Getty Images

Gøteborg: Våre beste tips til opplevelser og overnatting

En time og tre kvarter fra svenskegrensen finner du den beste svenske byen å legge en helgetur til. Vi forteller deg hvorfor.

For de fleste nordmenn er Gøteborg mest kjent for Liseberg, men det er bare en av de svært mange grunnene til å besøke byen. Vi gir deg de beste tipsene til hvor du bør overnatting i Gøteborg, hva du må se og hvor du må ete.

Les også: 20 grunner til å reise til Gøteborg

1. Restauranter

Enten du besøker den spennende Magnus & Magnus, spiser den gode sjømaten på Sjömagasinet eller det meget gode steakhouset Sinclair’s så vil du oppleve at maten, prisene og servicen ikke helt kan måle seg med norske forhold – med svært positivt fortegn. Billigere, som oftest bedre og service slik det skal være er noen stikkord. I tillegg: Svenskene kan lunsj.

2. Shopping

Svenskekrona hjelper på, uansett hva du skal handle. I tillegg har Göteborg alle butikkene du kunne ønske deg: Fra Top Shop til designbutikker, den trendsettende Innerstaden, eksklusive butikker på Avenyn og koselige småbutikker i Haga.

3. Uteliv

Utelivet i Göteborg, spesielt rundt Avenyn, er strålende – nesten uansett hvilken dag du velger. Du kan også besøke Göteborgs casino, om du har slike ønsker.

Du kan også besøke nordens største vitenskapssenter – Universeum, den underjordiske flyhangaren med gamle fly, et svært vakkert og innholdsrikt kunstmuseum, et leilighetsmuseum som viser deg Sverige på 50-og 60-tallet og – vår favoritt – Stora Saluhallen med matopplevelser fra A til Å.

Overnatting i Gøteborg

Den svenske byen bugner over hoteller, men det er noen hoteller du som har førsteprioritet når det gjelder overnatting.

Les også: De 10 beste hotellene i Gøteborg

Clarion Hotel Post

Målet for dette hotellet er å bli selve bildet på nye Göteborg, og selv om hotellet selv sier de er på vei kan vi si at det allerede er svært i nærheten.

Det nyoppussede posthuset er sentralt plassert med alle mulige fasiliteter.

En utrolig frokost, en restaurant som har blitt kåret til Göteborgs beste (vRÅ) og et virkelig deilig spa (Skönhetsfabriken).

Du finner hotellet her

First Hotel G

Et mer sentralt hotell enn First Hotel G skal du lete lenge etter. Lokalisert rett over sentralstasjonen er du i gåavstand til det aller meste. Skulle du ønske å ha en taxi er det ikke et sted i byen det er enklere å få tak i.

Et av de mest moderne hotellene i byen kan bo på en god frokost, en strålende champagnebar og veldig fine rom. En sauna med morsom utsikt over jernbanestasjonen (tro oss, det er faktisk veldig underholdende å se på folk som stresser til togene mens du slapper av). Prisen på hotellet er det heller ingenting å si på.

Du finner hotellet her

Elite Plaza

Dette luksushotellet er rimelig i forhold til standarden, spesielt om du sammenligner med norske forhold. Svært sentralt plassert, og med alle fasiliteter du kunne ønske deg.

En super frokost, meget tiltalende rom og gjennomført service. Et finfint hotell for romantikken, og et hotell du ikke vil angre på at du overnattet på.

Se nærmere på hotellet her