De 10 beste gutteturene

Foto: Getty Images

Guttetur. Konseptet er genialt, og det er garantert herfra uttrykket ut på tur, aldri sur med en pils på lur kommer fra.

Det er bevist gjennom undersøkelser fra relativt respektable forskningsinstitusjoner at menns helse blir, langsiktig, bedre av å dra på guttetur. Den største effekten er, ikke overraskende, på den mentale helsen.

En guttetur sammen med gode venner og kamerater er en avkobling som kan gi overskudd også for fysisk helse. En mann på tur med venner er oftere en glad mann enn mannen som aldri drar på tur.

Uansett grunn for guttetur gir vi deg vår topp 10 for de aller beste gutteturene for menn og gutter i alle aldre fra Norge.

1. Amsterdam

Hva: Hva er det du ikke kan gjøre i Europas mest liberale by?

Foto: Getty Images.

Hvorfor: Amsterdam er en liten lykkepakke av en by for gutteturen. For det første er det slik at flyplassen har veldig mange flyvninger, og er rask å komme til. For det andre er det en by hvor man virkelig kan ha det bra, deilig og slappe av. Ja, du har redlight her – men ser du bort i fra stedene hvor du kan røyke innendørs og vinduene med rødt lys finner du også noen virkelig kule puber og utesteder i denne byen. Slik som AIR på kule Volkshotel. Om du er mer av ølhundtypen som liker puber (og belgisk øl) finner du det overalt. Hvis drinker er tingen så oppsøker du Vesper.

Hvordan kommer du deg dit? Fly til Amsterdam går det svært mange av hver eneste dag. Søk etter flybilletter her. (Ta toget inn til byen, for øvrig – og bruk Über for å komme deg rundt).

Hvor bør du bo? Det er veldig mange valg i Amsterdam, og en del av de er annerledes.

Ett som er annerledes på en litt annerledes måte er skolehotellet The College Hotel. De fleste som jobber her utdanner seg i hotellbransjen, og mange kjendiser velger dette kule hotellet om de skal bo i byen.

Et rimelig partyhotell er St.Christopher’s at The Winston. Et annet valg er The Flying Pig Downtown.

Et godt plassert valg er Hotel Sebastian’s mens de som vil imponere på byen med vakre hotellrom bør gå for De L’Europe.

2. Liverpool og Manchester

Hva: Fest. Fotball. Og flere ting på f.

Foto: Getty Images

Hvorfor: Liverpool og Manchester, eller kanskje mer riktig: En av delene hvis du liker ett av fotballagene der. Dette er byer hvor det er upretensiøs festing hele natta. Livlige folk, masse gode puber og et uteliv som vibrerer. I Liverpool finner du verdens nest største Chinatown, og scouser er lapskaus – så vet du det.

Skal du ut på byen bør du sjekke ut burgere på Almost Famous (som også finnes i Manchester) før du begynner å drikke. Skal du drikke godt øl går du på Brewdog-baren (også den i Manchester).

Ølhunder bør sjekke ut The Ship and Mitre. Selvfølgelig skal du på Cavern Club i Liverpool, og i gatene rundt. Over i Manchester kommer du ikke utenom Port Street Beer House. Manchester har også sin egen gay village i Canal Street. For de som kanskje ikke er der så er det The Northern Quarter (der du altså finner Port Street også).

Hvor bør du bo? Enkelt valg i Liverpool: Indigo Liverpool City Centre. Et stilig valg er Malmaison.

I Manchester ville vi valgt Hotel Gotham, men ikke alle menn ville like de rommene – i hvert fall ikke om man deler. Ett annet fint valg er The Midland.

3. Berlin

Hva: Øl. Pølse. Og gjenta.

(Photo by Sean Gallup//Getty Images)

Hvorfor: I Berlin kan du drikke døgnet rundt på Bei Schlawinchen, ta på deg de mest moderne skoa du har for å drikke på CSA og – alltid – ta en stopp på Club Der Visionaere. Spis pølse på Konnopke’s, fest hodet av deg på Tresor og se på de shoppende damene på Kurfürstendamm. Av museum er det selvfølgelig mange, men skal vi anbefale en ting for gutteturen så er det DDR museum. Sjekk ut mat på Florian eller Katz Orange.

Hvordan kommer du deg dit? Det er mange flyavganger direkte, og mange med en stopp. Kort flytid. Søk etter flybilletter her.

Hvor bør du bo? Det deiligste med Berlin er at hotellrommene koster svært lite i forhold til hva du får, i hvert fall om du sammenligner med andre storbyer. Her får du virkelig, virkelig mye for pengene. Velger du Hotel Amano får du en kul takterrasse, byens beste røkebar og et veldig tøft distrikt. Litt lengre ned i gata er det Casa Camper med sin 24 timers åpne – og inkluderte – spisemulighet med drikke som trekker godt. Michelberger Hotel er kjent som stedet for den som liker en god fest, og plasseringen rett ved Berlinmuren og Merceds-Benz Arena (med mange fete konserter) er tøff.

4. Dublin

Hva: Den gamle vikingbyen med musikk og puber

Foto: Getty Images

Hvorfor: Dublin er en vennlig og åpen versjon av London, i hvert fall om du spør oss (og eventuelt også The Edge og Bono). Start med puben fra Ulysses i Davy Byrnes, og så er det bare videre. Pub til pub-sko. Plukk opp en lokal ire eller et Timeout for å finne ut hva som gjelder. Noen klassikere er det, men det forandrer seg ofte. Spis på Farmer Browns.

Hvordan kommer du deg dit? Fly, fly av sted!

Hvor bør du bo? The Marker koster mest, og er best mens Generator Dublin er for flest.

5. Göteborg

Hva: Slik Norge burde ha vært

Hvorfor: Strålende på alle måter fra uteliv til spisesteder, og Liseberg er også for voksne!

Hvordan kommer du deg dit? Fly eller tog, bil eller båt. Søk fly her.

Hvor bør du bo? Stordalens hotell – Post. 

6. Las Vegas

Hva: Drikke. Gamble. Show. Lys. Roomservice. Bar.

Foto: Getty Images

Hvorfor: Las Vegas har alt en guttetur trenger. I hvert fall om gutteturens fokus er underholdning uten at man trenger å gjøre alt for mye selv. Her er alt lagt til rette for at du skal ha det best mulig, enklest mulig på morsomst måte. Selvfølgelig nok kan du gamble og drikke, men du kan også oppleve noen av verdens råeste skytebaner (hvor du kan skyte med alt fra AK47 til Magnum), kjøre sportsbiler skikkelig fort(Ferrari eller Porsche?), hoppe fra Stratosphere eller rett og slett gifte deg Elvis-style.

Las Vegas har alt. Og, når (ja, når) du våkner opp fyllesyk og lurer på hva som skjedde i går så drar du deg til The Cosmopolitan. Der oppsøker du restauranten The Henry (du trenger ikke å legge deg først, den åpner klokka 6). Du bestiller så Signature Short Rib Benedict. Det er spareribs, posjerte egg, potet og hollandaise-saus. På siden spør du om en The Mary Pickford. Så er alt greit. Stol på oss.

Foto: Getty Images.

Hvordan kommer du deg dit? Fly! Søk etter flybilletter her.

Tagline: What happens in Vegas, stays in Vegas…

Hvor bør du bo? Skal du gjøre som gutta i Hangover bor du på Caesar’s Palace. Med sine 4 000 rom er det et gigantisk hotell som har absolutt alt. Sjekk det ut her.

Hvis det er fest du er ute etter, og kanskje aller helst bassengfest bør du satse på Mandalay Bay Resort and Casino – her er det fest hver dag. Et hotell med 19 restauranter og 3 200 rom.

Om det er kjendiser du vil prøve å sjekke opp så er det Tao Beach Club på Venetian Resort Hotel. Her er det over 4 000 rom.

7. København

Hva: En lille, og en stor.

Foto: Getty Images.

Hvorfor: København er den kuleste byen i Skandinavia. Det finnes sikkert svensker som mener det er Stockholm, men de trenger ikke å forlate Stureplan. Køben har alt fra kule puber til enda kulere folk. Røykepuber og gode restauranter.

Hvordan kommer du deg dit? Båt eller fly

Hvor bør du bo? Hotel SP34 eller Hotel Alexandra.

8. Praha

Hva: Billig øl!

2 glasses of beer in the sunlight, in the background the view of Prague

Hvorfor: Mat, drikke og uteliv til en veldig god pris! Og mange jenteturer. Så, ja, Det klarer du å tenke deg selv.

Hvordan kommer du deg dit? Ta fly, du.

Hvor bør du bo? Praha er billig på hotell, så sjekk luksushoteller først.

9. Palma

Hva: Mallorcas lille perle gir deg uteliv, sol og varme damer.

Foto: Getty Images.

Hvorfor: Palma er en skjult juvel i storbylivet i Europa. Dette er så langt fra sydenlivet som du selv vil. Alt en storby har å by på finner du her.

Hvordan kommer du deg dit? Direktefly eller fly gjennom Barcelona (og dermed har du en super kombinasjon også!)

Hvor bør du bo? Puro Oasis Hotel. Verdt hver eneste krone.

10. New York

Lurer du på hvorfor? Sånn bortsett fra at det er en by med alt så er stikkordet ØL.

Foto: Getty Images.

Det sies mye om amerikanere, men at det er vanskelig å bli kjent med det som kanskje er verdens mest utadvendte folk er i hvert fall ikke sant. På tur i New York møtte vi noen ølhunder som guidet oss til de beste stedene å drikke, og spise, for den som virkelig liker å utforske nytt øl.

Les også: Alt du trenger å vite om New York

Vi deler deres anbefalinger her. Anbefalinger skrevet ned på en serviett hentet i baren på Blind Tiger med en penn lånt fra nabobordet ved siden av, fra to amerikanske ølhunder som hadde invitert to nordmenn ned på sitt bord.

Her bor du i New York: ModernHaus SoHo

3681052_188_z

Rett og slett et fantastisk hotell. Sjekk priser og tilgjengelighet her først. En vidunderlig takbar og veldig god service.Les mer om hotellet her