FOTBALL-VM: Dette er drømmereisemålene i gruppe A

Fotball-VM er i gang og her tar vi deg med på en reise gjennom gruppe A.

Gruppe A har gode fotballag, men mest av alt er nasjonene her utrolige reisemål. Vi snakker frodige og folksomme Brasil, nypopulære og allsidige Kroatia, idylliske og kulinariske Mexico og unike og varierende Kamerun.

Brasil

Vertskapet for årets fotball-VM er definitivt et land alle reiselystne bør besøke minst en gang i løpet av livet. Landet er av en utrolig størrelse, både når det gjelder folketall og areal, og har derfor naturlig nok mye å by på. Opplev sambadansende folk, brasilianske biffer, fotball og capoiera, vakre strender og frodig regnskog. Her er våre tre favorittdestinasjoner i Brasil:

Rio de Janiero

rio
Ingen over, ingen ved siden av! Rio de Janeiro må være verdens beste ferieby. Brasils største by er full av deilige folk og sambaklubber, gode restauranter og kule butikker. Ikke minst kan du oppleve verdens mest fantastiske bystrender, Copacabana og Ipanema. Og selvsagt skal du se den berømte Kristusstatuen, Sukkertoppen og besøke minst en av byens favelaer.

Du skal bo her:

copacaban

Belmond Copacabana Palace

Amazonas

amazonas

Foto: Erick Pheterson/Flickr – creative commons

For den ultimate naturopplevelsen drar du selvsagt til Amazonas. Området er enormt, det strekker seg over åtte land og huser den enorme regnskogen, den massive elven og stammebefolkning som kun lever av og i naturen her.

Les mer: 20 grunner til å reise til Brasil

São Paulo

Brasils største by er kjent for sin arkitektur som er en god blanding av skyskrapere, historiske og moderne bygninger. I tillegg er byen prefekt for en gastronomisk reise ettersom den kan tilby mat fra over 60 forskjellige kjøkken fordelt på rundt 12.000 restauranter.

Du skal bo her:

saopaulo

Fasano Hotel Sao Paulo

Kroatia

Kroatia stod opp fra borgerkrig til å bli en feriefavoritt på rekordtid. Nå reiser «alle» til Kroatia, men landet klarer fremdeles å bevare sin særegenhet og vakre fremtoning. Her er tre Kroatia-favoritter som du bør besøke:

Hvar

hvar

Foto: Christine Zenino/Flickr – creative commons

I Adriaterhavet ligger denne spektakulære kroatiske øya som også er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Her kan du fråtse i fersk sjømat, tusle hånd i hånd med din kjære i trange smug i bykjernen, leie båt sammen med vennegjengen for å nyte en dag å Adriaterhavet og avslutte turen med cocktails på en av øyas beach clubs. Hvar har opp til flere ganger blitt kåret til en av verdens vakreste øyer og kan by på koselige landsbyer, vakre strender og en ferie i rolig tempo.

Les også: Velkommen til Kroatia

Her bor du:

hotell

Adriana Hvar Spa Hotel

Dubrovnik

dubrovnik

Foto: Michael Caven/ Flickr – creative commons

Ved Adriaterhavet ligger også byen Dubrovnik som er en av Kroatias aller mest populære turistdestinasjoner, og det er ikke uten grunn. Middelalderbyen har en utrolig arkitektur, og til tross for at den ble påført store ødeleggelser under borgerkrigen fremstår byen nå som det den en gang var etter massive restaureringer. Her bør du få med deg en spasertur på toppen av bymuren, spise sjømat i en av gamlebyens smug og slikke sol på en av Kroatias få sandstrender, Copacabana Beach.

Her skal du bo:

dubrovnik1

 Villa Orsula

Makarska rivieraen

Langs rivieraen ligger en rekke kroatiske perler. Rivieraen er populær blant turister, men kan ikke sammenlignes med Hvar og Dubrovnik når det kommer til antall tilreisende. Her får du oppleve roligere dager og kommer gjerne tettere på lokalbefolkningen.

Her skal du bo:

markarska

Hotel Osam

Mexico

Mexico kan tilby deilig mat, verdens vakreste strender og hyggelige mennesker. Spesielt er den karibiske siden ideell for oss nordmenn, med «korte» flyturer og selvsagt idylliske reisemål. Dette er høydepunktene:

Tulum

De hviteste vakreste strendene finner du i idylliske Tulum. Sanden er som å gå på mel og havet er vilt med en vakker turkis farge. Her bygges det ingen gigantiske resorter eller høye bygninger som i nabobyene Playa del Carmen og Cancun. Her skal livet nytes fra en hengecøye uten for din «cabaña» (hytte på stranden), med utsikt til Det karibiske hav og en Corona i hånda. Ønsker du innblikk i meksikansk historie bør du få med deg mayaruinene som ligger idyllisk til ved havet.

Her skal du bo:

tulum

Cabañas Tulum

Isla Holbox

Isla Holbox er fremdeles en rolig øy, i motsetning til andre feriesteder langs Riviera Maya. Her finner du ingen store resorter, men små hoteller og idylliske «cabañas» på den hvite stranden. Her er det selvfølgelig beach og bading som gjelder, og vil du ha en liten pause fra solen kan du cruise rundt øya i en golfbil.

Her skal du bo:

islaholbox

CasaSandra Boutique Hotel

Chichen Itza

800px-El_Castillo_Stitch_2008_Edit_1

Wikimedia commons

Skal du oppleve noe kulturelt i Mexico og befinner deg på Yucatan-halvøya, er Chichen Itza et must. Chichen Itza er byruiner bygget av mayaindianerne på 500-tallet, og er et av verdens syv underverker. Den mest kjente attraktsjonen er Kukulkanpyramiden, også kjent som El Castillo. Pyramiden har et tempel på toppen for mayaindianerne tilba guden Kukulkan. Pyramiden viser også en dyptgående kunnskap om matematikk, geometri, akustikk og astronomi.

Her skal du bo:

rom

 The Lodge at Chichen Itza

Kamerun

Reiser du til Kamerun får du garantert en annerledes ferie. Her kan du oppleve et mangfold av attraksjoner, og du kan oppleve både strand, fjell, regnskog og byferie. Her er er tre destinasjoner som anbefales:

Kribi

Vil du ha strandfeire i Kamerun kan du reise til Kribi. Havnebyen er populær blant vestlige turister, men er likevel langt, langt unna det vi kjenner til fra våre reiser til Syden og Thailand. Regn med at livet her blir svært primitivt, men selvsagt avslappende herlig.

Her skal du bo:

gites

Les Gîtes de Kribi

Mount Cameroon

4040 meter over havet ruver en av Afrikas høyeste vulkaner. Vulkanen er aktiv og hadde sist utbrudd i 2012. Toppen kan bestiges, og hvert år blir løpet Mount Cameroon Race of Hope arrangert. I løpet er flere hundre deltagere med, og det har flere tusen tilskuere.

Mount_Cameroon_craters

Foto: Wikimedia commons

De rimeligste flybillettene finner du her. 

Bamenda ring road

Bamenda ring road er veien gjennom Kameruns vakreste fjellandskap. Veiene er dårlige, men vil gi deg en spektakulær og naturskjønn opplevelse med elvereservater, fossefall og røde jordveier.

640px-Menchum_Falls_NWprovince_Cameroon