Fyn: Danmarks herligste ferieøy

Du slipper ikke unna synet av store åkre med raps på Fyn. Foto: getty

Den vesle øya Fyn byr på eventyrlige, historiske og gastronomiske opplevelser med dets hvite strender, varierte natur og spennende fornøyelsesparker for hele familien.

Fyn ligger mellom Jylland og Själland med Odense som den største byen. Øya består av skog, vakre naturlandskap og jordbruksland. Øya er også prydet av gule rapsåkre som glitrer som gull i sola. Å legge kjæresteturen hit vil bli en stor suksess, men øya har også mange familievennlige attraksjoner.

Her kan du bestille hotell

Her kan du leie feriehus på Fyn

Vi anbefaler at dere leier bil og tar en rundtur til de forskjellige, små byene på Fyn for få mest ut av ferien. Her er noen av byene som vi har besøkt, med noen av de beste severdighetene fordelt i hver by.


Middag og overnatting: Falsled Kro

Fyns fineste kro er uten tvil på Falsled, med eier og restaurantsjef Per Hallundbæk. Det landlige vertshuset er kjent for sin luksuriøse gourmetrestaurant som serverer danske og franske retter med fokus på lokale råvarer. Her føler du deg som hjemme, og finner raskt roen omringet av friske epletrær og grønn hage.

Alle rom har forskjellige design og interiørstil, med iøynefallende detaljer. Det er vanskelig å beskrive Falsled Kro med ord, så vi anbefaler på det sterkeste at du tar turen hit for overnatting og absolutt for å smake på de nydelige rettene.


For hele familien: Egeskov Slott

Egeskov slott er Europas best bevarte vannborg fra renessansen. Opprinnelig fra 1554, ligger slottet ganske idyllisk til midt i sjøen omringet av store, grønne hager. Det føles nesten som å være med i Alice in Wonderland når man går gjennom en liten labyrint for å komme til slottet.

Du får flotte muligheter for å ta bilder, og til og med ha en liten piknik i hagen. Slottsparken består av flere hageanlegg; renessanse-og barokkhage, samt en engelsk park som er åpen for alle. Slottet derimot er en privatbolig for grevefamilien Ahlefeldt.

Hoteller i Fyn finner du her


Vinsmaking: Svendborg vingård

Visste du at du kan få et lite stykke Italia på Fyn? Her har de til og med egen vingård, som består av ca 2200 grønne og røde druer. De arrangerer åpne vinomvisninger om sommeren for grupper fra 10 til 56 personer. Vinsmaking følger selvfølgelig med i opplevelsen.


Odense: Restaurant Pasfall

Thomas Pasfalls restaurant byr på en virkelig gastronomisk opplevelse. Kanskje ikke så rart når restauranten har en Michelin-stjerne fra 2016. På Pasfall får du servert franskinspirerte retter – utseende på rettene er heller ingenting å si på. Restauranten ligger på det hippe området Brandts Klædefabrik, som opprinnelig var en klesfabrikk.

I dag finner du mange restauranter, butikker, kafeer og museer på det lille området, som ikke er så langt fra Odenses shoppinggate, Vestergade.

Historisk vandring i Odense: H.C.Andersens hus

Det kanskje mange ikke vet er at Odense er den danske poeten og forfatteren H.C.Andersens fødeby. Det er altså ingen andre steder i verden du kommer så tett på H.C.Andersen som i Odense.

Du får sett det gule barndomshjemmet, og få gått i hans fotspor gjennom Odense i brosteinsgatene. På H.C.Andersens-museet får du enda mer dypdykk i forfatterens liv og eventyr.

Her finner du hoteller på Fyn


Dette var en sponset pressetur fra Visit Denmark.