Lavere priser: New York er kjent for å være ganske dyr storby å feriere i, men nå er det billigere å feriere her sammenlignet med i fjor. Foto: Istock

Her er det blitt billigere å feriere

Har du tenkt deg til Sverige eller USA? Nå er det faktisk billigere å feriere hit.

Norske penger er blitt mer verdt i land som Storbritannia, Polen, Sverige og USA, mens det har blitt dyrere i land som Russland og Japan. Norske penger har også blitt mer verdt i EU-området.

E24 har laget en oversikt over hvordan verdien av norsk valuta har endret seg siden jul 2015. Den norske kronen er hittil blitt styrket mest mot verdens største valuta, dollaren. Valutaendringen gjør at nordmenn får mer å rutte med i en dyr storby som New York. Det blir også latterlig billig i land som Polen, hvor prisnivået er utrolig lavt fra før.

En annen gladnyhet er at valutastrateg i DNB, Magne Østnor, tror at kronen vil styrkes ytterligere utover høsten.

– Hovedårsaken til det, er at vi venter høyere oljepris. Det er også forklaringen vi har sett siden nyttår, etter oljeprisen bunnet i januar, sier Østnor til E24.

Her er landene hvor det er blitt billigere å feriere i sammenlignet med i fjor.

Sverige

View on Allehandaborgen from Svartan river in Orebro, Sweden

Vårt vakre naboland har mye å by på, hvor særlig Stockholm og Gøteborg er de mest populære byene for oss nordmenn. Dra på weekendtur til sjarmerende Stockholm med den beste shoppingen, livlig uteliv og varierende matmeny. Her får du de aller beste tipsene.

Gøteborg er byen alle bør besøke i sommer, særlig for de som er på utkikk etter en familieferie som ikke er så langt unna. Det er mange grunner til hvorfor du bør du ta turen til Gøteborg. Les mer om det her.

Når det gjelder den svenske kronen, har den blitt 5,5 prosent svakere. Ved inngangen til året kostet 100 svenske kroner 104,50 norske kroner. Nå er den svenske kronen billigere enn den norske, og en svensk hundrelapp koster 98,72 kroner.

Her finner du de beste hotellene i Stockholm.

Har du sett dette flotte hotellet i Stockholm?

USA

New York, United States - June 18, 2015: People and cars move alongside the Little Italy Mulberry street by evening in the New York City.

USA er en opplevelsesrik destinasjon, men det er ingen andre storbyer som slår New York. Storbyen er fantastisk uansett om du er førstegangsbesøkende eller vært der flere ganger. «The Big Apple» er like sjarmerende uansett hvilken årstid.  Fantastisk shopping, kulturtilbud, restauranter og verdenskjente utesteder. Denne magiske storbyen er fullt av energi og en herlig atmosfære som er lett å forelske seg i. New York byr på mange opplevelser for alle aldre, uansett om du er her med familien eller med vennegjengen. Billigere ferievaluta gir deg også mer å rutte med i USA nå. Dollaren er blitt 4,0 prosent billigere eller om lag 35 øre. Da startskuddet gikk for 2016 kostet en dollar 8,82 kroner, mens den nå koster 8,43 kroner.

Les også: Slik får du drømmeturen til New York.

Finn de aller beste hotellene i New York på Laurel Nights.

Sjekk ut dette hotellet i New York.

Eurosonen

Euroen koster nå 1,8 prosent mindre. Euroen har gått fra å koste 9,60 kroner til 9,42 kroner.

Danmark

Danmark

Vi blir aldri lei Danmark, og det er særlig i sommertid at vi legger turen til idylliske ferieperler som Aarhus, København og Ebeltoft. Blir det Danmark i sommer? Sjekk våre beste tips her og her. København er en barnevennlig by som har litt av hvert å by på for både små og store barn. Tivoli er obligatorisk og man kan gjerne bruke en hel dag her, for å ta seg god tid til å nyte både  restaurantbesøket, akvariet og blomsterprakten i tillegg til alle attraksjonene. De aller beste familiehotellene i København finner du her. En gladnyhet er at den danske kronen er blitt 1,5 prosent billigere. En dansk hundrelapp kostet 128,8 kroner ved inngangen til året og koster nå 126,6 kroner.

Les også: 7 kule ting du kan gjøre i Aarhus

Her er de aller beste hotellene i København.

Storbritannia

sunset near Trafalgar square, London, UK

Fotball, publiv, mote kongehus, flotte parker eventyrlige slott, afternoon tea og morsomme tradisjoner gjør Storbritannia til en populær destinasjon. Det er særlig London vi reiser tilbake til igjen og igjen. Den travle storbyen byr på bra shopping, koselige kafeer, puber og ikke minst et pulserende uteliv vi aldri blir lei av. Les vår store guide til London her. Vil du ha den aller beste shoppingen i London? Det finner du enkelt og greit her.

Nordmenn nyter godt av brexit-effekten på pundet som er svekket med 14,18 prosent mot den norske kronen, og koster nå 11,16 kroner.

Les også: De 10 beste hotellene i London

Finn hoteller i London her.

Du må bare se dette fantastiske hotellet i London!

Polen

Top view on Gdansk old town and Motlawa river, Poland at sunset. Also known as Danzig and the city of amber.

Det er blitt populært å reise til byer som Gdansk og Krakow for billig storbyferie, med flere flyselskap med direkteflyginger fra Norge. Ikke minst er luksushotellene i Polen mye rimeligere enn her til lands. Sjekk for eksempel ut dette Sheraton-hotellet i Krakow.

Nå får du en enda billigere storbytur når den polske valutaen zloty er 4,2 prosent billigere mot kronen siden årsskiftet, og koster nå 2,16 kroner, mot 2,25 kroner ved nyttår.

Les også: Derfor er svenskene lurere enn oss

Topp 10 luksushoteller i Krakow.

Tyrkia

turkey_forside

Landet er tradisjonelt en populær feriedestinasjon, men feriebestillinger til Tyrkia har dalt ned etter uroen i landet. Det er fortsatt svært billig å reise hit. Den tyrkiske liren har gått fra å koste 3,04 kroner ved nyttårstider, til å koste 2,82 kroner nå. Det utgjør en svekkelse av liren på 6,17 prosent.

Dyrere i Russland og Japan

Feriemål som Russland og Japan er blitt vesentlig dyrere siden nyttår. Den japanske valutaen yen er blitt styrket med 12,41 prosent mot den norske kronen, mens den russiske rubelen er blitt 8,20 prosent dyrere.

Kilde: E24

 

Les også: Her bør du spise brunch i New York