Her får du billigst og dyrest alpinferie

Bulgaria er billigst, mens Sveits troner på toppen av dyreste alpinferie!  Det viser en oversikt Smart Penger har lagt frem, ifølge NA24. De populære alpindestinasjonene Zermatt, St. Moritz, Engelberg, Davos, Gstaad, Saas Fee er alle blitt 26 prosent dyrere det siste året. Frykt ikke! Det finnes likevel alternativer. Eneste alternativ som kan måle seg med fjellmassene i Alpene, er Bulgaria i Øst-Europa. Ifølge tabellene Smarte Penger har utarbeidet viser det også at Bulgaria er det billigste landet å feriere i. Verstingen er Sveits, deretter vårt eget hjemland Norge, og så kommer Frankrike på en god tredjeplass. Prisnivå i alpindestinasjoner Hotell og restaurantAlkohol og tobakkKlær Bulgaria 28 27 68 Tsjekkia 37 36 80 Polen 45 34 72 Spania 56 40 75 Tyskland 61 42 88 Østerrike 68 42 83 Italia 69 44 91 Frankrike 71 50 89 Norge100100100 Sveits 107 62 118 Alle tall gjelder pr 2. september 2015. Kilde: Eurostat, Smarte Penger.

En billigere (og bra) alpinferie

Bulgarias nye turistmagnet om vinteren er Bansko – landets svar på Alpene. Mange har allerede valgt Bansko som reisemål for sin alpinferie. De har Øst-Europas høyeste topp på 2 600 meter over havet.

Ski slope with chair lift and winter mountains panorama., resort Bansko, Bulgaria

Bansko som vintersportsted tilbyr totalt 70 kilometer med nedfart, fordelt på to områder og hvor høyeste punkt er 2500 meter over havet. Sesongen varer fra cirka 15. desember til 15. mai, opplyser skiinfo.no. Bansko er snøsikkert og har nedfarter for nybegynner til eksperter, samt til deg som kjører off-piste (ikke reis hit i mars på grunn av snøsmelting). Heiskortene er om lag 40 prosent billigere enn i Alpene! Bansko er «Skidiamanten i Øst-Europa» og prøver å komme på høyde med anleggene i Alpene. For å komme seg til Bansko kan du fly til Sofia, og derfra er det 150 kilometer med bil eller buss til skistedet.

Søk etter de billigste og beste flybillettene her

Her kan du bo i Bansko

Et av de billigste alternativene

1566753_44_z

På budsjettferie? Eller er gira på en kort guttetur? Hotel Elitsa er et trestjernes hotell i Bansko, med en avstand på 1,2 kilometer til skianlegget. Det positive er at det går gratis skibuss! Dette er en av de billigste hotell-alternativene og har blant annet boblebad og badstue. Dette er Hotel Elitsa

Familievennlig leilighetskompleks

3802101_66_z

300 meter unna Bansko skiområde ligger Bansko Royal Towers Complex. Et familievennlig firestjernes leilighetskompleks med to restauranter, utendørs basseng, treningssenter og spatjenester. Og prisen er ikke så verst… Her bestiller du Bansko Royal Towers Complex

Et utmerket valg

1192080_68_z

Kempinski Hotel Grand Arena er et utmerket hotell. Det har god lokasjon, 200 meter unna Bansko sitt skiområde og skimuligheter rett utenfor døra. Hotellet har to restauranter, innendørs basseng og de tilbyr til og med barnepass på rommet, hvis du og partneren har lyst på litt alenetid. For ikke å glemme spa med full service og helsestudio. Dette må være et av de billigste femstjernes-hotellene med så god beliggenhet? Hadde jeg vært deg, hadde jeg ikke ventet lenge med å bestille her.

Her får du full oversikt over hotellene i Bansko

Det dyreste alternativet

Sveits. Til og med maten har blitt dyrere enn i Norge, ifølge NA24. Nok om det. Sveits er fantastisk. Alpene er i en klasse for seg. Mange mener hvert fall det.

zermatt, switzerland, matterhorn, ski resort

Zermatt, som ligger 1620 meter over havet, er et av de mest kjente vintersportstedene i Sveits. Her kan du nyte et av Europas vakreste syn – fjellet Matterhorn, som dominerer horisonten av byen. Zermatt er svært kjent, og er med på å gjøre stedet til et av de dyreste skistedene i Europa. Visste du at det er snø i området hele året? I tillegg er Zermatt en av de få byene som er bilfrie – og det gjør det hele svært sjarmerende. Det vil si at du må ta tog hit. Skisystemet i Zermatt kan by på 147 nedfarter på totalt 360 kilometer, hvor den lengste nedfarten er på 25 kilometer. Skiområdet strekker seg fra 1620 og opp til 3882 meter over havet. Les mer om åpningstider og snøforhold her. Et heiskort for en voksen person koster rundt 675 kroner (kun Zermatt, ikke naboområdene). Du trenger ikke å stå på ski eller snowboard for og ha glede av å reise til Zermatt. Det er mange som velger å reise hit om sommeren også.

Søk etter de billigste og beste flybillettene her

Her bor du i Zermatt

Med skimuligheter rett utenfor

971759_326_z

Stilig! Hotel Alpenhof har gjennomført stil og 62 moderne hotellrom for gjestene. Etter en tur i skianlegget eller en lengre tur i fjellet, kan du slappe av og nyte livet i bassenget eller unne deg selv en spabehandling. Hvis du ikke er sliten nok, kan treningssenteret på hotellet hjelpe deg med å øke pulsen. Sjekk ut hotellet her

I sentrum

I sentrum av Zermatt ligger blant annet Mont Cervin Palace, et femstjernes hotell med innendørs basseng, eget spa med full service, tre restauranter og helsestudio. Her kan du sjekke ut hotellet

«Perfekt beliggenhet»

2840541_89_z

CERVO Mountain Boutique Resort er et femstjernes boutiquehotell. Herfra er det skimuligheter, hotellet har egen spa-avdeling med full service og oppbevaring av ski. Hotellet har kun 35 rom og etter anmeldelsene å melde, er dette et populært hotell blant nordmenn. Hotellet har kun 35 rom, svært moderne hotellrom- og suiter, og god utsikt mot fjellet Matterhorn. Bestill CERVO Mountain Boutique Resort herNå har du kanskje funnet hotellet du vil bo på? Hvis ikke – her får du en større oversikt over hotellene i Zermatt.

Søk etter de billigste og beste flybillettene her

Åpner for skikjøring i høstferien – i Norge

Foto: Mustasch Media

Dette er fra Geilo nå. Foto: Mustasch Media Og nå er det snø hjemme i Norge også! Hvor fantastisk er ikke det?! For på Geilo har de åpnet for skiskjøring alt! Da trenger du ikke du eller dere dra langt for å ta en tur i bakken eller gå litt langrenn på Sjusjøen.

Her finner du hotell på Geilo

Her kan du bor på Sjusjøen

[adservice-comparison-feed]