Foto: Getty Images

Slik får du mest ut av fridagene i 2019

I år kan du få lange, sammenhengende ferieperioder kun ved å ta ut noen få feriedager.

Nå kan du glede deg over det nye året. I 2019 havner nemlig alle fleksible hellig- og høytidsdager på hverdager. I alt kan du glede til hele 10 fridager i år – i tillegg til ferie og helg.

Slik makser du ferieåret 2019 best.


Påskeferie

Røde dager: 18, 19, og 22.april

Dager du kan ta deg fri: 15.-17.april – 3 dager til sammen

Ferieperiode: 13.-22.april – 10 dager til sammen

Med 10 dagers ferie har du flere muligheter for en skikkelig påskeferie. Du kan for eksempel reise til herlige New York og oppleve alt det spennende storbyen har å by på. I New York feires ikke påsken som en stor høytid, og butikker holder åpent som normalt. Dessuten kan du få superbillige billetter til New York med Norwegian per dags dato.

Søk flybilletter her.

Påsken er også et godt utgangspunkt for en skiferie. Hva med en tur til den norske fjellheimen eller en reise til Alpene? Her kan du finne de beste skihotellene i Norge og her guider vi deg til de beste stedene i Alpene.

Søk restplasser til Alpene her.

Les også: Bo billig og bra i New York


Langhelg i mai

Helligdager: Kristi Himmelfartsdag torsdag 30.mai

Dag du må ta deg fri: Fredag 31.mai

Ferieperiode: 30.mai-2.juni – 4 dager til sammen

Det er utrolig mange fine storbyer du kan reise til på weekendtur. Både her til lands og i utlandet. For visste du at Norge er kåret til et av verdens beste reisemål i 2019 av det svenske reisemagasinet Vagabond ? Les vår guide til toppreisemål i Norge her.

Et annet utgangspunkt for en fin weekendtur er Riga, som er en by alle bør oppleve minst en gang. Les vår guide til Riga her.

Trenger du flere tips til helgeturer? Les også: Hit reiser du på helgetur nå

Les også: Rigas beste spahoteller

Andre storbyer som er perekte for en langhelg er Krakow. Med god blanding av kultur, shopping, nydelig mat og herlig atmosfære bør Krakow settes høyt på listen din! Her kan du få tips til hva du må oppleve i den polske storbyen.


17.mai

Ønsker du å reise utenlands fremfor bunad, korpsmusikk og flagg på nasjonaldagen? Grunnlovsdagen havner på en fredag og da er det fullt mulig å feire i utlandet. Da kan du reise på weekendtur til herlige reisemål som blomstrer om våren. For eksmepel vakre Lisboa , København eller klassiske London.

Les også: Her bør du spise og drikke i London

Dette er de 10 beste hotellene i London!


Juleferie

Helligdager: 26.-26.desember

Dager du må ta deg fri: 23.-24.desember og 27.desember

Ferieperiode: 23.-29.desember –  7 dager til sammen

Opplev jul og nyttår i et annet land! Dropp parkasen og skitøyet til fordel for bikinien og sommershortsen. Her gjelder det å planlegge så tidlig som mulig for best mulig pris og utvalg. Steder hvor det både er varmt og spennende til jul og nyttår er uten tvil Dubai, Vietnam, Bali og Sri Lanka.

Faktisk er Sri Lanka kåret til beste land å feriere til i 2019 av prestisjetunge Lonely Planet. Her kan du feire jul og nyttår med smilende lokale, i et tropisk klima og nyte alle flotte severdighetene Sri Lanka tilbyr året rundt.

Les også: Lonely Planet: Dette er landet du må besøke i 2019

Sjekk de beste hotellene i Sri Lanka hos Laurel Nights.

Trenger du flere tips til byer og land du må besøke i 2019? Les mer her:

19 flotte reisemål i 2019

Dette er byene du skal besøke i 2019

Reiseguide til Vietnam: Det nye Thailand

 

Alle bilder: Getty