Her får du verdens beste iskrem

En guide for alle iselskere

God iskrem karakteriseres av fløyelsmyk tekstur og intens smak. År etter år kårer reiseguider og nettsider de  beste isene i verden.

Det er et land som kontinuerlig ikke skuffer is-elskere og topper listene over verdens beste iskremer. Du kan vel gjette hvilket land det er snakk om her?

Italias søte stolthet

Geleto- iskrem

Er det noe nordmenn spiser mye av i sommer- så er det is. Og ingen kan konkurrere med italienere når det kommer til iskrem.

Den beste gelato-isen finner du i bittesmå isbarene,også kjent som gelaterier. Disse er ofte plasser i sidegatene, skjult for turistene. Men vil man ha god is, så finner man den.  Styr unna isbarene midt i turistområdene. Der får du ikke oppleve den ekte smaken av Italia.

På ekte gelaterier er diskene fulle av opptil 200 forskjellige smaker, hvor hvert isfjell i rosa, turkist, grønt eller gult er igjen toppet med frukt, nøtter eller bær.

Du kan kjenne vann i munn bare av tanken..mm..

En god isbar tilbyr hjemmelaget is og derfor burde du se etter skiltet «produzione propria». Dette betyr at det er butikkens egen produksjon og ikke industrifremstilt is. Oppskriftene blir hold hemmelig og blir overlevert fra generasjon til generasjon.

Finn den de billigste flybillettene her

Ler mer: Får du ikke nok av Italia kan du lese om Italias mest fargerike steder.

Les også: Riviera for alle smaker

Roma

I 2500 år har mennesker valfartet til Den evige stad. Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor.Du kan besøke en rekke spennende bygninger som Pantheon på Piazza della Rotonda. Like bortenfor ligger Piazza Navona. Her kryr det av boder hvor det selges kunst, og mye annet. Fra St. Peters kirken, får du oppleve en vakker panoramautsikt over Roma. I gatene nedenfor Spansketrappen, finner du også de mest eksklusive motebutikkene i området.

Romas eventyrlige gater er fylt med kafeer og restauranter som tilbyr ubegrenset variasjonen innenfor den kulinariske verden. En weekendtur er nok til å forelske seg i den fantastiske storbyen som du garantert vil vende tilbake til gang på gang.

Du kan ta en titt om på hoteller i Roma her.

Her kan du også nyte en italiensk is og skal du ha gelato må du se etter de skjulte perlene som disse:

San Crispino

Kanskje en av de mest kjent isbarene i byen.

Finnes både i Via della Panetteria 42 ( like ved Trevi Fontenen) og Piazza della Maddalena 3 ( i nærheten av Pantheonen og Della Palma).

Her brukes kun de beste sesongbaserte råvarer. Er de ikke i sesong- så får du ikke den smaken heller.

Skaff deg leiebil hvis du skal dra

Della Palma in Roma

Via della Maddalena 19/23- i nærheten av Panthoenen.

Gelateria dei Gracchi

Finnes 2 steder: via dei Gracchi 272 og viale Regina Margherita 212. Kjent for sin utrolige pastasj -iskrem,men du må også prøve deres mandel og sjokoladeis.

Ha i tankene at naturlig pistasj-is skal være lysebrun og ikke neongrønn i fargen.

Gelateria Del Teatro, Via di S. Simone 70

Gjemt bort, men ikke umulig å finne. Her sitter både de lokale og turistene med isen i trappene og nyter den kalde desserten sammen.

Søk fly + hotell her og bestill din Italia tur

romahotell

Gran Melia Rome

Her er våre hotellfavoritter i Roma:

Gran Melia Rome. En enestående hotell rett ved Vatikanet.

H10 Roma Città. Basseng, spa, restaurant og en nydelig terrasse som vil gjøre turen enda mer perfekt

Se flere hoteller i Roma her.

Les også: Her får du Europas billigste øl

Bologna

Denne sjarmerende universitetsbyen er relativt rolig i forhold til Firenze, Roma eller Venezia.  Du visste kanskje ikke at matretter som ragù og spagettisausen: bolognese kommer fra Bologna?

Her kan du ta det med helt med ro, og oppleve vakker arkitektur og flotte severdigheter. Blant annet Europas eldste universitet, og en vakker botanisk hage.

Bologna er høyt på listen over kulinariske byer du må besøke i løpet av ditt liv og har et fantastisk utvalg av ost, pasta, pølser, og skinker Derfor er det ikke overraskende at byen har noen av Italias beste isbarer.

La Sorbetteria Castiglione, Via Castiglione, 44.

Cremeria Funivia finnes to steder: Piazza Cavour 1/de, Via Porettana 158/4de.

Denne isbaren er godt kjent i Bologna og tilbyr unike smaksammensetninger som vil utfordre deg. Ikke bli skremt av lange køer. Det er verdt din tid.

Gelateria Gianni, Via San Stefano 14. Denne isbaren har faktisk vunnet priser for sine smaker. Det anbefales å prøve hvit sjokolade og kirsebær.

Du finner utvalg av hoteller i Bologna, her.

Utforsk Italia med leiebil hvis du skal dra

Våre favoritter er:

Aemilia Hotel Bologna passer for alle som vil se mer av den historiske byen. 4-stjerners hotell midt i sentrum.

Grand Hotel Majestic già Baglioni. Lekkert, overdådig og uhyre flott hotell for luksusdyret i deg.bolognahotell

Se flere hoteller i Bologna her.

Søk etter din drømmeferie på vårt reisesøk

Milano

Byen er Italias motemekka med storslåtte designerbutikker og restauranter spredd jevnt over byen. Makthus innen finans og industri går hånd i hånd med de historiske og kulturelle denne byen har å by på.

Milano er byen for sightseeing. Fra de utroligste katedraler, kunst-kolleksjoner, museer og enestående shopping til de kuleste og mest trendy utestedene hvor businessmenn og modeller mingler med turistene.

Begynn dagen med den enorme katedralen Milanodomen i Piazza Duomo som er dekorert med tusenvis av statuer og verdt et besøk. I samme område ligger den fantastiske arkaden Galleria Vittorio Emanuele, som rommer flere eksklusive butikker og kafeteriaer. På outlet-butikken Dmagazine får du tak i haute-couture til en brøkdel av prisen.

Ta en venninnetur og unn dere litt ekstra luksus ved å velge et unikt hotell som dette Armani-hotellet. Er det jentetur, så er det jentetur. Shopping, champagne skal prioriteres!

Se andre hotellene i Milano og finn noe som faller deg i smak.

Bianco Latte, Via Turati 30

Attimi di Gusto in Milano, Via Vigevano 13 og  Via Correnti 20

Her kan du smake på isen og de har noen av de mest spesielle smakene. Hva med en is i smakene vin- jordbær og sort sesamfrø? Det er kaffe, kaker og andre søte kreasjoner å prøve her.Kun naturlige ingredienser tas i bruk og det er ikke oppskriften det legges mest vekt på i utviklingen av smaker. Det råvarene som skal være perfekte på alle måter.

Ta en titt på deres nettside og les om hvordan iskremen er laget og deres filosofi bak de berømte dessertene.

Amorino Milano, Via Fiori Chiari 9

Is i blomsterform er aldri feil!

ishotell

Uptown Palace

 Våre hotellfavoritter i Milano:

Uptown Palace- du er nødt om å se denne utsikten

Chateau Monfort– lukseriøst og gjennomført for en romantisk opphold

Se flere hoteller i Milano her.

Utforsk Italia med leiebil

Andre isbarer i Italia:

Suso i Venezia

Lo Sfizio Gelateria i Pisa

Gelateria Santa Trinità i Firenze

Perchè No!, Firenze,

Les også:

Her er de mest populære hotellene i Roma, Paris og London

Top 10 i New Tork