Her får du sol, sol og mere sol

Er du lei av norsk sommer? Her finner du sommervarmen.

En typisk norsk sommer er ofte ustabilt – noen få dager med sol og så flere dager med dårlig vær. Om du ikke vil reise for langt og samtidig kjenne på den sterke solen, da bør du vurdere å reise til Paris eller Roma – her er det meldt opp mot 30(!) grader fremover.

Er du sikker på at du vil satse på norsk sommer? Reis heller til et land hvor det er garantert sol!

Sjekk hoteller her.

Apollo har mange restplasser og billige reiser til Syden her.

 

Dubrovnik, Kroatia

dubro

Dubrovnik, Croatia

For en turist som ønsker det beste av by, strand, mat og sol så er Dubrovnik ett av de beste svarene i Europa.Gjennomsnittstemperaturen i juni er mellom 18 og 25 grader, mens den i juli er mellom 22 og 29 grader. I snitt er det 4 regndager i juli i Dubrovnik.Til sammenligning har Oslo 15 dager med regn i snitt i juli.

Strender i og rundt Dubrovnik

Banje Beach er uten tvil den mest populære stranden i Dobrovnik, og dette skyldes nok uten tvil den unike beliggenheten og unike utsikten. Stranden består av de fortryllende rullestenene som de fleste andre strendene i Kroatia, men til forskjell fra de andre trekker denne til seg berømte personligheter,idrettsutøvere og kunstnere fra hele verden over. Blir du solbrent, eller rett og slett bare lei av å ligge på solsengen finnes det aktiviteter som jetski, vannski og bananbåt å ta seg til. Blir du sulten anbefaler vi å ta deg en tur på den flotte strandrestauranten hvor du vil få servert deilig lokal og internasjonal mat.. Buza ligger rett ved gamlebyen, mens Sveti Jakov nok er den vakreste stranden.

Det aller beste å se i Dubrovnik

Omtrent hele gamlebyen i Dubrovnik er et museum i seg selv, og det er ikke lov med biler der inne (taxiene kan kjøre deg til inngangen). I byen som har vært stand-in for King’s Landing (for de som har sett Game of Thrones) kan du ta en tur på murene for å virkelig få et blikk i det som er et levende museum. Snur du deg vekk fra byen og ut mot havet er utsikten like spektakulær. En utrolig ettermiddags- og kveldsaktivitet. Liker du en guide kan du sjekke ut Dubrovnik Walks.

Inne i byen kan du også ta taubanen opp til høyden over byen for enda mer dramatisk utsikt. Sjekk ut den interaktive presentasjonen her (og det kan være smart å kjøpe billetter på forhånd på nett).

En tur ut til øya Lokrum (Qarth i Game of Thrones) må du få med deg hvis du liker natur. Den botaniske hagen på øya er en opplevelse, noe forsåvidt øya er i seg selv. Båten går hver halvtime i turistsesongen fra havnen ved gamlebyen. Se mer om øya her.

Gå en tur innom det gode turistkontoret rett ved Pileporten for å få lokale kart og tips. Liker du vin bør du sjekke ut en av de mange vinturene. For historie bør du sjekke ut War Photo Limited.

De beste hotellene i Dubrovnik

Skulle vi velge kun ett hotell i Dubrovnik hadde det vært Royal Princess Hotel med sin vidunderlige plassering og utsikt. Et luksushotell med klassisk sus og virkelig god service. Et fint hotell også for familier med sine store familierom.

Se nærmere på Royal Princess Hotell her

Vil du bo inne i gamlebyen så kan du velge luksus med Boutique Hotel Stari Grad, eller noe rimeligere i leilighetshotellet Santa Maria.

Sjekk også ut Hilton Imperial for luksus eller Hotel More for noe rimeligere løsninger.

Apollo har mange restplasser og billige reiser til Syden her.

 

Alanya, Tyrkia

alanya

COLOURBOX8412851

Grønne palmer, turkist krystallklart vann og gylne sandstrender gjør at Alanya er et av Skandinavias mest populære reisemål. Den mest berømte stranden er Kleopatra-stranden, og det sies at den egyptiske faraoen fikk den i bryllupsgave fra den greske politikeren, Marcus Antonius. Alanya byr på flere koselige restauranter, lokale markeder, og fortauskafeer, samt flere severdigheter både for barn og voksne. Alanya ligger på den sørlige delen av Tyrkias kyst, og sydkystens største ferieby. Gode shoppingmuligheter, stort utvalg av hamam, frisører og skjønnhetssalonger finner du også her.

Anbefalt hotell: Alaiye Resort & Spa hotell

hotell1

 

Side, Tyrkia

side

COLOURBOX10779609

Side har 2000 år gammel historie bak seg og er en av Tyrkias eldste byer. I antikken var byen nemlig en handelsby-  som blant annet tjente på slavehandel og store gladiatorkamper i amfiteateret. Spor av kulturskatter fra storhetstiden dominerer fortsatt gatebildet, sammen med moderne butikker, barer og restauranter. Det er i sommermånedene du bør komme til Side. Da bør du nyte de livlige kveldstimene med magisk stemning langs den lille havnen eller nyte den vakre solnedgangen ved Apollon-templet. Flere av hotellene ligger langs strandpromenaden med all-Inclusive. I Side er det to strender: den østre delen har noe klarere vann, mens den vestre delen er mer populært blant de som er på familieferie. Byen ligger på kysten mellom Alanya og Antalya.

Anbefalt hotell: Alba Queen Hotel

hotell5

 

Roma, Italia

roma

roma_

Roma. Den evige stad. Navnet Rom, som byen kalles på svensk og dansk, var også vanlig lenge i Norge. Vi sier det fortsatt, både i historisk sammenheng hvis vi omtaler Romerriket, men også ved at alle veier fører til Rom.

Feriemessig er det svært mange grunner til å la veien føre til dagens Roma. En by som på spektakulært vis klarer å kombinere det klassiske med det moderne, det historiske med det nyskapende og det romantiske med det aktive. Roma er byen alle bør ha besøkt. I hvert fall minst en gang.

Les om hvordan du får den perfekte turen til den nydelig byen.

Apollo har mange restplasser og billige reiser til Syden her.

 

Tre gode hotellvalg i Roma

523751_277_z

Rocco Forte Hotel De Russie

Da arktitekten Giuseppe Valadier designet Piazza del Popolo laget han også bygningen som etter hvert ble hotellet Rocco Forte Hotel De Russie, samt den hemmelige hagen som befinner seg i bakgården. Hotellet som har hatt veldig mange fornemme gjester, deriblant Pablo Picasso, er i dag ett av de aller beste klassiske luksushotellene i Roma. Den franske poeten Jean Cocteau beskrev hotellet som paradis på jorda, og beliggenheten rett ved de spanske trappene gjør det til et veldig godt valg også for sightseeing. De 89 luksusrommene på hotellet er alle forskjellige, designet av Olga Polizzi. Luksushotellet har også spa, restaurant og bar. En oase i en klassisk by.

Les mer om hotellet her

14941_157_z

Rome Cavalieri

Dette er et Waldorf Astoria-hotell som ligger på en høyde litt utenfor sentrum med en helt vidunderlig utsikt.  Har alle fasiliteter du kunne ønske deg, deriblant luksusbil-leie og spa, super restaurant og en veldig hyggelig bar. Spaet har for øvrig vunnet prisen for beste spa i Italia, og dette er et rett og slett et hotell du aldri vil glemme om du bor her.

Les mer om hotellet her

16311_155_z

Hotel Eden

Hadde dette hotellet bare hatt sin restaurant med Michelin-stjerne med utsikt over hele Roma hadde det vært grunn god nok til å bo her, men dette er et virkelig klassisk luksushotell med super beliggenhet. Antikk interiør, perfekt oppusset og luksus for hver krone.

Les mer om hotellet her

b1

Boscolo Exedra – Roma

Roma er byen hvor du i timevis kan vandre rundt og nye flott arkitektur, verdenskjente turistattraksjoner, smale gater med sjarmerende butikker eller shoppe deg blakk i designerbutikker. Samtidig er dette byen for deilig mat og forfriskende drikke, gjerne i lag med hyggelige og gjestfrie innfødte. På sommeren kan det imidlertid bli svært varmt å oppholde seg i byen, og da er Boscolo Exedra Hotel med sitt flotte svømmebasseng det perfekte alternativet for avkjøling.

Les mer og bestill hotellet her

 

Lampedusa, Italia

lampedusa

Lampedusa er en italiensk øy sør for Italia, mellom Malta og kysten til Tunisia. Øya er på 20 kvadratkilometer, og ble en del av det italienske kongeriket i 1860. På 1960-tallet fikk øya telefon og elektrisitet. Nå er øya et yndet sted for turister, etter at det en stund var kun en strategisk øy med NATO-base.

Øya har sin egen flyplass, Lampedusa Airport (LMP/LICD), og har også noen få hoteller. Fly tar du fra Palermo hele året, og på sommeren fra Milan, Roma og Venezia. Det er også mulig å ta en ferje fra Agrigento. En kombinasjon med ferie på Sicilia og et besøk en eller flere dager på Lampedusa kan kanskje være en opplevelse for livet?

Søk etter fly her

Sjekk hoteller her

Apollo har mange restplasser og billige reiser til Syden her.

 

Ibiza, Spania

ibiza

Ibiza

Denne øya er så mye mer enn du tror. Feriedestinasjonen med over 300 soldager i året kan vel ikke være feil.  Legg til gjestefriheten og smilene som varmer like mye som den gnistrende solen på den skyfrie himmelen og du har beskrivelsen på en av de mest kjente øyene i Middelhavet. Les om hvorfor denne øya burde oppføres på din ønskeliste nå.

 

Insotel Fenicia Prestige Suites & Spa

ibiza

Som selve navnet tilsier får du på dette hotellet tilgang til både spa, dampbad, innendørs- og utendørsbasseng og treningsstudio. Situert på bredden av elven Eulalia og 21 km fra flyplassen har dette hotellet i tillegg 4 restauranter, flere barer og golfbaner innen 6 km fra hotellet.

Les mer om hotellet her

LES OGSÅ:

Bulgaria er verdens billigste ferieland

Paris – for alle romantikere der ute

Dette er verdens beste strender

Her er verdens tryggeste feriebyer

 

Kilder: Yr.no