Fra sveitsiske alper til fottur i regnskogen

Bli med på en reise til fotball-VMs deltakerland!

Det er VM i fotball, og land fra hele verden samles for å delta i et av idrettens største høydepunkter. Du har garantert hørt om landene som skal delta før, men hvor mye vet du egentlig om hvert land og reisemulighetene? Vi tar deg med til VM-landene, og her finner du landene som konkurrerer i Gruppe E: Frankrike, Svetis, Ecuador og Honduras. Hvilket er det beste ferielandet?

Frankrike

158858223

Frankrike er et land som oser av kultur og historie. Vi har alle hørt om historiske personligheter som Napoleon Bonaparte, Marie Antoinette, Joan d’ Arc og Claude Monet. Frankrike er også et av verdens mest innflytelsesrike land når det kommer til mote, og flere av de store designhusene som Yves Saint Laurent og Chanel kommer nettopp herfra. 

Som ferieland har Frankrike mange varierte reisemuligheter. Reis til vakre og romantiske Paris på kjærestetur, nyt luksuslivet på en solseng i Saint Tropez eller kom i ekte feriemodus i idylliske Nice. Sjarmerende og og historiske Lyon kan også anbefales som neste reisemål, med sine mange brostensgater, ypperlige shoppingmuligheter og kulturelle mangfold.

Fortsatt ikke overbevist om at Frankrike er et bra reisemål? Her gir vi deg 20 grunner til å reise til Frankrike.

Sveits

466503337

Sveits kjennetegnes av vakker natur.

25.CBWC67

St. Moritz i de sveitsiske alpene. Foto: Stefano Politi Markovina / Alamy

Mange forbinder Sveits med Alpene, og det er ikke rart. De sveitsiske alpene er verdenskjente for sine fantastiske bakker, sitt vakre landskap og sine sjarmerende små skibyer. Blant de mest populære skidestinasjonene finner du Davos for deg som vil ha mange muligheter, St. Moritz for deg som vil nyte luksuslivet med champagne og kjendiser og Zermatt for deg som vil ha ekte utfordringer i bakken.

Les mer i vår guide til Alpene her.

Like ved Alpenes fot ligger byen Genève, en by med et internasjonalt preg. Hele 40 prosent av byens innbyggere er fra andre land enn Sveits, og organisasjoner som FN og WHO har sine hovedkvarter i Genève. Byen er også det perfekte utgangspunkt for en dagstur til vakre Chamonix i Frankrike, en av de franske Alpenes mest kjente landsbyer. 

Her finner du ditt hotell i Genève.

Et annet fantastisk reisemål i Sveits er Zürich, som med sin trendy shopping, sjarmerende brosteinsgater og hyggelige atmosfære vil få de fleste til å trives. Herfra kan du også lett dra til de tidligere nevnte skidestinasjonene Davos og St. Moritz.

Ecuador

yay-7472954-digital

Ecuador har blitt kalt Sør-Amerika i miniversjon, og det er ikke rart med tanke på alt det vakre landet har å by på. Her finner du regnskoger, Andesfjellene, storslåtte vulkaner og de tilhørende Galápagosøyene.

En by du bør besøke i Ecuador, og et av verdens mest undervurderte reisemål, er uten tvil hovedstaden Quito. En vakker gamleby på Unescos verdensarvliste, nyrestaurerte bygninger, fargerike markeder og et landskap som tar pusten fra deg – Quito er en by du ikke kommer til å glemme når du først har vært der.

Her kan du finne hotell i Quito.177324185 2

Quito er ikke den eneste vakre byen i Ecuador – byen Baños er med på listen over verdens vakreste steder, og er virkelig noe for seg selv. I Baños kan du booke en rekke eventyrlige turer, som rafting, fjellturer, mountain biking og jungelvanding. Ta kontakt med Imagine Ecuador for å bestille turer samt lese mer om hva du kan gjøre i Baños.

Finn de billigste flyprisene her.

Honduras

470357709

Honduras er det 2. største landet i Sentral-Amerika, og her finner du blant annet Mayaruiner, naturparker og kritthvite karibiske strender. Honduras karakteriseres av urørt skjønnhet, og bortsett fra et par cruiseskip som ankommer øya Roatán er landet lite preget av turisme. Er du blant de som ankommer Roatán med cruiseskip, du bli med på en zipline- tur over de frodige regnskogene. Kombinert med bading i det karibiske hav, er dette den perfekte dagsutflukten.

Roatán er en av tre øyer nord for fastlandet som går under navnet Islas de la Bahía, og det er utenfor disse øyene du finner du noen av verdens vakreste korallrev. En dykketur er med andre ord også et must hvis du befinner deg her.  

Mye på grunn av den lite utbredte turismen, er menneskene i Honduras generelt åpne, imøtekommende og nysgjerrige. Det er allikevel mye kriminalitet i landet, så det er viktig å ta visse forholdsregler hvis du har planer om å reise hit. Les mer sikkerhetsinformasjon om Honduras her hvis du vurderer å reise.

Honduras

Tre anbefalte hoteller på Honduras: Infinity Bay Beach Resort, Parrot Tree Beach Resort og Clarion Suites Roatan at Pineapple Villas.