Drømmer du om en reise til Hawai’i?

Foto: Getty Images

Å reise til Hawaii er det mange som drømme om. En tur med sol, strand og mange opplevelser.

Hawaii er den 50., og nyeste staten i USA. Staten består av 137 øyer. Den største av øyene heter forvirrende nok også Hawaii, eller – for å være helt korrekt – Hawai’i. De andre store øyene er Maui, O’ahu, Kaua’i, Moloka’i, og Lãna’i. Når det er kaldt på øyene kan du komme ned i rundt 17 grader, varme grader altså – omtrent som en god norsk sommer. I de samme måneden (desember og januar) kan det også krype godt opp mot 27 grader.


Fly til Hawai’i (Hawaii)

Å fly til Hawai’i tar omtrent et døgn. Fra Norge vil du enten dra til New York eller San Francisco, og derfra til Honolulu. En tur til Hawai’i kan derfor være hensiktsmessig å kombinere med en tur til en av de to byene for den som ikke liker å sitte mye på fly i ett strekk med flere stopp. Du kan klare å få flyturer til Hawai’i for fra 4 500kr og oppover per person tur/retur. Da vi sjekket fant vi turer både med mellomlanding i San Francisco og New York til priser ned mot dette.

Sjekk flyreiser her


Hvilken øy bør du velge på Hawaii?

Lanai – romantisk og rolig

Vil du virkelig slappe av er Lanai øya for deg. En øy laget for deg som vil koble av enten på nydelige strender, med et par golf-runder eller bare vil oppleve den utrolige steinhagen Keahiakawelo (hagen til gudene). Hulopoe Bay er en av de beste strendene i USA. Her bor du:

Four Seasons Resort Lanai at Manele Bay 

For mange vil dette være det nærmeste man kommer en amerikansk country club. Her kan du gjøre det meste, alt fra golf, tennis og dykking (30 meget fine dykkesteder) til perfekt strandliv (eller bassengliv). Et deilig spa, hvalsafari, bading med delfiner, 335 meter med perlehvit strand, syv restauranter og fem lounger/barer samt muligheten for gratis transport til Lanai-resortet (se under) for å spise og oppleve det. Når det gjelder selve suitene og rommene så er de minste rommene 54 kvadratmeter store. Suitene starter på 98 kvadratmeter. Selvfølgelig nok er disse av svært høy standard.

Se bilder her

Four Seasons Resort Lanai, The Lodge at Koele 

Dette resortet ligger ikke ved havet, men sentralt plassert på øya. Luksusresortet ligger rett ved to golfbaner, og vil du bade har du deilige svømmebasseng på resortet – eller muligheten for en kort tur til resortet over. Du kan også her velge å spise der du bor, eller besøke Lanai, enkelt og greit. Hvis du elsker å våkne opp i grønne omgivelser er denne nedlagte ananas-farmen et perfekt sted, spesielt om du liker golf også…

Se bilder her


Foto: Getty Images

Maui – strandlivet

Denne øya blir stadig kåret til den beste på Hawai’i (og i verden), og kalles den magiske øya. Hvalsafari, golf, strandliv (80 strender) og mulighet for både uteliv og shopping. Dette er hotellene du velger:

The Fairmont Kea Lani Maui 

Her er det enten villaer eller suiter vi snakker om, noen svært gode restauranter (regnet blant de aller beste på øya), med svært gode muligheter for deg som har barn (barnevakt for de under 5, barneklubb for de over 5) og en nydelig strandopplevelse. Wailea Golf Club er rett ved resortet, et nytt spa åpnet i 2013 og de tre svømmebassengene (et kun for voksne) gjør at det er mye å gjøre der – i tillegg til å nyte den vakre Polo Beach. Suitene er på 80 kvadratmeter, mens villaene begynner på 167 kvadratmeter. De inneholder all den luksus du kan forvente, og tenke deg. Se bilder her

Four Seasons Resort Maui at Wailea 

Dette resortet ble kåret til ett av de 25 beste hotellene i USA i 2012, og det er veldig lett å skjønne hvorfor. Her er det luksus fra A til Å med en av verdens beste plasseringer for en ferie. Det er ingenting du ikke får på dette hotellet – svært gode restauranter, et spa som har vunnet flere priser, golf, shopping, basseng, strand, aktiviteter og mye å gjøre for både voksne (uten barn) og barn (med voksne). Rommene ogsuitene  på hotellet er blant de største du kan finne på øya – fra de «små» som er 56 kvadratmeter til de store på over 450 kvadratmeter. Hvis du har råd, og er ute etter en nærmest perfekt sole/badeferie – ja, da vet vi hva vi ville valgt.

Se bilder her 


Molokai – oppleve det ekte

Vil du reise tilbake til det nærmeste du kan komme det ekte Hawai’i så er dette øya for deg. Ingen hus er høyere enn et kokosnøtt-tre, ingen trafikklys (og ingen trafikk) og en av de største strendene i hele staten: Papohaku Beach. Vil du oppleve resorts er ikke dette øya for deg, men vil du nærmest mulig naturen er dette valget. Sjekk disse hotellene på Molokai:

Aqua Hotel Molokai 

Er du ute etter å oppleve Hawai’i på noe som kan ligne på noe mer ekte enn vanlige resorts og hoteller er dette en opplevelse i seg selv. Hele hotellet er bygd opp som en polynesisk landsby, og gir deg mer enn kanskje noe annet hotell en relativt autentisk opplevelse. Hotellet tilbyr alt du kan ønske deg fra svømmebasseng til store muligheter for mange naturopplevelser. Hotellet har bungalower hvor du bor, eller enklere rom. Uansett med det meste du kan ønske deg. Hotellet ligger rett ved Kamiloloa Beach, og rett ved Kaunakakai, som du kan gå til for å spise og drikke. Se bilder her

Oahu – den moderne øya med alt

Dette er hovedøya på Hawai’i. Øya med fleste innbyggere og de store byene. Her finner du verdenskjente Waikiki Beach, alle mulige aktiviteter og alt du kan forvente deg av moderne USA blandet med strandliv og ferienirvana. Her overnatter du på Oahu:

Trump International Hotel Waikiki Beach Walk 

Hva skal man si? Her er det alt. Alt fra strandliv til uteliv, alt fra et av verdens beste spa til noen utrolige restauranter og hva med at du selv kan bestemme hva som skal være i kjøleskapet når du kommer? Eller at du alltid har en personlig assistent tilgjengelig? Et svømmebasseng i sjette-etasje hvor du kan sole deg utendørs? Gratis kurv med solkrem og frukt når du skal på stranda? Utrolige rom med så mye ekstra som bare amerikanerne kan drømme om og en mer sentral plassering enn noe London-hotell du sannsynligvis har bodd på. Vel, alt i alt så mye at du garantert vil glemme sveisen til eieren… Se flere bilder her

Aulani – A Disney Resort & Spa 

Du klarte kanskje å gjette det ut fra navnet, men hvis du er ute etter et sted å dra med barn bør du ikke lete særlig mer. Selvfølgelig nok alt du kan forvente deg for barn, men også svært mye for voksne. Resortet er et såkalt inclusive resort, som her betyr aktiviteter – for voksne og barn. En kort kjøretur fra Wakiki, golf i nærheten, nydelige strender og noen virkelige store muligheter for opplevelser. Her er det faktisk noe for absolutt alle.

Se bilder her


Kauai – for sansene

Øya er den nordligste av turistøyene og er en opplevelse i natur, sanseinntrykk og selvfølgelig nok her også: strandliv. Dette er hotellene du må oppleve på Kauai:

Koa Kea Hotel & Resort 

Dette hotellet åpnet i 2009, og har 121 rom – i målestokken til de fleste andre stedene å dra til på disse øyene et relativt lite hotell, altså. Ikke at du får lite luksus, snarere tvert i mot. Det moderne hotellet har alt fra dockingstasjoner på rommet til spa, basseng, en nydelig restaurant og service fra a til å. Hotellets luksusrom er nettopp det: Luksus. Skal du virkelig la sansene få alt de ønsker er dette et meget godt valg.

Se bilder her

Grand Hyatt Kauai Resort & Spa 

Ett blikk på bildene fra dette resortet sier egentlig mye mer enn tusen ord. Vakkert vil nok uansett være ett av dem. Resortet selv sier at du kan oppdage paradis ved å besøke det, og det er nok ikke veldig langt fra sannheten. Her vil du kunne dukke unna alt som heter hverdag på spa, kajakk i skjule laguner, krystallhvite strender og seks restauranter. En virkelig stor opplevelse avsluttes ikke før du kommer til rommene, men fortsetter der. Romslige rom med nydelig utsikt, alle moderne ønsker og nei, du – se på bildene. Du skjønner hva vi mener.

Se bilder her


Hawai’i – naturlige vidundre

Den største øya av dem alle, og en øy som fortsatt vokser takket være en av verdens mest aktive vulkaner  – Kilauea. Her vil du finne naturlige vidundre du nesten ikke kan oppleve noe annet sted i verden. På en og samme øy vil du finne regnskog, snødekte fjell, ørken og nydelige strender. Sjekk disse på hotellene på Hawai’i:

The Fairmont Orchid 

Det er ikke alt for mange steder å bo på den største øya i staten Hawai’i, men de stedene du kan velge blant har virkelig klasse. Best er nok dette, om man skal tro brukerne av Tripadvisor. En 36-hulls golfbane? Check. Prisvinnende restaurant? Check. Prisvinnende spa? Check. Tennisbaner i verdensklasse? Check. Greit, du skal kanskje ikke på spa, spiller ikke golf eller tennis (vi tror du kommer til å spise), så vi får fortelle deg litt om rommene også.  Det er 540 av dem som alle har veldig god størrelse og er en opplevelse i seg selv. Ikke at du kommer til å være så mye på rommet, men  de gangene du ikke er på stranda, i baren, på golfbanen eller nyter bassenget så er det jo greit å ha et fint sted å sove?

Se bilder her

Four Seasons Resort Hualalai at Historic Ka’upulehu 

Noen ganger sparer man det beste til slutt, og selv med alle de utrolige resortene og hotellene over så er det dette stedet vi ville valgt om vi skulle dratt med den aller kjæreste til Hawai’i. Hotellet vant også prisen for det beste hotellet i verden hos Tripadvisor i 2012. En helt sinnsyk bassengopplevelse, en minst like sinnsyk strand, noe av den beste maten som kan serveres på et resort, golfbane med Jack Nicklaus signature, et lite spa på 2600 kvadratmeter (ja, vi var ironiske) og noen rom som det knapt finnes maken til. De to etasjers bungalowene som har rommene gir hele resortet en mer intim følelse enn du vanligvis får på slike steder, og når det gjelder størrelse så begynner det hele på 59 kvadratmeter. Den største villaen er på 513 kvadratmeter…

Se bilder her


10 ferietips for Hawai’i

1. Lei en bil

Hawai’i er en amerikansk stat, og amerikanere elsker bil. På de aller fleste øyene kan du leie biler som du i Norge må bla opp ekstremt mange hundre tusen kroner for relativt billig. Vil du oppleve alt det øyene har å bo på er det ingen bedre måte å oppleve øya på.

2. Dra når som helst

Det regner mest om «vinteren» på Hawai’i, men været er alltid lokalt – så skulle det være en regnbyge der du er kan du nesten være sikker på at det er sol et annet sted. Regnet varer aldri lenge, og hvis du lurer på normaltemperaturen på vinteren så er den 26 varmegrader i gjennomsnitt. På sommeren er den 29,5 grader.

3. Billigst i mai og oktober

De to billigste månedene i årene skal visstnok være mai og oktober. Det har ingenting med være å gjøre, men har sammenheng med når amerikanerne tar seg ferie. Ikke reis i jula, da er prisene opp mot det tredobbelte. Været er også på sitt aller mest behagelige i disse månedene med liten sjanse for regn, og liten sjanse for ekstrem varme.

4. Velg en ekstra øy

Et fly til en av de andre øyene vil koste alt fra rundt 500 kroner til opp mot 1500 kroner, alt ettersom. Å velge en øy ekstra for noen andre opplevelser kan være fint. Hvis du ikke bor på hovedøya så kan det være fint med en dags shopping der etc. https://www.instagram.com/p/Bg22M1FHvIR/?tagged=mauka

5. Mauka og Makai

Like greit å lære seg det med en gang: På Hawai’i forklares veien slik. Mauka er mot fjellene, og makai mot sjøen. Ikke verre enn det, og ganske så naturlig for et øyrike.

6. Geckoen er din venn

Disse gråaktige vesenene er din beste venn mot de små insektene. En slik på rommet, eller i nærheten av deg er fin-fint. Dessuten lager den en veldig kul lyd.

7. Aldri si nei til en blomsterkrans

Ta den på, eller la de som gir deg den ta den på – og ikke ta den av så lenge giveren er i nærheten.

8. Winward og Leeward

Leeward er sør eller vest på øya du er på – og er varm, tørr og har mest sol. Winward-siden er da enten øst eller nord, og har en behagelig vind og mye grønnere. Kan være greit å vite når du skal velge sted å bo.

9. Spis lau lau

Denne lokale retten er vel noe man kan kalle Hawai’is beste hemmelighet. Den tar timesvis å lage, og smaker veldig godt. Tro oss! Du kan få den med gris, fisk og kylling.

10. Husk tidsforskjellen!

Du er vel omtrent bokstavelig talt på andre siden av jorden så det er en heftig tidsforskjell vi snakker om. Så hvis du skal ringe hjem er det ikke mange tidspunkter på døgnet i Hawai’i som passer…