Her er landene du skal besøke i 2016

Botswana går helt til topps i reisenettsiden Lonely Planets kåring av verdens beste land.

Hvert år kårer reiseguiden Lonely Planet det de mener er verdens beste land du bør besøke neste år. Botswana er kåret til det aller beste landet å feriere i 2016, Japan kaprer andreplassen, mens USA er på tredjeplass.

Lonely Planets ekspertpanel består av reiseguidens skribenter, redaktører og bloggere. Se hele listen her og bli inspirert til ditt neste feriemål:

 

1.Botswana

Springbucks at large red sand dunes in Namib Naukluft NP

Botswana er en innlandsrepublikk i det sørlige Afrika, med hovedstaden Gaborone som største by. Landet har helt siden uavhengigheten i 1966 blitt regnet som et av Afrikas mest vellykkede demokratier.

Botswana feirer 50 år som selvstendig land i 2016, og har vokst seg økonomisk til å bli et av Afrikas mest stabile land, skriver Lonely Planet. Landets økonomiske vekst skyldes først og fremst eksporten av diamanter, men turisme og kvegdrift spiller også en viktig rolle.

Med et utrolig rikt dyreliv, er landet kjent som en av de store safari-destinasjonene i Afrika. Det er flere elefanter i Botswana enn noen annet land, og med stor variasjon av eksotiske dyr slik som afrikanske villhunder, antiloper og hundrevis av fargerike fulgearter. De beste safariopplevelsene får du i småstedene Kasane og Maun, som er landets største turistsentrum.

En reise til Botswana kan gjerne kombineres med andre flotte reisemål, slik som paradisøya Seychellene, Sør-Afrika, Dubai og Mauritius.

Hotelltips:  Avani Gaborone Hotel & Casino

Finn de beste luksushotellene i Botswana her.

2.Japan

iStock_000065457449_Small

Lonely Planet skriver videre at Japan er et land hvor de fleste reisende besøker for å få en opplevelse utenom det vanlige. Hovedstaden Tokyo skal arrangere Olympiske leker i 2020, som er en av grunnene til at turister har fått enda mer øye for Japan.

Tokyo har gått fra å være en liten fiskerby, til å bli Japans midtpunkt og et av verdens førende forretnings-, handels- og industrisenter. Den hypermoderne storbyen som rommer 12 millioner mennesker, er i tillegg en pioner innenfor teknologi, på samme tid som den fortsatt er svært bundet av landets gamle tradisjoner. Ingen storby sies derfor å være så motsetningsfylt som Tokyo.

Japan har en svært lav voldelig kriminalitet, og det er nesten ikke lommetyver i landet. Helsevesenet er svært godt utbygd og det er også en sterk matkontroll. Opplev Meiji-parken i Tokyo, en opplevelse som gir et innblikk i japansk historie.

Hotelltips: The Tokyo Station Hotel

Finn de beste luksushotellene i Japan her.

3.USA

Grand Prismatic Spring in Yellowstone National Park, USA

I 2016 markerer USA 100 år med National Park Service som ble opprettet i 1916. I dag er det 59 nasjonalparker, og hundrevis av historiske landemerker som bør oppleves i USA, skriver Lonely Planet. Én av nasjonalparkene som blir nevnt er Yellowstone fra 1872. Dette er verdens eldste nasjonalpark i delstatene Idaho, Montana og store deler av Wyoming. Nasjonalparken består av 10 000 varme kilder, store skoger og mektige fosser, med mange gode turmuligheter.  Andre flotte nasjonalparker er selvsagt Grand Canyon i Arizona og Joshua Tree i California.

I USA er det 27 delstater med nasjonalparker, hvor alle har noe for hver smak.  Det er en fantastisk opplevelse å kombinere flere nasjonalparker i én ferie. Det lønner seg å leie bil for å få mest ut av ferien.

Yosemite nasjonalpark i California er perfekt for fjellklatring og kan oppdages på egen hånd på sykkel. Parken er 4 timer unna med bil fra San Francicso. Andre nasjonalparker som bør oppleves er Bryce Canyon i Utah. Den er regnet som den vakreste nasjonalparken i Utah med egen astronomifestival. Flotte omgivelser å se stjernehimmelen på, og de røde fargene på klippene er som tatt ut av film. Hit kan du kjøre til via Las Vegas, som tar omtrent 9 timer. Husk å leie bil.

Les også: Kjør USA fra kyst til kyst

Hotelltips: Tenaya Lodge i Yosemite

Finn de beste luksushotellene i USA her.

4.Palau

iStock_000027837674_Small

Palau er en øystat i Stillehavet, rundt 500 km øst for Filippinene. Krystallklart vann, soppformede øyer med knallgrønn vegetasjon er noe av det vakreste med landet. Palaus viktigste øyer er Angaur, Babeldaob (den største), Koror og Peiellu, som ligger nærme hverandre ved det samme revet. Palau er også kjent som et av verdens beste dykker-og snorklingdestinasjoner med vakre fisk, koraller og andre kryp i landets næringsrike vann.

Palau er kjent for sine innsjøer med millioner av brannmaneter, som du faktisk kan svømme med uten å brenne deg! Manetene har tilpasset seg omgivelsene i flere generasjoner og sies å ha mistet neslecellene i tentaklene underveis. Den beste regionen for å se manetene på er Rock Islands, som består av 300 ubebodde øyer og Jellyfish Lake.

Opplev noen av de mest kjente dykkerfasilitetene; Blue Corner, German Channel, Ulong Channel og Blue Holes. Med et tropisk klima året rundt, er Palau et paradis for de fleste.

Hotelltips: Palau Royal Resort

5. Latvia

Cityscape of Riga, the capital city of Latvia

Latvia er et sjarmerende og lite land, faktisk et av de minst befolkningsrike og minst tett befolkede landene i EU, men større enn Estland med sine 2,5 millioner innbyggere. Hovedstaden er Riga og det offisielle språket er latvisk. Landet fikk sin selvstendighet i 1991 etter å ha vært okkupert av Sovjetunionen fra 1940–1941 og 1945–1991, og av Tyskland i perioden 1941-1945.

De som besøker Latvia i dag kan oppleve den moderne meteropolen hovedstaden Riga har blitt, badebyen Jurmala og nasjonalparken Gauja med vintersportsstedet Sigulda. Reiser man til Latvia bør man også få med seg noen av de mindre, historiske landsbyene unna folkemengdene, hvor tiden tilsynelatende har stått stille i mange tiår.

Ellers kan du i denne baltiske staten som i de andre både bo billig, shoppe billig og spise billig samtidig som du blir kjent med det gjestefrie og joviale folket du finner bak fasadene. Menyene på restaurantene i Latvia tilbyr mat fra både det russiske og østeuropeiske kjøkken, og kjøttretter i alle mulige varianter utgjør den største delen av repertoaret.

Erter, poteter, bacon og kål er vanlige ingredienser for å nevne noen, men man finner som alle andre steder både pizza og hamburger for den som ikke vil prøve noe annet.  Til drikke serveres gjerne den latviske vodka, den lokale bitter og landets velsmakende øl.

Shopping gjøres i sentrum og du finner det meste rett i nærheten av hverandre. Lokale spesialiteter er håndverk av tre, som for eksempel bestikk, ullklær, rav og lin.

Les også: Reis på weekendtur til Baltikums Paris

Hotelltips: Hotell Bergs i Riga

Finn de beste luksushotellene i Latvia her.

 

Regionene du bør besøke i 2016

Dracula ville nok vært enig i vinneren på regionen du bør besøke i 2016. Resultatet er nemlig Transylvania. På listen ligger også Bayern i Tyskland og den vestre delen av Island.

Vi hadde med Transylvania, og Draculas slott, på listen over de 100 tingene du må ha sett før du dør

Byene du bør besøke i 2016

Skal vi tro Lonely Planet er det noen klassikere som også i 2016 er beste. På topp 10-listen finner du Roma, Dublin og vel, Manchester.

Finn luksushoteller i Roma her

Finn luksushoteller i Dublin her

På toppen av listen finner du likevel Kotor. Denne byen finner du i Montenegro, og er en by med lang turisthistorie. I tillegg har den så mye generell historie, med påvirkning fra svært mange kulturer. En by som rett og slett har det meste. Den samme byen ble akkurat kåret til en av verdens vakreste havner av cruisekapteiner.

Her er topp 10 land i 2016

1. Botswana

2. Japan

3. USA

4. Palau

5. Latvia

6. Australia

7. Polen

8. Uruguay

9. Grønland

10. Fiji