Her får du oppleve nordlyset på sitt beste

De fleste av oss drømmer om å kunne se himmelen eksplodere i en overjordisk grønnfarge. Landet vårt har sikret seg en god posisjon som Nordlysdestinasjon. Nordlyset er et av verdens mest etterlengtede lysshow og en av Norges mest populære turistattraksjoner.Når ser vi nordlyset? Vi forbinder vinteren med nordlys, men egentlig kan man se det hele året. Det er bare det at himmelen må være mørk, og lyse netter gjør det selvsagt umulig å se når nordlysstrålene skyter i alle retninger og over hele himmelen. Når man først ser nordlyset er det langt over skydekket, så været må altså være helt klart for å få se naturen på sitt beste. Hvor er det best å se det? Nordlyset strekker seg langs kysten av Nord-Norge fra Lofoten mot Nordkapp. Det betyr at Nord-Norge ligger helt optimalt til for å observere dette fenomenet, og her er det mest nordlys i hele verden. Svalbard ligger fjernere fra dette nordlysbeltet, men her kan du observere dagnordlys om vinteren. Jo lengre unna storbyer du er, jo bedre. Når tid på døgnet? Du ser nordlyset best mellom klokken 21 og 02 på kvelden. Dessuten så får du de beste bildene hvis det er fullmåne i tillegg! Her er oversikten over norske tettsteder og byer med det beste nordlyset, med tips till de beste hotellene i Nord-Norge:

Tromsø

Hotel Tromso / Hotell Tromsø

The Edge er et stort hotell på brygga med alle fasiliteter, og med gratis frokost og wi-fi! Se næmere på det her https://www.instagram.com/p/BZN2jqPnm55/?taken-at=218019304

Bodø

I Bodø kan du bo på Hotel Grand Bodø, en klassiker av et hotell sentralt plassert, eller på det store Scandic Havet. Det tredje gode valget er Thon Hotel Nordlys. Alle de tre hotellene ligger steinkast unna hverandre godt plassert. https://www.instagram.com/p/BZLUbOCBCUY/?taken-at=217319971

Brønnøysund

Her er det Thon Hotel Brønnøysund som er valget ditt. Et fint hotell med god plassering i registerbyen.

Kautokeino

I Guovdagaeaidnu, som tettstedet heter på nordsamisk, er Thon Hotell Kautokeino valget ditt. Det er også et fint og moderne valg, og ett av de bedre hotellene i hele Finnmark.

Nordkapp

Scandic Bryggen, Nordkapp

Skal du bo ved Nordkapp kommune, er det et godt valg å lande på Scandic Bryggen i Honningsvåg. Hotellet har tiltalende og fine rom, og en god plassering på havna. Litt nærmere Nordkapp finner du Northcape Seapark. En unik opplevelse og virkelig strålende måte å oppleve det nordligste av verden på.

Kirkenes

Scandic Kirkenes, Kirkenes

På tettstedet Kirkenes kan du bo på hotellet som kanskje har den beste frokosten i Finnmark: Thon Hotel Kirkenes. Et annet valg er Scandic Kirkenes.