Gran Canaria: Den perfekte turen for to voksne

Har du planer om å dyrke kjærligheten, er Gran Canaria et godt utgangspunkt.

Gran Canaria
Få en varm og solfylt kjærestetur til Gran Canaria. Foto: getty

Sol, palmer og strand. Det skal ikke så mye til for å lade opp batteriene og krydre forholdet.

Den spanske øya Gran Canaria er den nest sørligste av Kanariøyene. På vinteren ligger gjennomsnittstemperaturen på rundt 20 grader, på sommeren kan den krype opp til 26 grader. Til sammenligning er den gjennomsnittlige temperaturen for Oslo i juli 17 grader.

Gran Canaria: Fly, leiebil og buss

Du kommer deg til Gran Canaria med fly. Da lander du på Gran Canaria Airport. Søk etter flytider, flypriser og muligheter her.

Å kjøre rundt på øya er en opplevelse, og det kan anbefale så vurdere en leiebil. Friheten til å besøke hele øya er stor, og gir en deilig avkobling fra den selvfølgelige enda deiligere solen. Sjekk leiebilmulighetene her. Hvis du forhåndsbestiller transport fra flyplassen er det billigere enn å ta taxi når du lander.

Det fine med Gran Canaria er at du kan egentlig oppnå og oppleve alt som turist på øya, men som en voksen som reiser som par eller med andre voksne venner uten barn så har vi noen klare anbefalinger på hvilke områder du bør velge.

Puerto de Mogan

Avstand fra flyplassen: Ca 45 minutter

Den nydelige stranden er senteret for spise-og drikkestedene, og på fredager er det marked. Et rolig sted for den som ønsker først og fremst å nyte varmen. Her er det vakker bebyggelse, ingen i høyden og flere bilfrie gater for gode gåturer.

«Lille Venezia» har flere vakre kanaler, og overnattingsstedene her er mer nedtonet enn de prangende store hotellene rundt andre steder på øya. Spisestedene er også her i gjennomsnittlig veldig høy matmessig standard slik som den bittelille bistroen El Jamonal de Mogán hvor du kan få noe godt i glasset sammen med skinke, oliven og ost.

Den lokale Spar-butikken har et fint utvalg av drikke og mat, for den som vil være litt selvberget inneimellom alt annet.

Playa de Taurito er naboen til Mogan, og er vel egentlig bare en veldig fin strand, minigolf, noen få butikker, og en vannpark. Lago Taurito Parque Acuático er en veldig liten slik park som passer også for voksne som ønsker litt aktivitet.

Skal du bo her, og det bør du om du er glad i rolige og sjarmerende byer med deilig strand, så er valget du bør gå for Hotel LIVVO Puerto de Mogan. Hotellet er helt ute i havgapet med en deilig badetrapp til sjøen.

Se nærmere på hotellet her

Hotell i eksklusiv stil ved havnen. Foto: getty

Meloneras

Avstand fra flyplasssen: 30 minutter

Dette feriestedet er nok kjent for Faro de Maspolomas, fyrtårnet. Kommunen er San Bartolome de Tirajana, og i utgangspunktet kunne man argumentere for at dette er en del av Maspalomas.

Det er likevel i vårt hode en ganske stor forskjell. Dette området er noe mer eksklusivt, og har hoteller i toppklassen ved stranden (Playa de las Meloneras). En rolig strand for den som liker det sedate strandlivet.

At det er mulig å få en god øl på øya er ingen underdrivelse, men La Ruta er en liten opplevelse i stemning (og øl, selvfølgelig). I tillegg å nyte solnedgangen på tapaspuben KopaZ er noe du gjerne gjør igjen, og igjen.

Det er ikke mange valg for hotell her, men det ene valget er godt: H10 Playa Meloneras Palace. Et femstjerners hotell som har alt du kan ønske deg, og som også tilbyr 24 timers all-inclusive for den som vil ha det.

Her finner du hotellet

Gran Canaria
H10 Playa Meloneras Palace har fire utendørsbassenger. Foto: hotels

La Aldea de San Nicolas

Avstand fra flyplassen: 1,5 time

Du kommer ikke veldig mye mer vest på øya enn dette kanskje mest autentiske stedet på Gran Canaria. Dette er både det minst turistorienterte stedet du kan finne på en turistorientert øy, og samtidig et sted som virkelig appellerer til turistene.

Tomatproduksjonen her er vidunderlig, og liker du tomater så kan et besøk på disse når de selger fersk tomat være som ender i opp at du virkelig ikke vil skjønne at det vi kaller tomat i Norge er det samme som det du akkurat har spist.

Hvis du skal bo her er det leiligheter, hostel og ferieboliger som er tingen. Se et utvalg her.

Maspalomas

Avstand fra flyplassen: 25 minutter

Turistbyen Maspalomas er etter vår påstand det beste stedet å dra om du vil ha en 100 prosent turistfokusert turistopplevelse på den herlige ferieøya. Vakre strender, kaféer, uteliv og restauranter. Her er du sikret god temperatur året rundt.

Skulle man sammenlignet denne byene med noe internasjonalt hadde det vært naturlig å tenke på de kjente resortbyene fra USA. Kilometerlange strender med mye plass, åpent hele året rundt og alle aktiviteter du kunne drømme om. Stedet du velger om du vil ha en ferie hvor du kan gjøre mye, og vil gjøre mye.

Sjekk ut restaurantene Time og Parque Romantico for gode matbiter blant veldig mange gode valg. La Casa Loca Cocktail & Shishas Bar er super for deg som liker drinker.

Er det en ting Maspalomas har så er deet gode hoteller, men skulle du bare velge ett hotell så går du rett og slett for Seaside Grand Hotel Residencia om du ikke har alt for mye mot tyskere (det er mange tyske turister her).

Skal du være sikret en voksen opplevelse går du for Hotel Riu Palace Maspalomas. Det kule hotellet er kun for voksne.

Se nærmere på hotellet her

Gran Canaria
Hotel Riu Palace er et voksenhotell man bør oppleve på Gran Canaria. Foto: hotels

Bahia Feliz

Avstand fra flyplassen: 20 minutter

Dette er vel i praksis egentlig et resort, men det vulkanske landskapet her sammen med den glade stranden gjør dette til et godt valg. Det er et steinkast unna Maspalomas, men er mye roligere.

Sjekk steder å bo her