Her får du årets fest i Irland

Se for deg en tidenes folkefest med irsk folkemusikk og mennesker kledd i grønt og en kald Guinness i hånden – dette får du oppleve i gatene, på de irske pubene og på den store St.Patrick’s-festivalen.

st.patrics
Saint Patrick’s day

«Patty’s day» er først og fremt en irsk nasjonaldag, men den blir også feiret av flere andre nasjonaliteter ettersom mange irer har reist og bosatt seg rundt omkring i verden. Slik har mange land adoptert festdagen – særlig USA og Storbritannia. Men hvis du først skal feire irsk kultur, så er det selvfølgelig Dublin du må reise til.  

COLOURBOX10485534
I Irland blir gatene fylt opp med folkemasser i grønt og oransje – fargene fra det irske flagget. Foto: Alloverpress

Derfor feirer man «Patty’s day»

Festdagens grønne farge har sitt opphav fra den grønne øya Irland, hvor den Irske nasjonalhelgenen St. Patrick levde, og døde på nettopp denne dagen. Feiringen er nettopp for å minnes ham.

St.Patrick var nemlig en av verdens mest populære og kjente helgen, og den som innførte kristendommen i Irland. Et annet symbol for denne nasjonaldagen er trekløveren som visstnok ikke kun symboliserer lykke. De lærde har lenge spekulert om hvor kløveren kommer fra. Noen hevder at den ble brukt av St. Patrick for å beskrive treenigheten.

I dag er ikke St. Patrick’s Day bare en kristen feiring, men mer som en kulturell begivenhet med masse øl, musikk og latter. Dette blir en storfest du ikke har sett maken til – så kle deg i det irske flaggets farger og bli med på feiringen! Denne dagen er alle irske. Dublin blir fullstappet med aktiviteter fra 16.-20.mars! Sjekk hele programmet her.

Bestill flybilletter her

Dublin – en sjarmerende by

COLOURBOX11823113

Det er ikke bare på grunn av St.Patricks Day du bør ta turen innom Dublin. Dette populære reisemålet har mye annet å by på; spennende kultur, historie, hyggelige puber, deilig øl, kombinert med irenes vennlige væremåte. Besøk de lokale pubene for å få innblikk i ekte irsk pubkultur, eller lær om den verdenskjente øltypen, Guinness, på Guinness Storehouse. Ellers har byen kjempegode shoppingmuligheter på Grafton Street og Henry Street. Andre attraksjoner som er verdt et besøk:

  • National Gallerie of Ireland
  • National Museeum of Ireland
  • Abbey Theatre
  • Lær mer om sporten Gaelic Fotball, og ikke minst bli med å spille!

Les mer om dette her.

Her bør du bo:

1.Conrad Dublin

2.The Westbury Hotel

3.The Marker Hotel