Foto: Istock

Her bør du bo under fotball-EM

Vi gir deg guiden til hvor du bør bo under fotballfesten i Frankrike.

Den 10.juni inntar fotballfansen Frankrike. 

Fotball-EM spilles i Frankrike til sommeren og sist ble det arrangert i 1984. Selv om Norge ikke klarte å kvalifisere seg, kan vi love deg et helt Frankrike i festhumør! Du kan jo ta turen for å se våre svenske venner spille.

EM-kampene spilles på 10 stadioner, fordelt på hele ni byer i Frankrike, så i sommer kan du ta familieferien samtidig! 

Her får du komplett oversikt over hoteller

Vi gir deg guiden til de ni flotte byene mesterskapet vil skje i: Bordeaux, Lens, Lille, Lyon, Marseille, Nice, Paris, Saint Etienne og Toulouse.

Bo i Bordeaux

8806_143_z

Vin, sol og fotball blir det i Bordeaux til sommeren. Det er ikke ofte vi får den kombinasjonen her blant de verdensberømte vingårdene. På den nybygde stadion Matmut Atlantique i Bordeaux, som huser 42.000 mennesker, vil det blant annet spilles tredje kvartfinale.

Sentralt i Bordeaux kan du bo på Best Western Grand Hotel, som har god standard og store hotellrom.

Her får du en større oversikt over hoteller i Bordeaux

Ta turen til Lens

21935_133_z

Dette er byen som ikke skuffer deg en flott sommerdag. Med landslagsfotball på Lens Stade Félix-Bollaert, som trekker 38.000 mennesker på tribunene, blir dette en fantastisk tur med fotball og et par glass vin. Det skal spilles 4 kamper på denne stadionet.

Du kan enten bo 300 meter unna stadion (hvis du er med dine fotballfrelste venner) på Escape Bollaert, eller velge Novotel Lens Noyelles, som er et firestjernes hotell nesten én mil unna fotballarenaen. På sistnevnte er det restaurant, bar og utendørs basseng.

Opplev Lille

5526951_221_z

Nord i Frankrike ligger byen. Den har et av Europas viktigste kunstmuseer med verdenskjente mesterverk. Visste du forøvrig at T-banen i Lille var verdens første førerløse?

I Lille kan du oppleve åttendelsfinale og den andre kvartfinalen i Europamesterskapet.

Du kan oppleve byen ved å bo sentralt på Best Western Premier Why Hotel. Flott firestjernes hotell med restaurant og i nærheten til de historiske severdighetene.

Det kulinariske Lyon

Dette er byen som betegnes som Frankrikes gastronomiske hovedstad, hvor den verdensberømte kokken Paul Bocuse kommer fra og har flere restauranter. Brødrene som oppfant levende bilder kommer også fra denne byen. Og vi som fotballfans, kan jo ikke glemme å nevne at dette er hjembyen til Olympique Lyonnais.

I år bygges Stade de Lumières som skal huse 59.000 mennesker under EM, både under gruppespillet, åttendelsfinale og første semifinale.

Skal du hit bør du bo på flotte Grand Hotel Des Terreaux. Et firestjernes hotell med innendørs badebasseng og i nærhet til sentrum. Her kan du ta med familien til EM!

Europas sportshovedstad 2017, Marseille

889119_9_z

Denne byen er utnevnt til Europas sportshovedstad i 2017! Trenger vi å si noe mer? Det er hvert fall sikkert at det til sommeren blir et forrykende show her, når første kvartfinale og andre semifinale sparkes i gang på Stade Vélodrome.

Under EM-oppholdet kan du oppholde deg på Escale Oceania Marseille Vieux Port i sentrum.

Luksusfulle Nice

Den franske riveraen er en luksusdestinasjon – med vakre strender, gode franske makroner og en hyggelig gamleby. Nice er også noe for deg som er interessert i kunst og kultur. Bo på Servotel Saint-Vincent – her bor du i nærheten av fotballarena-en, Allianz Riviera.

Under EM skal det spilles 4 kamper her:
Polen- Nord Irland
Spania-Tyrkia
Sverige-Belgia
2.plass Gruppe B vs 2.plass Gruppe F

Kontrastrike Toulouse

Denne byen er ganske kontrastrik. Toulouse er landets fremste senter for fly-og romfartsindustri, samtidig som den er Frankrikes eldste. Sjekk inn på Hõtel Garonne, som ligger i hjertet av Toulouse og i nærheten av Stadium Municipal. Her spilles det 4 kamper under fotball EM:

Spania-Tsjekkia
Italia-Sverige
Russland-Wales
Vinner Gruppe F vs 2.plass Gruppe E

Sjekk deg inn på hotell Crowne Plaza Toulouse for den optimale opplevelsen.

Dynamiske Saint-Etienne

En kommune i i regionen Rhône-Alpes sentralt i den sørlige delen av Frankrike. Dette er en dynamisk by, særlig når det gjelder kultur.

Fotballarena-en, Stade Geoffroy-Guichard, har kapasitet på 42 000 tilskuere under EM. Du kan oppleve en herlig fotballfest her, hvor det skal spilles 4 kamper:

Portugal-Island
Tsjekkia-Kroatia
Slovakia-England
2.plass A-2.plass gruppe C

Men hvor skal du bo? Vi anbefaler Mercire Saint-Etienne

Paris: Den største fotballfesten

Den aller største fotballfesten finner du, selvfølgelig, i Paris. Frankrikes nasjonalarena for fotball og rugby holder til her på mektige Stade de France. Med en kapasitet på 81 300, er det den  5. største stadionen i Europa. Her skal det spilles hele 7 kamper, hvor én av kampene er selveste finalen.

En annen fotballstadium er Paris Parc des Princes, hvor det skal spilles 5 kamper under fotball EM:

Tyrkia-Kroatia
Romania-Sveits
Portugal-Østerrike
Nord Irand-Tyskland
Vinner Gruppe B-3.plass gruppe A/C/D

Det mest bestilte hotellet i Paris ligger noen få meter til Stade De France: Novotel Suites Paris De France.

Sjekk ut Radisson Blu Hotel, dersom du vil bo i nærheten av Paris Parc Des Princes.

 

Kilder: Fotballem2016.no/Uefa.com