Toscana. Foto: iStock

Her er Italias beste ferieboliger

Å leie et hus i Italia er oppskriften på lykke.

Jeg har gjort det mange ganger selv, og gjør det gjerne igjen. Samler sammen mine beste venner med og uten barn, og setter kursen for Liguria, Toscana, Sardinia eller kanskje Lazio.

Alle regionene byr på verdens beste vin, pizza, pasta, og sol og bading i massevis. Italia har alt du trenger for en vellykket ferie sammen med familien og dine beste venner. Vi har funnet de beste ferieboligene i de forskjellige regionene.

Finn de beste feriehusene i Italia hos Interhome.


Liguria – Den italienske rivieraen

«Omgi dere med uendelig skjønnhet i Liguria, kjent som både den italienske riviera og blomster-rivieraen på grunn av sin enorme eksport av blomster. Til tross for sin beskjedne størrelse har regionen mye å by på, med sanselige godbiter på hvert hjørne.»

Spennende besøksmål: Cinque Terre- området (5 byer/nasjonalpark på UNESCOS verdensarvliste), Genova, Porto Venere, Sestri Levante (Bay of Silence), San Remo, Alassio, Albenga, Nice (Frankrike) m.m.

Finn de beste feriehusene i Italia hos Interhome

I Liguria er det ikke så mange steder du kan leie villa helt alene, men du kan finne flotte feriekomplekser med basseng der du bor i leilighet med mulighet til å få måltider inkludert i tilbudet, sykkelutleie etc.

Hotel Leopold, Moneglia

Hotel Leopold ligger vakkert til i en skråning i Cinque Terre, og skuer utover havet og kysten som har gjort området så berømt over hele verden. Fra hotellet kan man enten gå til stranden eller ta den andre veien til Moneglia sentrum. Stranden ligger ca. 100 meter unna (knapt 90 trappetrinn), sentrum ligger ca. 500 meter unna (her er det to mulige ruter) og togstasjonen ligger også like ved, ca. 300 meter unna. Her får du alt du kan drømme om i en autentisk italiensk ferie, og litt til.

Klikk her for å lese mer og se flere bilder


Residence i Cormorani, Loano

Residence I Cormorani ligger i et flott grønt område ca 600 meter fra Loanos sentrum, 200 meter fra butikken og bare 800 meter fra vannet. Utover den vakre beliggenheten, velstelte bygninger og en fin, blomsterfylt hage byr Residence I Camorani på stue med bar, biljard, videospill, lekeplass og svømmebasseng med boblebad, barneavdelig og lenestoler. Mot betaling kan man spille bordtennis, fotball, leie vaskemaskiner og sykler. Ved den nærmeste stranden kan man som gjest på Residence i Comorani få rabatt på leie av lenestoler og parasoller.

Klikk her for å lese mer og se flere bilder


Agriturismo Golfo dei poeti, La Spezia

Gjestfrie Daniela og hennes personale tar imot dere med åpne armer her på Agriturismo Golfo dei Poeti kun 3 km fra den mellomstore provinsbyen La Spezia. Kjenn duften av rosmarin og senk skuldrene i dette avslappende gårdsparadiset. Barna kommer til å elske å klappe geitene, de voksne kommer til å elske terrassene og utsiktene, og hele familien kommer til å elske bassenget.

Fra La Spezia kan dere ta turen med tog opp til de berømte byene i Cinque Terre, og spise middag på en restaurant i La Spezia på vei hjem.

Klikk er for å lese mer og se flere bilder


Veneto – en skattekiste av opplevelser

«Velg ferieovernattingene deres i Veneto og la den begivenhetsrike ferien deres begynne. Uansett om dere er på jakt etter åpent hav og fine strender, bølgende vinlandskap, majestetiske fjell eller fascinerende og stemningsfulle kulturbyer, så har Veneto noe for dere.»

Finn de beste feriehusene i Italia hos Interhome.

Spennende besøksmål: Venezia, Murano, Gardasjøen (delvis, ligger også i Lombardia), Verona, Padova, Lido di Venezia.

(Og rett syd for Veneto finner man andre fristelser som Bologna (2 timer kjøring), Ravenna (2,10 timer kjøring), Parma (2,30 timer kjøring) og Rimini (2,42 timer kjøring).) 

Relais Corte Paradiso, ved den italienske Gardasjøen

Relais corte paradiso

Velger du Relais Corte Paradiso kan du glede deg til å bo i en av de historiske boligene ved Gardasjøen. Her er du bare 2½ km unna innsjøen og 1 ½ km fra motorveien og du finner leiligheter av høy kvalitet med svømmebasseng i nydelige omgivelser. Noen få 100 meter herfra renner elven Mincio, som igjen renner ut til Gardasjøen.

Til tross for den korte avstanden til Peschiera sul Garda og motorveien så ligger Corte Paradiso i grønne omgivelser, omkranset av marker og i nærheten av golfbane (18 hull). Gjestene kan tilbringe tiden utendørs ved det flotte bassenget (16 x 5 meter) eller på golfbanen. Eller på utflukt til Verona, Peschiera sul Garda eller en annen av Gardasjøens idylliske småbyer.

Klikk her for å lese mer og se flere bilder


Toscana – tilfredsstiller sansene

«Denne vakre regionen tiltrekker kunstelskere, historisk interesserte og livsnytere fra hele verden, og det med god grunn. Nydelig vin, et fantastisk kjøkken, inspirerende kunst, prektige historiske bygninger, kritthvite strender, asurblått hav og frodige, bølgende åser; Toscana har alt!».

Finn de beste feriehusene i Italia hos Interhome.

Spennende besøksdestinasjoner: Firenze, Pisa (Det skjeve tårnet), Siena, Lucca, Vinci (Leonardo Da Vincis hjemby) og Leonardo-museumet, Marmorutbruddet i Carrara med videre.


Lazio/Latium – det autentiske Italia

«Enten dere vil se fascinerende levninger fra det store romerske keiserriket og kombinere det med en badeferie, eller bare innta Roma og nyte den fantastiske stemningen, så er Lazio regionen for dere. Her finner dere mange små og idylliske sjøer, omkranset av frodige åser og flotte fjell, for ikke å glemme de fine sandstrendene sør i regionen, eller i området rundt Anzio.»

Finn de beste feriehusene i Italia hos Interhome.

Spennende reisemål: Roma, Vatikanstaten, Anzio, Tivoli, Bolsena, Viterbo, Civita di Bagnoregio m.m.

Casa Grion, Corchiano

Rustikke og sjarmerende Casa Grion ligger ca. 1 km fra en liten landsby og byr på avslappende feriedager i den grønne hagen ved bassenget. Med 10 soveplasser og 5 bad får dere plass til hele storfamilien og samtidig et flott utgangspunkt for spennende utflukter i frodige Lazio. Hvis dere foretrekker å la bilen stå, kan dere fra den nærliggende byen Civita Castellana ta tog inn til hovedstaden. Og hvis dere drømmer om en dag ved havet kan vi opplyse om at det er ca. 60 km til kysten. Det autentiske Italia får du her.

Klikk her for å lese mer og se flere bilder


Sardinia – Italias perle

«Velkommen til en øy fylt til randen av naturskjønne landskap, en fargerik og mangfoldig kultur og imøtekommende gjestfrihet. Fyll feriedagene deres med asurblått hav og kritthvite strender og kjenn hvordan skuldrene senker seg.»

Finn de beste feriehusene i Italia hos Interhome.

Spennende besøksmål: Du reiser hit for å oppleve Europas svar på Karibia, og det er de små feriestedene, stranden og roen som står i sentrum, men blir du rastløs kan du dra til Costa Smeralda og jetsetternes ferieby Porto Cervo, til badebyen Alghero kjent for sin flotte gamleby eller til hovedstaden i sør – Cagliari.

80318_b

Residence Borgo degli Ulivi minner mye om en oase. Her får du sardisk middelhavsstemning i gode og velholdte omgivelser med basseng og barnebasseng. Både du og dine barn vil synes at ferien er på begges premisser.

Den barnevennlige residensen ligger midt i Arbatax, bare 1 km fra den nærmeste sandstranden og ca. 700 meter fra sjøpromenaden. De 35 leilighetene her har både aircondition og privat terrasse eller hage, som du kan nyte både på dagen og kvelden.

Klikk her for å lese mer og se flere bilder


Campania – endeløs skjønnhet og kulturelle skatter

«Opplev den umiskjennelige italienske sjarmen ved Amalfikysten i Campania, og se selv hvorfor regionen er så populær. Campania gjør ferien deres minneverdig med sin endeløse skjønnhet, dramatiske historie, kulturelle skatter, gjestfrie lokalbefolkning og herlige kystlinje.»

Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg aldri har sett noe så vakkert som Amalfikysten, og det er lett å forstå hvorfor Henrik Ibsen valgte å ta lengre opphold her mens han skrev «Et Dukkehjem» og ferdigstilte både «Per Gynt» og «Gjengangere». Flere andre kunstnere har tilbragt lengre perioder her både for å male og skrive – blant annet sies det at komponisten Edvard Grieg elsket byen Ravello og den kjente danske forfatteren H.C. Andersen satte stor pris på Napoli og omegn.

Finn de beste feriehusene i Italia hos Interhome.

Spennende reisemål: Napoli, Vesuv, Pompeii, Sorrento, Amalfi, Positano, Ravello.

Hotel Girasole. Sorrento

Hotel Girasole er et deilig familiehotell, som ligger i sentrum av Sorrento. Det er svømmebasseng i hagen og utsikt over havet, samt Napoli og Vesuv fra den øverste etasjen.

Hotellet ligger i hovedgaten Corso Italia, og det tar ca 15 min å gå til det sentrale torget – Piazza Tasso. Sorrentos berømte tog Circumvesuviana, hvor man kan kjøre til Pompei og Napoli ligger i 10 minutters gangavstand.

Klikk her for å lese mer og se flere bilder


Resindece Villa Casale, Ravello

Residence Villa Casale er et enestående feriested med totalt 9 leiligheter (7 standard og 2 de luxe suiter), som ligger i et stort grønt område i sentrum av den berømte musikkbyen Ravello. Det stor svømmebassenget er felles for alle leiligheter, og herfra har man en fantastisk utsikt over havet og Amalfikysten. Villa Casale ligger kun 100 meter fra domkirken, men til tross for den meget sentrale beliggenheten, ånder det av fred og idyll. Den store hagen er anlagt i terrasser, som forbindes med trapper.

Finn de beste feriehusene i Italia hos Interhome.

I sommerperioden når det er konserter utendørs, kan man regne med gratis underholdning, da det foregår mange holdes i parken som ligger ved siden av villa Casale.

Klikk her for å lese mer og se flere bilder


Agriturismo i Fornari, Stella Cilento

Liten, sjarmerende agriturismo som ligger høyt over havet i flotte omgivelser. Du er ikke langt unna fra Cilentos flotte sandstrender, og har et basseng til rådighet på stedet samt terrengsykler som kan brukes fritt i tillegg til en liten lekeplass og en boccia-bane. Ønsker du rolige omgivelser og en flott naturopplevelse så er I Fornari et veldig godt utgangspunkt.

Restauranten på stedet tilbereder tradisjonelle retter fra det rike utvalget av råvarer som vokser i de frodige fjellene og dalene i Cilento. På den varmeste tiden er det opplagt å spise utendørs på en overdekket terrassen som har utsikt over dalen.

Klikk her for å lese mer og se flere bilder


Finn de beste feriehusene i Italia hos Interhome.


Les også:

Italias råeste hoteller

En guide til Italias mest fargerike steder