Her er Tyrkias 25 beste hoteller

Verdens hotellgjester har talt, og har kåret de aller beste hotellene i 2015. Du kan sjekke ut verdens beste hotell her.

Les også: Nettavisens lesere kårer de 25 beste hotellene i Norge 2015 

Verdens største reiseside, Tripadvisor, har også kåret de aller beste hotellene i forskjellige land.

Tyrkia er et land som mange nordmenn har forelsket seg i. Vi elsker den gode maten, flotte strendene og de uttalige shoppingmulighetene. Her er  20 grunner til å velge Tyrkia – om du ikke er helt overbevist.

Har du forresten hørt om ferieperlen Kappadokia? Det bør du kanskje nå. Flere av Tyrkias beste hoteller ligger nemlig i dette magiske området!

Sjekk ut hele listen over Tyrkias 25 beste hoteller her:

1. Kayakapi Caves Cappadocia – Urgup

kayakapi_Caves_CappadociaKayakapi Caves er som navnet tilsier – et grottehotell. Det er som om du overnatter i en hule! Dette lukseriøse 5-stjernes hotellet ligger nær Temmeni ønskebrønn og flere andre severdigheter. Hotellet har to restauranter, utendørsbasseng, barnebasseng, kaffebar og lounge. Kayakapi har også vunnet pris for beste luksuriøse hotell i Tyrkia, samt kommet på 24.plass på listen over verdens beste hoteller. Her kan du nyte utsikten over landsbyen ved bassenget – eller ta en flytur med hotellets luftballong(!).

2. Neorion Hotel  – Istanbul

2.

Neorion Hotell ligger i Istanbul, med kort spasertur til  den store basaren og marmarahavet. Hotellet har nydelig innendørs basseng, tyrkisk bad og massasjetjenester. På Neorion overnatter du i nydelige rom med vakker kunst og interiør. Her får du garantert lære mer om Tyrkias kulturhistorie.

 

3. Four Seasons Hotel Istanbul at Sultanahmet  – Istanbul

3.Four Seasons Hotell er et superlukseriøs 5-stjerners hotell som ligger ved den blå moskeen, Sultanahmet-plassen,og blant annet det største monumentet i Istanbul, Hagia Sophia. Treningsstudio, massasje- og spatjenester er noe av hotellets fasiliteter.

 

4. Royal Belek Golf – Belek

4.

Belek er Tyrkias beste golfreisemål, og bedre hotell for golf-elskere finner du ikke. På Royal Belek Golf bor du ved stranda med et nydelig havutsikt. Tradisjonell tyrkisk bad, massasjerom og spa er også å finne her.  Dette 5-stjerners hotellet er perfekt for de som vil ha hele pakka. Ellers er det kort gangavstand til de kjente butikkene, restaurantene og nattklubbene i Belek.

 

5. MDC Cave Hotel – Urgup

5.

Urgup ligger i Kappadokia, og er kjent for sine hule-områder, tidlige kristne steinkirker, og fine vingårder.  MDC Cave er et 4-stjerners hotell med nydelige orientalske rom og bad med separerte badekar. Hotellet ligger ved flere historiske monumenter som Ortahisar slott, Sunset Point og Aios Vasilios kirke.

6. Gamirasu Cave Hotel  – Kappadokia6.

Her er enda et populært hotell i Kappadokia. I Ayvali finner du dette 4-stjerners grottehotellet. Her tilbys det balkong over rosehagen, eget bad, restauranter og gratis Wi-Fi. Du får også gratis rideturer rundt landsbyen!

 

7. Hotel Amira Istanbul – Istanbul

7.

Hotel Amira ligger i en flott beliggenhet – i hjertet av Istanbul, med gåavstand til mange av de berømte attraksjonene. Hotellet  har nydelige luksuriøse rom med sengetøy av topp kvalitet.  Du kan benytte deg av hotellets fantastiske spatjenester, når du blir sliten av å vandre rundt i byen.

 

8. Sikeci Mansion – Istanbul

8.Sikeci Mansion er ligger sentralt i Istanbul og  i nærheten av flere severdigheter som er verdt å besøke – for eksempel Istanbul arkelogiske Museum og Topkapi-palasset – et palass som ble brukt av ottomanere i 400 år. Rommene er tydelig inspirert av tyrkisk stil – med en moderne tvist. Hotellet har innendørs basseng, treningssenter og badstue.

 

9. Hotel Sultania – Boutique Class – Istanbul

9.Hotell Sultania er i lukseriøs stil, hvor interiøret er inspirert av det osmanske riket. Her kan du føle deg som en ekte sultan! Nydelig kunst og interiør er i alle rom. Innendørs basseng, treningsstudio og spatjenester tilbys på dette flotte hotellet.

 

10. Key Hotel – Izmir

10.

Izmir ligger ved egerhavet i Tyrkia, og er kjent for å ha landet beste klima. I Izmir Sentrum finner du det moderne hotellet, Key Hotel. Er du mer glad i ren og moderne interiør, er dette hotellet for deg. Her kan du få et hotellrom med vakker utsikt over havet. Se for deg dette: en praktfull soloppgang hver gang du våkner. Ekte Lykke.

 

11.Barut Andiz – Lara

11.Barut Andiz ligger ved stranda i Antalya. Dette 5-stjerners hotellet har både utendørs- og innendørsbassenger, samt vannsklier for barna – for de av dere som skal på familieferie. Spill tennis, squash eller minigolf på hotellet. Her har du også tilgang til badstuer og skjønnhetssalonger. Noe for enhver! Perfekt hotell for charterglade nordmenn.

 

12. Four Seasons Hotel Istanbul at the Bosphours – Istanbul

tyrkia_beste_hotell

Du føler deg som hjemme i Four Seasons Hotel i Istanbul. Spatjenester, nydelig innendørs basseng og rom med utsikt er noen av godbitene du får her. Her bor du i nærheten av Besiktas-brygga, Dolmabahce-palasset, og Bosporosbroen. Disse monumentene må besøkes! Her får du et godt innblikk i Osmanrikets glansdager.

 

13. Premist Boutique Hotel – Istanbul

hotell_boutique

Premist Boutiqe Hotel er en favoritt for de som liker å være omringet av stillhet, souker (butikker) og skyline. Det er kort gåavstand til Sultanahmet trikkholdeplass – som tar deg til Taksim-plassen i Istanbul – som er et must turistområde. Ellers har du den velkjente blå moskeén i nærheten. Alle rommene har marmorbad, håndlagde møbler og gåsedun – et unikt hotell med andre ord.

14. Levni Hotel & Spa – Istanbul

14.I hjertet av Istanbul  finner du Levni Hotel & Spa. Her får du kjempeflotte rom med bad og utsikt over byen. Full spaservice tilbys her – samt helsestudio og innendørs basseng.

 

15. D-Hotel Maris – Marmaris – Fethiye

15.

D-hotel i Marmaris etar pusten fra deg. Du kan snorkle, dykke eller benytte deg av hotellets spatjenester. Her er det både utendørs- og innendørsbassenger, med nydelig boblebad ute i terrassen. Marmaris er et av Tyrkias mest kjente feriesteder. Her bor du rett ved strandpromeraden – med livlige barer og restauranter. Hvis du vil bort fra gamlebyen og ned til sentrum, så er det kort avstand til buss og taxi. Ellers er det er bare å ta båten over til Rhodos – og vips så har du vært på to ferier!

 

16. Ramada Resort Bodrum – Bodrum

16.

Resort-hotellet Ramada ligger nær stranda til Bodrum – kjent feriemål for mange reiseglade europeere. Det er kort gangavstand til det velkjente Amfiteateret – som er kjent fra gladiatortiden. Med tre restauranter, to hotellbassenger og og fire barer/lounger – blir du aldri lei av dette hotellet. Rommene er i moderne stil,  og alle har møblerte balkonger.

 

17. Argos In Cappadocia – Special Class – Kappadokia

17.Argos i den historiske byen Neveshir, Kappadokia, er et annet gruvehotell med nydelige rom med orientalsk interiør. Dette luksushotellet har vunnet flere prestisjepriser for sitt lukseriøse design og sin gjestfrihet.

 

18. Hilly Hotel – Adirne

18.Hilly Hotel er lokalisert i Adirne,  i byen Trakya, nær grensen mellom Hellas og Bulgaria. Hotellet ligger bare noen få minutter fra sentrum. Rommene er romslige og moderne innredet, med tilgang til privat bad og gratis tilgang til spa.

 

 

19. Palpillon Belvi Hotell – Belek

19.

Dette er et praktfull 5-stjerners hotell. Du kan benytte deg av hotellets spatjeneser på Turquise Spa, som tilbyr blant annet parmassajer, thaimassasje og tyrkisk bad. Palpillon Belvi har også privat strand, tennisbane og nydelig hage. Rommene er innredet i luksuriøs stil – hvor noen av rommene har utsikt over hagen.

 

 

20. Aqua Fantasy Aquapark Hotel & Spa – Kuşadası

20.

Badeland, barnebasseng og lekeplass på hotellet gjør dette til et ganske barnevennelig hotell. På Aqua Fantasy Aquapark Hotel & Spa er det noe for alle: grønne oaser, strand, syv restauranter, tyrkisk bad, treningstudio og boblebad. Rommene er moderne innredet, hvor alle har egen balkong.

 

21. Sea Star Hotel – Icmeler

 

22. Museum Hotel – Üçhisar

22.

Dette er et ekte «Museum-hotell» med flere hisotirske ruiner. Alle rommene er romslige med autentisk tyrkisk interiør. Museum Hotel er –  ikke overraskende – lokalisert i Kappadokia, nærmere landsbyen Uchisar. Landsbyen er kjent for sine høye fjelltopper som omringer byen. Goreme-landsbyen er ikke så langt unna,  og er en av de mest populære destinasjonene for turister. Her er det verdt å ta et besøk til friluftsmuseet ved Goreme-dalen. Her finner du eldst bevarte kirker og klostre.

23. Han Deluxe Hotel – Fethiye

23.Fethiye er et kjent turistområde i provinsen Mugla. Turkistblå strender, livlig nattby, og de historiske monumentene gjør dette et populært reisemål. På Han Deluxe får du romslige rom med klassisk interiør. Dette er et 4-stjerners hotell som tilbyr utendørs basseng, treningsstudio og badstue. Ellers er dette et barnevennelig hotell – med blant annet basseng for barna.

24. Meis Apart – Bitez

 

25. Cettia Apart Hotel – Marmaris

25.

På siste plass kommer dette 5-stjerners hotellet, som er lokalisert i turistvennelige Marmaris. Cettia Apart Hotel har barnevennelige bassenger, lekeplass og miniklubb for de små – og tyrkisk bad, spa og treningsstudio for de store. Blir dette din neste destinasjon for familieferien, kanskje?