På 10 timer og 45 minuter kan du havne i en av verdens mest populære storbyer, Los Angeles. Foto: istock

Fly direkte til 8 spennende destinasjoner

Vil du ut i verden uten å stresse med flybytte? Hit kan du fly direkte.

Nå som det er tid for å bestille sommerferien, er det stadig flere som vil unngå flybytte. Mellomlanding kan ta mye tid, samtidig som det er sjanse for å miste neste fly. Med direkteruter kan du bare sette deg ned helt frem til du kommer til reisemålet. Du slipper å stresse med antall timer til neste fly og hvor du skal videre. Det trenger heller ikke å koste skjorta.

Med Norwegian kan du fly direkte til spennende destinasjoner som Bangkok, San Francisco og Puerto Rico.

Søk her for flybilletter.

Her er 8 destinasjoner for deg som er reiselysten og vil langt, langt vekk fra Norge.

Bangkok

bangkok

Storbyen Bangkok kan tilby alt en storby skal, men samtidig har den en helt unik asiatisk stemning. I gatene raser tuk-tukene av gårde mellom utallige markeder, templer, hoteller og kjøpesentre. Enten du vil oppleve festing i Khao San Road, utforske templer og Buddha-skulpturer, fråtse i thaimat på nattmarkedet eller prute deg gul og blå på gode og dårlige varer, Bangkok har noe for alle og enhver.

I Bangkok kan du finne hoteller som dette med legendarisk utsikt. Hvis du vil få følelsen av en thailandsk grønn oase midt i storbyen er dette hotellet perfekt for deg. Ellers elsker vi dette gjestehuset som ligger ved Chao Praya-elven.

Buddhistiske Thailand kryr av templer, og besøker du landet må du også besøke minst ett tempel. Er du i Bangkok bør det ene tempelet være «gryningstempelet» Wat Arun, som også er avbildet på 10 bhats-mynten. Det vakre tempeltårnet er dekket av små biter av fargerik kinesisk keramikk, og det er nettopp dette tårnet som er tempelets hovedattraksjon. Også tempelet Wat Pho bør ses når man besøker Bangkok, mest på grunn av Thailands største liggende Buddha-statue på hele 46 meter.

dette hotellet kan du få rom med utsikt til Wat Arun-tårnet. På dette hotellet bor du også bare et stenkast unna Wat Arun, men til en litt rimeligere pris.

Beste hotell i Bangkok: Mandarin Oriental, Bangkok

Flytur med Norwegian fra Oslo: 11 t og 20 min

Boston

iStock_000062607902_Small

New York er nok en av de byene som står øverst på besøkslista til mange nordmenn, men mange glemmer en annen av øst-kystens store byer når de først skal over dammen. Boston, en av nord-østkystens kanskje vakreste byer, kan by på en rekke opplevelser innen alt fra shopping, til kulinariske opplevelser, til historie. Og i mai 2016 åpner Norwegian direkteruter til metropolen!

Boston er kjent for sport, øl og «Clam Chowder», i tillegg til å være stedet en rekke serier og filmer er spilt inn. The Departed, Good Will Hunting og Ted er alle filmer som er spilt inn i byen.

Likevel er det kanskje alle skolene byen først og fremst er kjent for. Harvard University og MIT er to av USAs beste universiteter, og begge finner du i Boston. I tillegg finnes det titalls flere skoler som de fleste på denne siden av sjøen ikke har hørt om. Sammen drar alle disse skolene studenter fra hele verden til Massachusetts.

Boston er et ypperlig mål for deg som ønsker å oppleve en ny by i USA, samtidig som du vil ha muligheten til å utforske den nord-østlige delen av Nord-Amerika.

Beste hotell i Boston: The Liberty Hotel

Flytur med Norwegian fra Oslo: 7 t og 30 min

Florida: Orlando

Orlando Florida, lake Eola, skyline, skyscrapers, night

Ett sted som gir deg absolutt alt er Orlando i Florida. Her får du alt du kan tenke deg, så enkelt og greit lagt opp at du knapt trenger å gjøre noe – og alt er virkelig tilrettelagt for familier. Uansett alder på barn og ungdom.

Ett land som har utmerket seg flere år på rad når det gjelder fornøyelsesparker, er særlig Orlando. Universals Island of Adventurehar vunnet flere kåringer opp gjennom årene, og er kanskje dét Orlando er mest kjent for. Blant annet ble Universal Island of Adventure kåret som verdens beste fornøyelsespark av nettstedet Tripadvisor i 2015.

Disney World, Universal Studios, Sea World – Orlando har alle disse parkene for de som søker spenning. Men Orlando er faktisk mye mer enn fornøyelsesparker.

Downtown Orlando har for eksempel luksusrestauranter, teatre og mange kulturopplevelser. Det er også årlige festivaler og flere eventer året rundt.

Fra Orlando kan du leie bil og få tidenes ferie hvis du kjører videre til andre stater som Las Vegas eller Miami.

Her får du billigst og best leiebil.

Beste hotell i Orlando: Universals Hard Rock Hotel

Flytur med Norwegian fra Oslo: 10 t og 15 min

Los Angeles

LOS ANGELES - DECEMBER 18, 2013: View of Hollywood Boulevard at sunset. In 1958, the Hollywood Walk of Fame was created on this street as a tribute to artists working in the entertainment industry.

Los Angeles er den største byen i delstaten California og er en av USAs mest folkerike byer.  Kjent som engelens by, er LA kjent for å være sentrum for filmindustrien og glamour, noe som betyr at du kan plutselig se mange kjente personer og steder i byen. Kanskje du møter på ditt største idol? Byens strender som Malibu og Santa Monica er som skapt for vakre bilder, mens sentrum florerer av kulturtilbud for alle aldre.

Opplev Sunset Boulevard, som er nok en av de mest ikoniske gatene i USA. Gaten er 33 km lang og den strekker seg fra Downtown LA til Stillehavet. Gjennom strekningen vil du se byens mest eksklusive og berømte områder som Hollywood med utsikt mot Hollywood-skiltet, samt Beverly Hills og Bel Air. Ta et avbrekk og bestill en, eller kanskje to av de 94 tropiske drinkene på Tiki-ti bar på Sunset Boulevard. De har servert noen av de mest kjente tropiske drinkene i USA i over 50 år.

Er du ikke like heldig med å se kjendiser i Los Angeles, kan du ta en tur til Hollywood Walk of Fame. Stjernene til dine idoler ser du på fortauet langs gatene på Hollywood Boulevard og Vinestreet i Hollywood. Det finnes i dag 2333 stjerner på Hollywood Walk of Fame!

For de som vil trene, oppleve natur, knipse bilder av den fantastiske utsikten over LA eller kanskje treffe på en kjendis? Da er Runyon Canyon det rette stedet.

Finn hoteller i Los Angeles her.

Beste hotell i Los Angeles: Oceana Beach Club Hotel

Flytur med Norwegian fra Oslo: 10 t og 45 min

New York

iStock_000054008822_Small

New York, New York..Storbyen som er så fantastisk uansett om du er førstegangsbesøkende eller vært der flere ganger. «The Big Apple» er like sjarmerende uansett hvilken årstid.  Fantastisk shopping, kulturtilbud, restauranter og verdenskjente utesteder. Denne magiske storbyen er fullt av energi og en herlig atmosfære som er lett å forelske seg i. New York byr på mange opplevelser for alle aldre, uansett om du er her med familien eller med vennegjengen.

Så fascinerende, at det er vanskelig å beskrive med ord.

New York  er byen som faktisk har alt. Berømte museer, utallige attraksjoner,kjente parker, shopping i verdensklasse, restauranter fra hele verdens kjøkken og utrolig atmosfære og energi. Vi får ikke nok, og byen overrasker både beboere og turister konstant.

Er du ute etter drømmeturen til New York? Les vår store guide til New York her.

Beste hotell i New York: The Langham Place

Flytur med Norwegian fra Oslo: 8 t og 25 min

San Francisco

iStock_000016150318_Small

San Francisco er USA på sitt beste. Her får du himmelsk mat, utrolig shopping, svært vennlige mennesker og et uteliv som du knapt kan se maken til noe sted i verden. San Francisco har en rik historie når det kommer til homofiles rettigheter og i dag identifiserer 15 prosent av byen innbyggere seg som homofile, noe som er den høyeste andelen i USA.

Ønsker du å reise hit, bør du lese disse 28 gode tipsene for oppholdet i byen.

Dette er nok en av de mest fritenkende byene i hele verden, bli ikke overrasket om de på benken ved siden av deg er nakne. Samtidig så har den noen av de vakreste elementene vi kan oppdrive, blant annet The Golden Gate Bridge og de sjarmerende små trikkene som kjører forbi de mange bratte veiene.

Beste hotell i San Francisco: Fairmont Hotel

Flytur med Norwegian fra Oslo: 10 t og 15 min

Puerto Rico, San Juan

iStock_000023192366_Small

Det er lett å fortape seg i Puerto Ricos turkisblåe strender med kritthvite strender og svaiende palmetrær. Med et tropisk klima og en gjennomsnittstemperatur på 28 grader, kan vi ikke klage heller.

Visste du dessuten at denne øygruppen i Karibia har USAs eneste tropiske regnskog? Plutselig kan du være midt i en frodig jungel omringet av vakre fossefall.  Det er noe magisk med Puerto Rico, og da særlig hovedstaden San Juan. Innbyggerne er glade i sterke farger, og det gjenspeiler seg i gjestfriheten du mottar.

Gamlebyen består av mange kirker, inkludert San José-kirken og katedralen San Juan Bautista. Det er det lurt å ha på seg komfortable sko når du skal på oppdagelsesferd i gamlebyen – det er mye å se og du må gå mye oppoverbakker. La Fortaleza er guvernørens residens og er en turistmagnet av de sjeldne. Bygningen er imponerende både i utseende og historisk, og selvsagt for lengst beskyttet av Unescos verdensarvliste.

Dans med de lokale på gatene, samtidig som du får med deg den magiske solnedgangen. Ta deg et glass Piña Colada – dette er et must! Den smaker nemlig best i Puerto Rico, fordi den nettopp er øyas nasjonaldrink. Det hevdes at den tropiske drinken ble servert for første gang på 50-tallet på Caribe Beach Hotel Bar.

Beste hotell i San Juan: La Concha Renaissance

Flytur med Norwegian fra Oslo: 10 t og 22 min

Florida: Fort Lauderdale/Miami

MIAMI, USA - AUG 5, 2013: The Art Deco Edison Hotel and a classic oldsmobile car on Ocean Drive, South Beach, Miami, USA. Classic cars are allowed to park at yellow line.

Welcome to Miami ! Miami Beach er stedet hvor natten aldri slutter, fargene er litt sterkere og stemningen litt mer avslappet enn de fleste andre steder.

Nyt strandlivet sammen med solbrune, trente kropper på South Beach, dans deg gjennom natten med en mojito i hånden og gå shoppingbananas på Lincoln Road!

Miami Beach er ikke en strand tilhørende Miami som man kanskje skulle tro utfra navnet, men et øyrike forbundet med storbyen via en fire kilometer lang bro. Miami og Miami Beach har til og med forskjellige ordførere, så det er tydelig at dette er to forskjellige byer. Men hvor skal du reise på ferie? Vi anbefaler at du legger turen til Miami Beach, og ta heller dagsturer inn til Miami. Miami Beach er kjent for sin fantastiske strand, sitt uteliv og spennende art deco-bygninger – du vil garantert ikke gå lei.

Beste hotell i Miami: Fontainebleu

Flytur med Norwegian fra Oslo: 10 t og 20 min

 

Les også: Kjør USA fra kyst til kyst – tidenes roadtrip