grunne vann. På stranden er det også fasiliteter, badevakter og mulighet til leie av diverse vannsport. På motsatt side av øya, finner du en annen strandyndling – Bodern. Her er det gode parkeringsforhold, kiosk, hotell og en liten båthavn.

Bade på noen av Danmarks aller beste strender? Finn ditt drømmeferiehus her.

Opplevelser og aktiviteter i Danmark

Opplevelsene hos våre venner i sør er uendelige. For den aktive familie er det en rekke muligheter. Det er fullt mulig for leie av sykkel og teste ut én av Danmarks 11.000 merkede sykkelløyper. Ønsker du å skru temperaturen opp et lite hakk, er det en rekke muligheter for terrengsykling i Jylland. Området, ikke langt unna Feriehus.no-favoritter som Løkken, Blåvand og Skagen, er også kjent for sin vannsport. Her kan du prøve surfing, kiting og windsurfing. Blir dette for ekstremt på en rolig ferie, er det fullt mulig å leie seg kajakk eller kano, og padle seg en tur Limfjorden.

For de aller fleste familier, er det dog fornøyelsesparker som står i fokus. LEGO-Land i Billund, løveparken og dyreparken i Giveskud og Fårup Sommerland er alle populære opplevelser for nordmenn. Øst på Jylland, rett utenfor Aarhus, finner du Djurs Sommerland. Fornøyelsesparken har vunnet Nordens beste sommerland fire år på rad. I parken finner du Danmarks største berg- og dalbaner, vannland samt en rekke andre attraksjoner.

Toppen av kransekaken når det kommer til fornøyelsesparker, er for mange Tivoli i København. Et stopp i den danske hovedstaden kan kombineres med mat – og shoppingopplevelser man ikke kan få i Norge.

I tillegg kan en dagstur til København inneholde et besøk på Den Blå Planet. Akvariet er Nord-Europas største. København er også stedet Statens Naturhistoriske Museum ligger. Museet har gjenstander samlet inn over en 400 årsperiode på utstilling. Museet er ved siden Botanisk Have, som har over 12.000 forskjellige plantearter utstilt, deriblant kjøttetende planter.

Det er umulig å skrive om Danmark å ikke nevne maten. For selv om én av de store fordelene ved å leie seg feriehus er å kunne styre selv når frokost, lunsj og middag serveres, er det ingen hemmelighet at Danmark er ett av verdens matsentrum. Totalt kan landet skimte med over 33 Michelin-stjerner fordelt på en rekke restauranter landet over. Selv om København som oftest er den danske gourmet-ganens sentrum, finner man en rekke fantastiske restauranter i byer som Aalborg, Odense og Aarhus. Om du ikke er av typen som foretrekker å brenne en helt månedslønn på ett måltid, kan Danmark skimte med den lange og rike tradisjonen med gode veikroer med mat til en billig penge. Disse er fordelt over hele landet, og du finner som oftest en kro i hver eneste småby.

Glem ei å prøve dansk bakst!

Danmark er et musikkelskende land. Hvert år valfarter flere tusen mennesker for å delta på Roskilde-festivalen, men over hele landet finner man konserter og festivaler i alle sommermånedene.

Danmark har en opplevelse for hele familien. Bestill et feriehus og opplev landet på familiens egne premisser.

Populære steder og områder å leie feriehus i Danmark

 

Ebeltoft

På Jyllands gylne kyst finner man Ebeltoft, et meget populært feriested for å leie seg et feriehus om sommeren. Strendene i området er langgrunne, har lite understrømmer og minimalt med vind. Med andre ord, perfekte for barnefamilier som trives best med beina på myk masse. Byen Ebeltoft er en koselig sommerby der gamlebyen består av trange, brolagte gater med gamle trehus. Om sommeren blir gatene omgjort til gågater og er fulle av folk, musikk og fullsatte gatekafeer.

Havnen er et samlingspunkt om sommeren for dem som er glad i seiling. Byen kan også by på et museum bygget rundt et av verdens største treskip, fregatten «Jylland».

Bestill drømmehuset i Ebeltoft.

Løkken

Løkken er feriefavoritten over alle: Shopping, gode matopplevelser, fantastiske strender og tilbud til den aktive. Det skal godt gjøres å ikke finne noe å gjøre i Løkken-området om sommeren. Etter en lang dag på stranden kan man ta seg en spaser – eller sykkeltur inn til byen. Her kan du gå i de sjarmerende gatene med små gule hus, kafeer, restauranter og butikker. Byen ligger også rett ved stranden, så den friske sjølukten og den behagelige lyden av bølgeskvulp er aldri langt unna.

Bestill drømmehuset i Løkken.

Foto: Shutterstock

 

Blokhus

Tettstedet Blokhus ligger på nordvestkysten av Jylland, ut mot Vesterhavet, og har blitt en feriefavoritt blant nordmenn. Det er enkelt å skjønne med sol, milelange sandstrender, bading og god stemning rundt hvert eneste hjørne. Stedet var tidligere en rolig og stille fiskerlandsby, men er i dag et samlingspunkt for kultur, moro og aktiviteter. Fårup Sommerland er ikke langt unna, det samme er flotte botaniske hager, smaksopplevelser og Blokhus skulpturpark. Om det ikke kan friste, er området kjent for sine mange wellness og spa.

Bestill drømmehuset i Blokhus.

Blåvand

På vestkysten av Danmark, kan du oppleve drømmeferien. Her finner du pittoreske landsbyer, kilometere med strender du kan ha for deg selv og fantastiske feriehus. Det er naturstier, golfbaner og noen av Danmarks aller beste og mest kjente strender. For den historieinteresserte, ligger det også tyske bunkere her fra andre verdenskrig man kan utforske. Om du blir lei av varmende sol, duggfrisk bayer og nydelig badetemperaturer, er det kun en 40 minutters biltur inn til Esbjerg – en by med massevis av kultur, shopping og restauranter.

Bestill drømmehuset i Blåvand.

Foto: Shutterstock

 

Skagen

Skagen er mange nordmenns aller første møte med Danmark. Byen er landets nordligste og ligger i Frederikshavn kommune, samme kommune hvor Stena Lines ferge ruller inn tidlig om morgenen. Mange har kanskje vært i området i forbindelse med fotballturneringen Skaw Cup, som arrangeres hvert år i Skagen, men byen har så mye annet å by på. Her finner du unik natur, vakre strender, museer og yrende folkeliv. Bading står i fokus for mange familier, men her kan man også spille golf, ta seg en lengre sykkeltur eller oppleve et bredt utvalg av restauranter.

Bestill drømmehuset i Skagen.

Foto: Shutterstock

 

Bornholm

Bornholm er en av Danmarks mest populære feriedestinasjoner og vi skjønner hvorfor. Øya har kallenavnet «Solskinnsøyen» fordi den har flest solskinnsdager i hele landet. Her finner du også en av landets mest kjente sandstrender, Dueodde. Naturen og landskapet på øya består av sandstrender, dramatiske granittklipper og dype grotter. Foruten en avslappende badeferie, kan man oppleve zip-lining (Bornholm har Danmarks lengste zip-line), windsurfing, kiting og klatring. Hele øya består av en rekke koselige småbyer som er perfekte å oppdage fra sykkelsetet.

Bestillt drømmehuset på Bornholm.

 

Fyn

Danmarks tredje største øy er kanskje også landets mest undervurderte. Her følger eventyrlige, gastronomiske og historiske opplevelser på løpende bånd for hele familien. Sykkel er ofte det foretrukne fremkomstmiddelet for korte turer på øya, mens bil kan være greit å ha for å utforske større områder. Foruten om strender, må familien få med seg Egeskov Slott, Europas best bevarte vannborg fra renessansen. Selv om selve slottet er en privatbolig for grevefamilien Ahlfeldt, kan man ta bilder, besøke en engelsk park og andre hageanlegg tilknyttet eiendommen. På Fyn kan du også besøke H. C. Andersens fødeby, Odense. Her kan du ta en historiske vandring gjennom byen og blant annet besøke forfatterens barnehjem.

Bestill drømmehuset på Fyn.

Foto: Shutterstock

 

Marielyst

På øya Falster finner du perlen Marielyst. Med noen av Danmarks mest barnevennlige strender med rolig sjø, langgrunt og 20 kilometer med boltreplass, er stedet en av landets mest populære feriedestinasjoner. Her finner man alt en familieferie trenger; koselige feriehus, minigolf, gocart, fotballgolf, paintball og mye, mye mer. Sentrum er lite, men fullt av koselige restauranter, kroer og kafeer.

Bestill drømmehuset på Marielyst.

 

Sjælland

Danmarks største øy og hjemmet til landets hovedstad København. Vi har allerede nevnt noen av bade – og strandmulighetene som finnes på øya, men her er det så mye mer. Opplev Tivoli i København, lek prins eller prinsesse på Esrum Kloster og Møllegård eller pirr nysgjerrigheten på Dansk teknisk museum. Om det ikke frister å lage mat i feriehuset en kveld, har Sjælland for mange muligheter for en gastronomisk opplevelse til at vi kan nevne dem alle.

Om dere ønsker å la bilen stå, er det også fullt mulig å oppleve noen av de fantastiske sykkelstiene som er tilgjengelig. Nordsjælland kalles ofte «Den danske riviera» og vi forstår hvorfor.

Bestill drømmehuset på Sjælland.

Foto: Shutterstock

Jylland

Jylland er den eneste delen av Danmark som er landfast med resten av Europa, men det betyr ikke at den er kjedelig og traust. Fastlandet byr på uendelige muligheter for dem som ønsker en innholdsrik ferie, og med et feriehus som base og bil tilgjengelig er det en fantastisk måte å utforske alt Jylland har å by på. Fra Skagen i nord til Blåvand sørvest. Her finner du noen av Danmarks mest kjente attraksjoner og strender.

Bestill drømmehuset i Jylland.

 

Dette bør du huske på ved leie av feriehus, ifølge Feriehus.no:

 

1. Ha reisedokumentene dine tilgjengelige, enten elektronisk eller printet ut

2. Sett deg inn i ansvarlig utleier sine leiebetingelsene på forhånd og om det eventuelt skal betales et skadedepositum etc. ved innsjekking.

3. Husk å registrere dine ankomstdetaljer iht. utleiers retningslinjer beskrevet i dine reisedokumenter, og/eller kontakt nøkkelansvarlig på destinasjonen noen dager før avreise med informasjonen.

4. Ved eventuelle språkutfordringer med nøkkelansvarlig ved ankomst, i de tilfeller det ikke er et eget lokalt servicekontor (spesielt for Sør-Europa) : Kontakt ansvarlig utleiers kundeservice, så hjelper de gjerne til. Kontaktinformasjon står alltid i reisedokumentene.

5. Er det noe i ferieboligen som ikke er i orden, snakk først med det lokale servicekontoret eller nøkkelansvarlig på plass, slik at det kan utbedres. Bærer det ikke frem, kontakt ansvarlig utleiers døgnåpne kundeservice. Vi anbefaler at du dokumenterer feil eller mangler med foto


Feriehus anbefaler: 5 tips og triks ved leie av feriehus

1. De beste ferieboligene går først, så bestill i god tid

Selv med 100.000 ferieboliger samlet i ett søk, anbefaler vi deg å være tidlig ute med planlegging og bestilling av feriehuset. Boligene åpnet opp for booking av 2019-sesongen allerede i fjor sommer.

Feriehus.no videreformidler mange unike feriehus og leiligheter med fantastisk beliggenhet, og det er alltid de beste feriehusene som går først; Mange bookes raskt opp av kunder som har bodd der tidligere og funnet sin favoritt, fått anbefalinger av gode venner eller på nett. I tillegg var det flere som så drømmehuset forsvinne foran øynene sine året før som var raske med å legge inn forhåndsreservasjon for kommende sesong.

Så det gjelder å være ute i god tid, særlig om du vet at du skal besøke populære destinasjoner under høysesong. I lav- og mellomsesong er det enklere å finne drømmeferieboligen, og da også ofte til en rimeligere penge.

2. Opplev destinasjonen på en unik måte

Ved leie av feriebolig har man en unik mulighet til oppleve ting ved reisemålet man ellers ville gått glipp av. Snakk med lokalbefolkningen, huseier/nøkkelforvalter på stedet, eller det lokale servicekontoret for å få tips til severdigheter, steder å besøke, aktiviteter, gode restauranter, forslag til lokale matretter og så videre.

3.Ved leie av feriehus slipper du kampen om solsengen

Samtidig har du alt du trenger rundt deg, uten støy fra andre feriegjester.

4. Du styrer din egen ferie

Det fine med å leie et feriehus er at du styrer helt selv. Man kan enkelt gjøre oppholdet rimelig ved at man har mulighet til å lage alle dagens måltider selv. Gjør innkjøp på en lokal forretning og lag felles måltider, det er både sosialt og økonomisk.

Flere av boligene har også mulighet for leie av kokk eller lignende fasiliteter mot gebyr. Helt utmerket om storfamilien er samlet eller merkedager skal feires.

5. Husk å bestille sengetøy, håndklær og sluttrengjøring der dette ikke er inkludert.


Sikre deg et feriehus til sommerferien allerede nå! Klikk deg inn til Feriehus.no her.