10 hoteller som tar deg inn i fremtiden

Foto: Getty Images

Framtidshotell er kanskje et litt vanskelig konsept, men disse hotellene har en visjon om hvordan morgendagen blir.

Disse hotellene vil få deg til å tro at du har tatt en tidsmaskin, framover i tid. Hoteller er som oftest designet over relativt samme mal, og det kan noen ganger virke som om hotellkjedene er redde for å tenke bittelitt utenfor boksen.

Vi har funnet ti hoteller som virkelig har tatt boksen, kastet den ut av vinduet og laget noe helt annerledes. Dette er hotellene som kan beskrives som futuristiske. Så hvis du har lyst til å ta en tur inn i framtiden bør du sjekke under:

Foto: Getty Images

1. Yotel NYC

Dette hotellet er designet med basis i flyindustrien, og før du tenker at det betyr dårlig plass til beina og forferdelig mat så kan vi fortelle deg at det ble laget av YO-gründeren (YO Sushi!) etter at han ble oppgradert til første klasse på fly.

Du sjekker inn på en datamaskin, leverer kofferten til en robot (ja, seriøst) hvis du vil lagre den en stund (ved sjekk-ut eller overshopping for eksempel).

Rommet på sin side er designet for å gi deg mest mulig plass med seng som kan skyves inn, stabling av kofferter i høyden og er likevel ikke små. Dette kommer i tillegg til veldig god bar og restaurant.

Hotellet har ingen roomservice, men har i stedet et minikjøkken i hver etasje. Spør du oss så er sistnevnte å foretrekke, i hvert fall på regningen.

Siden du er i New York så får du så god mat 24 timer i døgnet på take-away og annet at man kan ikke si annet enn at det er moderne tenkt.

Se flere bilder her

2. nHow Berlin

Dette hotellet kaller seg musikk-og livsstilshotell. Vi kaller det Tilbake til Fremtiden. Småting som en 1000 kvadratmeter stor takterasse, muligheten til å låne en Gibson-gitar eller et Casio-keyboard på rommet, 100 egne musikkstasjoner, to musikkstudioer hvis du skulle ha et ønske om å spille i en låt, virkelig fin restaurant og et hypermoderne trenings/spa-område over to etasjer er noe av det hotellet tilbyr.

Det hjelper selvfølgelig på at hotellet ligger i Berlin, en by som har flere futuristiske bygg enn mange andre hovedsteder.

Se flere bilder her

3. Fletcher Hotel Amsterdam

Dette hotellet åpnet den 11.januar 2013, og er et nytt hotell med svært futuristisk preg – både på innsiden og utsiden.

Hotellets 120 rom har et virkelig særpreg med sine runde vinduer og en relativt uvanlig dusjanordning. Alle rommene er lyse og store, og de runde vinduene gir god utsikt.

Se flere bilder her  

4. Dream South Beach, Miami Beach

På utsiden ser det bare pent ut (art deco-inspirert), og det er også pent på innsiden. Pent slik vi mange ganger har sett framtiden blitt vist fram på film. De 108 rommene på hotellet har alt du kunne ønske deg av fasiliteter, restauranten er god og baren på taket er noe man virkelig kan nyte. Med priser som er klart overkommelig for et slikt luksushotell er det bare å si: Velkommen til fremtiden.

Se flere bilder her

5. Voco Milan

Er det design i et framtidsperspektiv du er ute etter så er dette et godt valg. Hotellet er holistisk designet, og skal etter det designeren har sagt gi maksimalt med energi til beboerne. Designmessig får du i hvert fall noe som ligner mye mer på 2058 enn på 2013, om det er det du er ute etter. Loungen er designet av Boscolo, og hotellet har et gjennomdesignet spa. En opplevelse.

Se flere bilder her

6. Una Hotel Vittoria Firenze

På utsiden kan dette virke som et helt vanlig hus, men det er kanskje også det som gjør det såpass framtidsrettet. Med en gang du går inn inngangsdøren blir du transportert til noe helt annet. Hotellets 83 gjesterom har et strålende gjennomført design som virkelig appellerer til sansene på en futuristisk måte. Fra og med superior-rommene er det også gratis minibar.

Se flere bilder her

7. Ushuaia Ibiza Beach Hotel

Kan et partyhotell bli et fremtidshotell? Selvfølgelig. I hvert fall når hotellet har et slikt design og detaljer som at du betaler med fingeravtrykket ditt hvis du skulle komme til å kjøpe alkohol i bassengbaren (noe du sannsynligvis gjør hvis du havner på dette hotellet).

Et svindyrt hotell hvor du også betaler for de utrolige jetsetfestene på hotellet, og noen virkelig luksusrom. Veldig utenom det vanlige, og absolutt ikke for alle.

Se flere bilder her

8. Upper House, Hong Kong

Når du sjekker inn på dette hotellet får du en iPod med musikk, hotellinformasjon og spill (samt en guide til området). Veldig gode spisemuligheter, med kvalitet fra ende til annen på rom og fellesarealer samt en veldig god utsikt nesten uansett hvor du er. Sengene har madrasser fra Select Comfort, italiensk Frette-laken, tre lag med laken og dunpledd. En hotellopplevelse.

Se flere bilder her

9. Hotels Silken Puerta America Madrid

At det er et designhotell i Madrid med futuristisk stil er vel omtrent like sjokkerende som at det finnes en oljetønne i Stavanger. Dete hotellet kan nesten få deg til å tro at du er ombord i et romskip. Ett virkelig femstjerners luksushotell som slettes ikke er dyrt. 315 gjesterom som har alt man trenger, på forskjellige etasjer med forskjellige designere og temaer (12 etasjer, 12 temaer). To veldig god barer, finfine restauranter og  egentlig alt du kan ønske deg av et hotell som skal være litt mer enn en soveplass.

Se flere bilder her

10. Henn Na Hotel, Tokyo

Dette hotellet har roboter som sjekker deg inn, VR-løsninger og mye annet som du rett og slett bare må kikke på bildene for å skjønne.