Her er Oslos hemmeligheter

Vi gir deg guiden til de hemmelige stedene i Oslo by. Strendene, utestedene og butikkene.  De skjulte perlene.

1. Glem Huk, dra til Paradisbukta

Det er veldig fint å bade på Bygdøy, og Bygdøy Sjøbad er fint. Det samme er Huk, men Huk er ikke noen ordentlig badestrand. Gå heller til venstre fra parkeringsplassen i Huk – nesten 1,5 kilometer innover til Paradisbukta. En virkelig fin strand.

2. Gjør shoppingen på Storo-senteret

Det er mange fine steder å shoppe i Oslo, men er du ute etter en enkel og grei shoppingopplevelse hvor alt er under ett tak så velg Storo. For det første er det strålende parkering, for det andre er det gode spisesteder og et veldig bra butikkutvalg. I tillegg – i det som nesten blir en selvmotsigelse – er det færre turister her og mer plass.

463385713

3. Spis rask mat på Grønland

Hvis du er ute etter et raskt, og godt, måltid så hopp over McDonalds og dets like. Som alltid, skulle vi kanskje sagt – men det er ikke i alle byer du har like gode alternativer. På Grønland kan du spise deilig tyrkisk mat på Sifa, utfordre matsansene på Palmyra – eller spise virkelig rask indisk mat flere steder. Kun noen få hundre meter fra Oslo City åpner det seg en helt ny matverden.

grefsenkollen

4. Bytt kolle

Grefsenkollen, ikke Holmenkollen. Bedre utsikt, finere turterreng og koseligere restaurant. Du tar bussen (eller bil, om du vil) fra Storo Senter (56b). Turen derfra tar rundt et kvarter. Sjekk restauranten her.

5. Kjøp ferske reker (og fersk fisk) i sentrum

Rett foran rådhuset ligger båtene til Indre Oslofjord Fiskarlag. Fra klokka 7 selges fisken og rekene. Vær tidlig ute og få ferskest fisk til grill, eller deilige reker til rekekos.

56.  Oslos koseligste torg

På et lite torg finner du Oslo mekaniske verksted, Vognmand Nilsen og Evita Espressobar. Teaterplassen er vel det offisielle navnet, og her finner du også den 50 meter lange gatestumpen Joachim Nielsens gang.

7. En oase ved Karl Johan

Karl Johan er et kaos av mennesker og inntrykk, men det er en liten skjult oase noen få meter fra gata. Bak domkirken finner du Baltazar. En deilig perle av en italiensk restaurant.

8. Vigelands mausoleum

Nei, ikke han med parken – broren. En liten perle av et museum på Slemdal. Sjekk hjemmesiden her. En gåtur fra Vigelandsparken til museet tar rundt 45 minutter, og er en fin trim for den som både vil se vakre ting og oppleve litt av Oslo.  Du går gjennom hele Vigelandsparken, opp Heggelibakken og Grimelundshaugen.

9. Regnværsredderen: Leos lekeland

Dette store lekelandet er et supert valg for deg med barn. Du kan velge Hopp i havet ved Myrens verksted, men Leo er større – og har mer å tilby til de aller fleste. I tillegg er Leos lekeland mer oversiktlig, selv om det er mye større. En grei parkeringsplass utenfor også. Uten bil tar du t-bane nummer 3 mot Mortensrud, og går av på Ulsrud. En liten gåtur, og så er du der.

10. Holocaustsenteret

Ikke det i utgangspunktet hyggeligste stedet å besøke, men av stor historisk relevans. Ute på Bygdøy, på Villa Grande finner du det som var Vidkun Quislings residens. Nå er det et senter for studier av minoriteter og Holocaust. Vakkert og forferdelig på samme tid. Kan kombineres med å oppleve mye av det som er mer kjent på Bygdøy. Les mer om det her

Hoteller i Oslo? Her er våre favoritter

THIEF_ONE BEDROOM SUITE _STUE

Luksus: The Thief

Dette er kanskje det aller fremste luksushotellet i Norge, i hvert fall av den moderne typen. Nydelig plassert på Tjuvholmen, med et strålende spa og en god restaurant. The Thief er hotellet du tar med deg den spesielle i ditt liv på for å oppleve en spesiell kveld eller natt i Oslo.

Se nærmere på hotellet her

858413_46_z

For deg som vil bo godt på vestkanten: Saga Hotel

Et hotell med meget god standard supert plassert bak slottet opp mot Majorstuen. En anbefaling for deg som liker det litt bedre her i livet.

Se nærmere på hotellet her

CCN_Folketeateret_indoor_02

Kult og design: Hotel Folketeateret 

Dette hotellet er plassert rett ved Youngstorvet, noen få hundre meter fra Oslo City og sentralbanestasjonen i den gamle operapassasjen. I passasjen kan du også spise veldig godt på Grilleriet og med mange kule utesteder rett ved. En anbefaling for deg som vil oppleve det levende Oslo, eller skal til byen for shopping.

Se nærmere på hotellet her

13995_75_y

For deg som vil ha klassisk norsk: Holmenkollen Park Hotel

Dette hotellet på toppen av Oslo er klassisk norsk på alle måter. Alt fra innredning til mat og den selvfølgelig strålende plasseringen ved siden av Holmenkollen-anlegget.

Se nærmere på hotellet her

8209_114_z

For deg som vil ha klassisk førsteklasses luksus: Grand Hotel

Grand Hotel er Oslos grand old dame på hotellfronten. Det er her kjendisene, politikerne og de aller rikeste bor. Midt på Karl Johan.

Se nærmere på hotellet her

hotel-bristol-vinterhaven-2

Klassiker i sentrum: Hotel Bristol 

Hotel Bristol er en klassiker med fine rom og fasiliteter. Et sikkert, og fint valg.

Se nærmere på hotellet her