Foto: iStock

Her bør du spise og drikke i London

Skal du til London og har lyst til å styre unna de aller verste turistfellene på mat-og drikkefronten? Sjekk vår guide.

De største turistfellene er det lett å havne i, men vi skal guide deg rundt dem – og til noen virkelig perler som også lar deg booke direkte på nett før du drar!

Det er veldig mange spisesteder i London, og selvfølgelig nok er ikke alle gode. Vi har samlet de beste stedene du kan ete, ta deg en drink eller en pils i London:


Spis tradisjonelt i London (britisk gastropub)

Ta turen til puben med navnet Dog & Duck, og du er sikret et godt måltid. Vel, pub og pub. I norsk målestokk ville vi ikke kalt det for en pub. Favorittpuben til George Orwell har hovedretter til rundt 120 kroner, og veldig god mat. Den ligger ikke langt fra t-banestoppet Tottenham Court Road.

Kanskje først og fremst et sted hvor du spiser først for å drikke etterpå, men begge deler anbefales!

Bestill direkte på nett her.


Spis tradisjonelt i London (britisk luksus)

Wiltons er restauranten for deg som vil oppleve tradisjonsrik britisk mat. Restauranten vant prisen for beste britiske og beste sjømatrestaurant i London fra Zagat i 2013. En elegant restaurant som gir deg et strålende måltid, og en super service. En tradisjonstung restaurant fra 1742 hvor hovedrettene koster rundt 300 kroner.

Tatler skrev at hvis de skulle velge en restaurant hvor de skulle spise alle måltider i London så ville det vært Wiltons, en restaurant som ligger rundt fem minutter fra t-banestasjonen Piccadilly Circus på sørsiden av området Mayfair (som er ett av våre favorittområder i London).

Her kan du booke bord direkte på nett.


Spis virkelig god biff i London (amerikansk i Europa)

Liker du en virkelig god biff må du for all del styre unna et par av de mange kjedene som kaller seg steakhouse i sentrum av London. Styr inn mot JW Steakhouse istedet. Restauranten ligger på Grosvenor Hotel i Mayfair, i grei gangavstand fra for eksempel Oxford Street.

Riktignok koster biffen litt på JW Steakhouse, men den er verdt det. Virkelig, virkelig verdt det.

Her kan du booke bord direkte på nett.


Spis kult og asiatisk

Hakkasan er en opplevelse, både som et sted å drikke drinker og det å få en super matbit. Ikke bli overrasket om du dulter borti en kjendis eller to. Det er to forskjellige du kan gå på. Er maten viktigst velger du Hanway Place (ikke langt fra Oxford Street), er stemning og uteliv viktigst velger du Mayfair. Selv om du får begge deler begge steder. Prisene er omtrent de samme – rundt 300 kroner for et måltid.

Her kan du booke på nett.


Sjekk også:

Covent Garden Fire & Stone (Pizzarestaurant på en helt annen måte)

The Ritz (Klassisk luksus)

Suka (Pop up hotspot)

Asia de Cuba (Trendy, design og deilig mat)


Populært og trendy: No.20 restaurant Soho

Du får gode priser og ofte fine tilbud på denne restauranten som ligger på Karma Sanctum Soho Hotel. Hovedrettene kan bli så billige som hundrelappen her, og dette er et godt valg for deg som vil ha både kult og rimelig, sentralt plassert.

Her kan du bestille bord.


For deg som vil feste: The Loop

Book et bord på Loop før du skal ut på byen, og så er det ikke langt fra middagen til der du skal feste. Rimelig og god mat. Ligger mellom Oxford Circus og Bond Street.

Her kan du bestille bord.


Flere sentrale restauranter:

Indisk: Veerasvamy 

Italiensk: Ponti’s Italian Kitchen

Japansk: Shoryu Carnaby


Og, hvorfor ikke – den beste «skandinaviske» restauranten i London:  Sticks ‘n Sushi

Ok, det er japansk mat – men konseptet er ikke japansk i utgangspunktet. En skikkelig matopplevelse.

PS! Ute etter ordentlig god atmosfære? Sjekk ut Floridita


De beste hotellene i London

De første bosetningene i London har blitt sporet tilbake til år 43. En lang og innholdsrik historie har fulgt, og byen er nå den aller største i Europa. For oss nordmenn er det også en virkelig favorittby, og vi har sett på de aller beste hotellene basert på luksus, nærhet til shopping, severdigheter, god pris og design. Noe for enhver smak, altså.

Det beste hotellet for shopping: W London Leicester Square

Gjesterom

Vi har tatt som utgangspunkt at du vil shoppe på Oxford Street og Regent Street, Piccadelly, New Bond Street og deromkring.

Vår aller beste anbefaling er W London Leicester Square. Dette hotellet ligger midt i det som kalles West End, nesten selvfølgelig nok rett ved Leicester Square.

Se flere bilder og les mer om hotellet her


Det beste hotellet for severdighetene: Park Plaza Westminster Bridge London

Gjesterom

Hvis du vil til London for å se severdighetene ville vi startet i nærheten av London Eye. Kort vei til Buckingham Palace, Westminister, London Aquarium, Big Ben og flere andre av severdighetene du bør få med deg.

Les mer om hotellet og se flere bilder her


Det beste hotellet for design: Eccleston Square Hotel

Gjesterom

Hvis det er design du er ute etter så har London svært mange perler å by på, men Eccleston er virkelig noe for seg selv. Et lite, luksuriøst hotell ikke langt fra Buckingham Palace som virkelig har et gjennomført design.

Les mer om hotellet her


Det beste hotellet for luksus: Hotel 41

Inngangsparti

Dette hotellet har navnet sitt etter sin adresse: 41 Buckingham Palace Road. Du klarer å gjette hva som er like i nærheten. Et luksushotell som virkelig setter standarden, og som er så populært at du faktisk skal være heldig om du finner plass der – spesielt i populære helger. Med kun 30 rom på hotellet så går de fort.

Les mer om hotellet her


Det beste hotellet for en billig tur: ibis London Blackfriars

Gjesterom

Å finne et sentralt hotell i London med gode priser uten å måtte gå langt ned på standard, service og gode fasiliteter. Ett av de virkelig få perlene blant mye svært middels er ibis London Blackfriars.

Les mer om hotellet her


Det beste hotellet for romantikken: The Halkin

Gjesterom

Dette er virkelig en opplevelse for par, forsåvidt også uansett ellers. En hotellperle i Belgravia-distriktet med all luksus du kunne tenke deg. De 41 rommene vil ta tak i deg, og dra deg inn i en annen verden.

Les mer om hotellet her


Det beste hotellet for forretningsreisende: Millennium & Copthorne Hotels at Chelsea Football Club

Resepsjonsskranke

For forretningsreisende er ofte transporten til og fra hotellet av høy viktighet. Mange forretningsreisende får også fordelen med å lande på Heathrow når det gjelder nærheten til byen, og vi har også tatt det som utgangspunkt. Et godt forretningshotell må også ha gode fasiliteter for utskrifter, tilgjengelige datamaskiner, god nettforbindelse og mulighet til å jobbe effektivt på rommet. I tillegg kan det være en åpenbar fordel at hotellet har møtelokaler som kan leies.

Les mer om hotellet her


Det beste lille hotellet: The Soho Hotel

Teaterforestilling

Små hoteller kalles boutique-hoteller, altså hoteller hvor det ikke er flere hundre rom og langt mellom personlig service. Vårt valg er ett av de få hotellene vi har sett som knapt har noen negative anmeldelser på Tripadvisor. Snittkarakteren er absolutt topp.

Les mer om hotellet her


Det kuleste hotellet: St. Martins Lane

Restaurant

Vi skal være de første til å innrømme at kult er noe som kan være en subjektiv oppfatning, men dette Philip Starck-designede hotellet er det motsatte av rolig og enkelt design. Her er det mye av av absolutt alt. Skal du på en rolig romantisk ferie bor du ikke her. Er målet derimot å ha det utrolig gøy så bør du seriøst vurdere dette.

Les mer om hotellet her


Det beste hotellet: Bulgari Hotel & Residences London

Terrasse/veranda

Vi liker å kalle Bulgari for Bvlgari (med basis i deres logo). Et flunkende nytt hotell som på mange måter kan definere luksus, hvis du hadde trengt en slik definisjon. Store rom (en sjelden vare i London) rett rundt hjørnet fra Harrods med luksus fra A helt til Å.

Se flere bilder og les mer om hotellet her


Les også:

https://reisetips.nettavisen.no/topp-10-mest-romantiske-hotell-i-london/