Fiuggi – byen med det magiske mannevannet

Vannet i denne byen kurerer både sykdommer i menns underliv, og skal vi tro de lokale: hjelper med kraften der nede.

En time og ti minutter utenfor Roma finner du Fiuggi, en liten landsby ved foten av Monte Ernici som siden 1300-tallet har vært kjent for sitt vann. Det hele startet, som det ofte har gjort i Italia, med en pave. Paven var Bonifatius VIII. En pave som i dag er mest kjent for sin lange feide med Dante (som plasserte ham i den åttende sirkel av helvete i sitt Inferno). Tidlig på 1300-tallet, man tror det var i 1301, så hevdet paven at han mirakuløst hadde blitt kurert for nyrestein av vannet fra Fiuggi – Acqua di Fiuggi.

To århundrer senere erklærte Michelangelo at vannet hadde kurert ham for samme sykdom. I dag kan man finne vannet i flasker i supermarkeder og restauranter over hele Europa. I dag hevdes det at vannet har de samme egenskapene, og da CNN besøkte byen hevdet byens prest – Fader Giulio – at vannet hadde hjulpet ham på samme måte: – Jeg må være ærlig, jeg var skeptisk i starten. Likevel, etter at jeg har blitt kvitt 41 nyresteiner så er skepsisen borte. Den lokale legen hevdet også ovenfor CNN at vannet er foryngende, og lokale eldre kaller det naturens Viagra. Mannfolkene mener at de har blitt mer aktive, som man kan si, av å være der. Det finnes mange lokale spa – det mest kjente er Terme di Fiuggi, og for statsansatte i Roma så inkluderes en tur hit i deres lønn i løpet av deres kontrakt.

Slik kommer du dit

Ta flyet til Roma (sjekk flypriser her), lei en bil der og kjør den litt over en time lange turen til Fiuggi.

Her kan du bo

Grand Hotel Palazzo Della Fonte

Et femstjerners spahotell med all den luksus du kan ønske deg, og til tider noen virkelig heftige priser. Sjekk om du kan få gode priser, for oppholdet vil du nok ikke angre deg på. Se flere bilder her.

Ambasciatori Hotel

Et mindre spahotell, med stor sjarm og også høy standard. Er kjent for en god frokost, og en finfin plassering.

Alternativ litt utenfor: Fashion Hotel