Gjett hvilken strand som er verdens beste

Ingen over, ingen ved siden av. Dette er stranda som er best for alt strender er godt for. 

Hvert eneste år kårer Tripadvisor verdens beste strender, og i år er vinneren en strand som ikke er den lettest tilgjengelige i verden. Baio do Sancho er navnet du bør lære deg. Stedet er Fernando de Noronha. Landet Brasil. På fjorårets kåring kom stranda på en fjerdeplass, den gangen var det Rabbit Beach i Italia som vant (du kan lese om fjorårets kåring her).

Vi gir deg guiden til verdens beste strand.

Fernando_de_Noronha_-_Pernambuco_-_Brasil(5)

 

354 kilometer utenfor kysten til Brasil finner du 21 små øyer, og verdens best strand. Hovedøya er på 18 kvadratkilometer med et innbyggertall på 3012.

Dykkere elsker området siden man kan dykke ned til 40 meter uten våtdrakt på grunn av de varme undervannsstrømmene. Under vann kan du se opp til 50 meter. For å komme deg til Baio de Sancho på øya Fernando de Noronha kan du ta båt fra Recife eller fly fra Natal. Du flyr til Brasil enklest fra Lisboa (til Recife), du kan så ta taxi til enten Natal eller Recife fra flyplassen Recife (Rec). Det koster ikke mange kronene. Da vi sjekket prisene fant vi tur/retur priser for under 8 000kr.

Det er ikke mange storhoteller på den nydelige øya, det er mer snakk om enklere og sjarmerende boutiquesovemuligheter.

Slik som Beco de Noronho Pousada som har seks rom i svært høy kvalitet. Litt rimeligere og med noe enklere standard, men høy sjarme får du på Pousada do Guilherme.

Ett av de få virkelige hotellene på øya er Dolphin Hotel, et fint og sjarmerende hotell.

Sjekk også ut Flamobyent Residence. Hovedøya er for øvrig ikke større enn 18 kvadratkilometer, og det bor rundt 2 800 mennesker totalt på øyene.