Guide: Her er alle Spa-resortene vi ønsker oss til nå

Dra på spa for å pleie kropp og sjel.

Det er jo nemlig litt som å dra til Syden, men ikke fullt så mye styr, det å sette av en helg i velværens navn her i nord. Å bare skjemme seg bort med varme bobler på kroppen og kjølige bobler i glasset, en spa-behandling eller to med velgjørende massasje, masse hvile, avslapning og god mat. Så kan man møte opp på jobben mandagen etter, uthvilt og full av friskt mot.

Lyst til å være litt snill mot seg selv, og unne deg litt pleie! Her er 15 spa-hoteller i relativt kort avstand du kan søke tilflukt på, en av de kommende helgene, og bare nyte.


The Thief – Thief SPA Oslo

På Oslos prakthotell på Tjuvholmen kan du nyte Oslofjorden i fulle drag, spise fantastisk mat basert på nordiske råvarer, ta en spabehandling, spise frokost så lenge at du går rett over i lunsj, og tusle over på Astrup Fearnley-museet i tøflene (vel nesten da, men du får gratis inngang som gjest på The Thief).

Bestill en kjærlighetspakke med 5-retters middag på restauranten Fru K og book deg inn på en klassisk massasje eller prøv en ny og mer spennende behandling som Thief Shiatsu i et av verdens 25 aller beste spa (ref. Condé Nast Traveller)

THIEF SHIATSU

En beroligende japansk massasje som utføres på behandlingsbenk eller matte på gulvet. Terapeuten bruker tomler, fingre, albuer og håndflater på alle kroppens shiatsu punkter. Ingen olje – kroppen dekket med et lett stoff – dyp massasje

Her finner du hotellet


Quality Spa & Resort Norefjell

Godt under to timer fra Oslo finner du dette hotellet hvor du kan kombinere spa med ski i vinter, hvis du vil. Eller bare nyte spatilbudet i vakre omgivelser. Her får du et spa med fokus på det nordiske (tenk gran, furu og fjellvann), og stedet byr på mange muligheter med et stort vannområde og flere behandlingstilbud.

Eksempel på behandling:

Vinterdrøm – 75 min
Sirkulasjonsøkende kroppskrubb, fuktighetsgivende aloe vera-innpakning, mini ansiktsbehandling og massasje med varme lavasteiner. Ren nytelse.

Body scrub, moisturizing body wrap, mini facial and hot stone massage

Her finner du hotellet


Kragerø Resort

Lyst på et avslappende døgn eller en weekend på et vakkert sted med din kjære, hvor du kan fylle dagene med lange frokoster og lunsjer, trening i velutstyrt treningsrom, spabehandlinger og selvfølgelig middag fra et prisbelønt kjøkken med tilhørende god vin.

Kragerø Resort tilbyr utallige opplevelser og inntrykk med en idyllisk og naturfylt ramme. Hotellet har en spennende og unik arkitektur, og en beliggenhet som gir deg fantastisk utsikt over en av Norges vakreste kystbyer, både fra hotellrommet, boblebadet og restauranten.

Lava Shell massasje – 80 minutter

Har du lyst til å prøve noe annet så be om en Lava Shell massasje på Kragerø Resort. Behandlingen starter med en deilig skrubb av hele kroppen, for deretter å få en helt fantastisk massasje utført med både hender og med ekte muslingsskjell fra Filipinene.

Lava-skjellene er oppvarmende, så dette er en deilig og oppmykende massasje, hvor varmen løser opp spenninger i musklene uten at det gjør vondt. Den øker blodsirkulasjonen godt, og har også også en rensende effekt.

Her finner du hotellet


Quality Spa & Resort Holmsbu

Under en time fra Oslo finner du det som var det aller første spa-og livsstilshotellet i Oslo.

Her kan du i tillegg til å skjemme deg bort på hotellet med mat og spa, ta turer i idylliske skjærgårdomgivelser hele året(!), nyte en latte på en hyggelig kafe i Holmbu og besøke Holmsbu billedgalleri 10 minutter unna hotellet.

Spaavdelingen kan i tillegg til behandlinger by på både innendørs- og utendørsbasseng, boblebad, dampbadstue, tørrbadstue, treningsrom og 12 kabinett.

Eksempel på en fristende behandling er for eksempel denne:

Livsnyteren

Denne behandlingen er til deg som fortjener noe ekstra, eller til deg som ønsker å stenge hverdagen ute. Vi starter med kurbad, og påfølgende kroppsskrubb. Huden blir silkemyk og klar for en tilpasset kroppsinnpakning. Deretter serveres det lunsj i Spa-avdelingen. Vi avslutter med aromamassasje og klassisk dyprens  ansiktsbehandling. Etter flere timer i terapeutens hender vil du føle deg som et nytt menneske.

Her finner du hotellet


Clarion Collection Hotel With

Tromsø blir ofte omtalt som Nordens Paris, og er et arktisk eventyr. Og booker du deg inn en helg på Clarion collection Hotel With bor du i tillegg midt på bryggen i Tromsø med utsikt til havet og omringet av de mektige fjellene samt Ishavskatedralen.

Hotellet i seg selv er en designperle i Tromsø og spa-anlegget er frittstående og ligger rett ved siden av hotellet (Bryggen spa). Her får du alt hva hjertet kan begjære av behandlinger og hvis ikke botox eller restylane er tingen for deg, kan du kanskje vurdere Bryggen Spa luxus?

Denne består av: fotpleie med fotmaske og varmende parafinvoksbad, soft chrushed peeling, velgjørende saltdampbad/aromabad som klargjør kroppen for massasje tilpasset med eteriske oljer som passer til deg, kroppsinnpakning etter ønske, hudpleie, farging av vipper og bryn samt frisk frukt og drikke servert underveis. Dette er velvære!

Her finner du hotellet


Farris Bad, Larvik

Lys fra Farris Bad på natten

Farris Bad nyter en uslåelig beliggenhet på bystranden i Larvik, kun 1,5 time fra Oslo og 15 minutter fra Torp flyplass Sandefjord.

Farris Bad har Nordens største og mest innholdsrike spa-avdeling, og er det eneste hotellet som har etablert sitt spa på en ekte mineralholdig kilde.

Her får du også gode parbehandlinger, slik som denne:

Dere går sammen til behandling og starter med å gi hverandre en velgjørende skrubb. deretter ligger den ene i kurbad og slapper av, mens den andre får en herlig ryggmassasje. Så bytter dere plass. Kurbadet gjør huden silkemyk og velduftende. Vår massør gir hver av dere effektiv massasje i 25 min som løser opp muskulatur og spenninger i rygg, skuldre og nakke. Som avslutning slapper dere av i suiten med frukt og forfriskende drikke.

Her finner du hotellet


Clarion Hotel Post

Stor pool pa rooftop med fantastisk utsikt över solnedgang på Hotell Post i Göteborg

Clarion Hotel Post er virkelig ikke som andre hotell, beliggende i det gamle, tradisjonsrike posthuset på Drottningtorget i Gøteborg.

Posthuset er i dag forvandlet til et internasjonalt fullservicehotell med klassiske detaljer i moderne stil, som byr på alt man kan ønske seg av et vellykket hotellopphold. Av fasiliteter som er verdt å nevne: to restauranter, en bar, treningsrom (i spa-et), fantastisk frokostbuffet og et helårsbasseng som holder 30 grader oppe på taket under stjernene.

Og det i en by full av spennende restauranter og shoppingmuligheter man ikke har her hjemme i Norge, og som man samtidig må sette av litt tid til å benytte når man først har tatt turen til Sveriges andre største by.

Spa-avdelingen på Post-hotellet som har fått betegnelsen «Skjønnhetsfabrikken» tilbyr både trening, behandlinger, relax-avdeling og salong (hår og makeup) til både han og henne på et og samme sted. Så som de selv sier er dette en totalopplevelse som varer lenge, og derfor anbefaler vi deg varmt en tur til Gøteborg.

Her finner du hotellet


Clarion Hotel Sign, Stockholm

Clarion Hotel Sign, Stockholms største hotell med design av Arne Jacobsen, Alvar Alto og Bruno Mathsson finner du midt i Stockholm, er et perfekt hotell for deg som planer om å skjemme bort deg selv i hustrige novembermåned.

Kombiner et spa-opphold med en venn/venninne eller kjæreste med storbytilbudet som teater, kino eller opera, shop julegaver og spis utsøkt mat på hotellets American Table Brasseri & Bar.

Spa-avdelingen SelmaCityspa+ finner du i 8. etasje på hotellet, med en enestående utsikt over Kungsholmen. Som gjest ved hotelllet får du inngang til spa-anlegget til en redusert pris, hvor tilgang til terrasse, helårs utendørsbasseng og badstue, frukt og vannbar inngår samt lån av håndkle og badekåpe. Massasjebehandling bestilles separat i resepsjonen, hvor du for eksempel kan gå for en duobehandling for to med eller uten behandling av ansikt og føtter.

Her finner du hotellet


Clarion Hotel Stockholm

Et alternativ til The Sign er Clarion Hotel Stockholm som ligger på Sødermalm, en bydel som er kjent for sin avslappede atmosfære og sitt utvalg av bohemske butikker, trendy restauranter, koselige kafeer og kunstgallerier. Her møtes ikke bare lokalbefolkningen, men moderne gjester fra hele verden som vil ha litt er ut av et helgeopphold og omgås likesinnde i hotellet «Livingroom».

Kunst er viktig på hotellet, og er du god med penselen kan du faktisk her betale for rommet med et kunstverk.

Og det kan det jo hende du finner inspirasjon til etter å ha besøkt hotellets spa som har hentet inspirasjon hentet fra Ayurveda – Elements Spa, eller nytt en bedre middag på hotellets asiatisk resteurant – Minami.

Mer om Ayurveda – Elements Spa
Element Spa er inspirert av den flere tusen år gamle Ayurvedatradisjonen fra India. Yoga, Pilates og meditasjon er grunnsteinene i vårt konsept. Alt sammen rammet inn i et eksotisk spamiljø med varme farger og unikt design. Ta et skjønt bad i våre varme innendørs og –utendørs bassenger, eller en oppfriskende dusj i vår snødusj. Du kan koble av med massasje eller en styrkende yoga time. I spabaren serveres Ayurveda inspirerte retter, drikker og indiske snacks.

Her finner du hotellet


Copperhill Mountain Lodge, Åre

Litt over to timer fra Trondheim finner du dette designhotellet.  Skibakkene er utenfor, og innenfor finner du et samisk spa.
Den beste spapakken som tilbyes heter for øvrig norrsken:

Det allra lyxigaste för hela kroppen
Vår mest omfattande kur börjar med en skön fotskrubb. Du får göra ett doftprov på Kerstin Florians ekologiska aromaterapioljor för att välja din favorit. Den utvalda oljan kommer sedan att användas under behandlingen.
» Helkroppsmassage
» Ansiktsbehandling
» Hand- och hårbottenmassage
» Spakit för ditt hemmaspa

Her finner du hotellet


Skodsborg Kurhotel & Spa, Skodsborg (Danmark)


Rett nord for København finner du Skodsborg som har vært et spaområde i over hundre år. Eller, før het det kurbad, men det moderne navnet er altså spa.

Dette klassiske hotellet er lett tilgjengelig fra København, enten du tar båt eller fly.

Eksempel på behandling:

Få et energigivende kick som også hjælper på ømme muskler og led. Vi blander en kropsmaske med Moor Mud ler og Mentol, som øger blodcirkulationen og giver en detox effekt. Efterfølgende applikation af en varm enebærolie. Behandlingen afsluttes med en ansigts- og hovedbundsmassage.

Her finner du hotellet


K West Hotel & Spa, London

 

Dette hotellet ligger strålende plassert rett ved Westfield shopping senter og i nærheten av all mulig transport (t-bane og buss). Her kan du med andre ord få unnagjort mye på en helg, samtidig som du nyter livet og pleier deg selv på det utrolig gode spahotellet K West Hotel & Spa.

Shopping trenger med andre ord ikke alltid bety evinnelig tråkking opp og ned Oxford street, men kan som i dette tilfellet være rolig handling under tak, hvor du også kan nyte en lang lunsj på samme sted.

Men ikke for lenge, for det beste med denne turen skal være å lade batteriene på hotellet, i sengen, på hotellets spa og på restauranten.

Eksempel på en fristende behandling er:

Mohom, Indigo Art of Healing
Experience the ancient healing art of Hmong Shamans, used to treat muscular aches and pains. While a steamed indigo herbal poultice filled with pure remedial ingredients is thoroughly pounded over your body, surrender to a deep tissue massage using palms, thumbs and elbows to loosen muscles and stimulate blood circulation. Indigo, the symbol of the Buddha of medicine is said to improve muscular tone and drain away toxins, while Eucalyptus, Clove and Black Pepper essential oils dissolve muscular tension, embracing you in an aura of calm and harmony.

Her finner du hotellet


Rocco Forte Villa Kennedy, Frankfurt

Tingen med Frankfurt er at det er en flyplass hvor mange reiser videre fra, men byen er undervurdert.

Det betyr også at du kan finne billige reiser til Frankfurt fra omtrent hele Norge. Dette hotellet er forresten egentlig en ombygd villa med det ypperste av luksus og et herlig spa.

Eksempel:

Jackie O’ Day of Beauty
Your day of beauty starts with a refreshing organic fruit cocktail. The program begins with a luxury body treatment of your choice. Allow your skin to reap the benefits of our steam room, then choose a light lunch and read your favourite magazine. After lounging around feeling like a queen, you continue with a customized luxury facial. To round up your beauty day you will receive a breath taking makeup with products from Organic Glam.

Her finner du hotellet


For hele familien:

 

Quality Hotel & Resort Skjærgården, Langesund

Ok, dette er ikke helt et spahotell. Her finner du nemlig en badepark. Det er vel hva vi ville omtalt som det nærmeste du kommer et spa for hele familien. Langesund ligger for øvrig ikke langt fra Porsgrunn og Skien.

Her finner du det

Les også:

Dette er Nordens beste spa

De 33 beste hotellbassengene i verden