Ferietrikset flere og flere benytter

Her er det billigst å reise i sommer.

Helt ærlig, så finnes det ikke noen fast tid på året det er billigere å reise enn andre. Alle reisemål har sine høysesonger og lavsesonger. Den gode nyheten da er at det alltid finnes et billig sted å reise til.

I de norske sommermånedene  er det spesielt dyrt å reise i Europa. Dette skyldes at det er enkelt, nærme og ofte varmere enn i Norge, så derfor velger mange barnefamilier europeiske reisemål. I Karibien, Thailand, Sør-Afrika, Australia, Bali og Mexico er det derimot lavsesong, så hit kan du komme til en mye billigere penge. Ikke bare er det rimeligere, men du slipper unna de store turistmassene som innebærer lange køer, fulle hoteller og restauranter og ikke minst mye støy.

Selv om du får en billig reise skal du være klar over at det er en grunn til at destinasjonene har lavsesong og er rimelige. Dette kan skyldes veldig høy temperatur, orkaner, insekter, regn og mye mer. Dersom været er uutholdelig, så skal du også vite at mange av attraksjonene stenger i disse sesongene og det kan derfor bli en helt annen ferie enn hva du har sett for deg. Trikset her er derfor å reise når prisene er lave, men rett før lavsesongen kommer for fullt.

Karibien


Om du velger å ta med familien til Karibien, så gjør du ikke det med en lås på lommeboken. Dette er en ganske dyr ferie, men også verdt hvert eneste øre! Reiser du derimot på det riktige tidspunktet, så kan du slippe unna mye billigere enn hva du vanligvis hadde måtte ut med. Midten av april til 15. desember er lavsesong i Karibien. Du kan få hotellrom til halve prisen av det som er resten av året, og flyprisene blir naturlig nok også billigere. Orkanperioden i området varer fra juni til november, og om du undersøker litt så finnes det flere øyer som ikke ligger i orkanbeltet i det hele tatt, men med samme lave hotellprisen.

Karibien består av hele 7000 øyer og rev som er formert i en halvsirkel sørover fra sørspissen av Florida til nordvest i Venezuela i Sør-Amerika. St. Thomas, Bahamas og Den Dominikanske Republikk er noen av de mest populære øyene å reise til i denne øygruppen. St. Thomas er en av de mest idylliske øyene du kan reise til med sine flotte strender og krystallklart vann. Øyen er også veldig kjent for sine tollfrie shoppingmuligheter. her kan du skaffe deg krystall, porselen, smykker og brennevin til en billig penge. Bahamas er et veldig kjent feriested i Karibien. Med sine hvite sandstrender og fantastiske omgivelser er denne øygruppen en sann eventyrverden. Den Dominikanske Republikk er palmesusende ferieparadis. Her kan du finne både forførende strender som er flere kilometer lange, og en utrolig kultur som forener gammel og nytt.

Hoteller som du burde ta en titt på:

St. Thomas – Mariott Frenchman’s Reef and Morning Star Beach Resort

Bahamas – Atlantis Royal towers

Den Dominikanske Republikk – Hotel The Place

Thailand

Thailand er uten tvil billigst å reise til i lavsesongen, og denne regnes som april til juni, september og oktober. I disse tidene settes hotellprisene ned hele 10-50 %, og du kan da spare mye penger. Grunnen til at dette regnes som lavsesong er fordi at det er regntid, men dette er som regel ikke noe problem. Regntiden i Thailand innebærer ofte 10 minutter med styrtregn om dagen, så er det sol og fint resten. Uten tvil verdt for å få en billig sommerferie. Den dyreste tiden du kan reise til Thailand er siste halvdel av desember, januar og februar.

Skal du til Thailand så er det mange øyer å velge mellom. Selv har vi gode erfaringer med Koh Phi Phi, Koh Samui, Koh Chang og ikke minst hovedstaten Bangkok. Koh Phi Phi er øyen filmen «The Beach» ble filmet inn på, og derfor er det mange turister som reiser hit. Om du velger å reise i lavsesongen slipper du køer, og store mengder av mennesker på den berømte stranden. Dette gjør at opplevelsen vil bli bedre og mye mer lik filmen.

Er du førstegangsreisende til Thailand er Koh Samui stedet å reise til. Spør du oss er det et mye bedre valg en sin største konkurrent Phuket. Øyen byr på alt fra gode restauranter, sjarmerende byliv, kaotiske barer, butikker og utesteder, og ikke minst fantastiske strender! Koh Chang er den øyen i Thailand med minst turister, eller minst internasjonale turister. Dette er stedet Thailenderne reiser når de trenger en pause. Her er det meste fra den moderne verden ikke-eksisterende, men igjen så kan øyen by på Thailands største jungel. Bangkok har vi ikke ord for en gang. Her bugner det av alt fra markeder, restauranter, biler, tuk tuk-er, nattmarkeder, templer, butikker og mye mer. Byen er utrolig pulserende, og med hele 12 millioner mennesker og 15 millioner årlige turister skjønner du at dette er et sted man burde oppleve.

Flotte hoteller i smilets land:

Koh Phi Phi – Bay Veiw Resort

Koh Samui – The Fair House Beach Resort & Hotel

Koh Chang – Aana Resort & Spa

Bangkok – Millennium Hilton Bangkok

Sør-Afrika

April til august er lavsesong i Sør-Afrika, og du kan derfor gjør gode kupp i sommerferien. I denne tiden kan du få safaribilen helt for deg selv, og dermed oppleve den fantastiske naturen og de flotte dyrene i ro og fred. Lengst sør i landet kan det være litt kjølig og en del vind i lavsesongen, så jo lenger nord du reiser hvor varmere er det.

I tillegg til å være ett av Afrikas mest populære turistmål, så er Sør-Afrika kjent for sine stor motsetninger. Både innen natur, økonomi og forhold mellom folkegrupper har store avstander i dette landet. Fra å være midt i en storby er det få minutter ut i naturen og til ville eksotiske dyr. Store forskjeller mellom rike og fattige kommer tydelig frem om du reiser litt ut av turistområdet og til fattige townships som det kalles. Landet er allikevel i ferd med å komme seg opp fra apartheidstyrets jerngrep, og man merker at det er en fantastisk energi i mange områder. Klimaet i Sør-Afrika er helt perfekt, og det er det rette landet å reise til om du vil oppleve naturen og dyrelivet på sitt beste. Dette er en opplevelse for livet!

Steder å bo i vakre Sør-Afrika:

Cape Diamond Hotel

Hotel on St Georges

Australia

På den andre siden av jordkloden er kalenderen snudd helt opp ned i forhold til vår. Sommeren er desember til februar, og derfor den verste tiden å reise på. Lavsesongen er ifra juni til august, men egentlig er alt uten januar til mars et ok tidspunkt å reise på. Temperaturene i Australia er ganske så stabile, så her behøver du ikke å være redd for store overraskelser i klimaet under ferien. Reiser du i lavsesongen kan du gjøre store kupp innenfor både shopping og aktiviteter. Prisene settes mye ned, og du kan få med deg mye for en billig penge.

Landet som ligger «down under» har mye å by på, blant annet et ganske frynsete dyreliv. Vestkysten av Australia er det stedet i verden som har flest dødelige dyr, altså dyr som kan ta livet av deg. Ikke la deg skremme av dette, Australia har så mye annet fint å by på. Her kan du komme i kontakt med kenguruer, koala bjørner og wombater. Sydney og Perth er to store og antakelig de mest populære byene i landet, og er ikke uten grunn. Sydney er uten tvil en av de flotteste storbyene du kan tilbringe ferien i. Her kan du ta en spasertur på den vakre havnen, sole deg på de spektakulære bystrendene eller ta en del i det rike kulturlivet (deriblant den verdenskjente operaen). Shopping og inngang på severdigheter er relativt dyrt i Sydney, og er derfor noe du bør prioritere i andre australske byer. Restauranter og uteliv derimot er tilpasset mange studenter, og er derfor ikke noe som vil spise opp hele feriebudsjettet ditt. Perth er omtalt som verdens vakreste by flere ganger, og vi er helt enige! Dette er en moderne by som ligger på Australias vestkyst. Mange snakker om hvor behagelig atmosfære det er i denne byen på tross av alle skyskraperne og den halvannen millionen med innbyggere. Byen er veldig isolert med tanke på at den ligger ved det indiske hav, og at Afrika blir nærmeste nabo vestover. Nordover er det flere tusen kilometer med ørken, og sørover er Antarktis neste stopp. På tross av dette er Perth en veldig ren by med brede gater og lite trafikk. Veldig mange surfere kommer hit for å teste bølgene på de fantastiske strendene.

Husk at avstandene i Australia er enormt store, så om du har mye å rekke på liten tid anbefaler vi deg å fly mellom de fleste distansene. Har du bedre tid er det en opplevelse i seg selv å ta toget gjennom landet.

Hoteller down under:

Sydney

Sydney Operahus – Pullman Quay Grand Sydney Harbour

Bondi Beach – Savoy Hotel Double Bay

Perth

Kings Park –  Assured Waterside Apartments

Sentrum – Rydges Pert

 

Bali

For å komme til drømmeøya Bali, så er det flyreisen som koster. Med rutefly kan du komme deg dit for ca 6000,-. Det finnes et hav at hoteller i alle mulige prisklasser på øya, og nå i lavsesongen er det faktisk ikke behov for forhåndsbestilling. Om du tar motet til deg og venter med å skaffe deg et hotell til du ankommer, så kan du få et utrolig fint hotell for nesten ingenting. Grunnen er at det i lavsesongen er fullt mulig å forhandle seg frem til gode priser, og du kan ofte få hele 60% rabatt på de fine luksushotellene. Prisene på Bali stiger ofte i august måned, så skal du reise anbefaler vi å gjøre det nå.

Bali er en øy med enormt stor kontraster, og har til tross for den store turistmengden klart å holde på mye av den tradisjonelle hinduistiske kulturen. Byen Kuta er det stedet hvor flest turister bosetter seg, og velger du å reise hit kan du like så greit dra til Gran Canaria. Uansett hvor du beveger deg er det helt normalt om du blir stoppet  opp av innfødte som lurer på hvorfor du er på Bali, og hvor lenge du skal være. Flere av disse inviterer deg også hjem slik at du kan ta en titt om du ønsker. For balinesere er det nemlig uhøflig å vise negative følelser offentlig, og derfor blir du alltid møtt med et smil.

Hoteller som gir deg mest ut av turen:

Jimbaran – Kupu Kupu Jimbaran

Kuta – The Kuta Playa Hotal & Villas

Mexico

I Mexico kan du velge mellom et hav av forskjellige destinasjoner å reise til. Ifra juni kan du få mange billige charterreiser til de forskjellige reisemålene, men velger du å booke fly og hotell selv er det mye penger å spare. Når du velger rutefly så er det som regel mellomlanding i USA, og da anbefaler vi deg å legge denne til New York eller Miami for en ekstra opplevelse uten at det behøver å koste så mye ekstra.

Opprinnelig var Mexico indianernes land, og byr derfor på mye kultur fra maya-indianerne. Alle turister som kommer til landet blir overrasket over dets stor kontraster. Her er det enorme avgrunner mellom rike og fattige, de rike er overdådige og har virkelig mye penger, mens de fattige er skummelt dårlige vilkår. Mexico er et stort, pulserende, levende og veldig spennende land. En reise til Mexico byr derfor på en fin blanding av sol, bad og urgammel indiansk kultur. Her finner du fergerike mennesker og kulinariske opplevelser. Kritthvite strender går ut i knallblått hav med gode dykkeforhold og enestående naturopplevelser.

Trygge hoteller i Mexico:

Mexico City – Galeria Plaza Reforma

Cabo –  Wyndham Cabo San Lucas Resort