Her kan du bo som kongelig på slott

Foto: Getty Images

Nyheten om dronning Elizabeth II bortgang har satt fokus på kongehuset og i hennes minne har vi funnet frem slottshoteller der du kan sjekke inn. Gjør deg klar til å spise, sove og drikke som kongelige i disse 5 slottene som passer for regjerende konger og dronninger.


Hôtel de la Cité, Carcassonne, Frankrike

Dette slottet byr på en magisk vinkjeller, hvor man også kan spise, en restaurant med Michelin-stjerne, en svært koselig bibliotekbar og rett og slett en kongelig opplevelse. Festningsbyen Carcassonne stammer fra rundt 120 f.Kr., og det var ikke overraskende romerne som befestet byen først. Tre tårn fra romersk tid gjenstår. Se nærmere på hotellet her


Peckforton Castle, England

Bygget på 1700-tallet, fungerte Peckforton Castle med sine 48 soverom som et enkelt familiehjem frem til 1939. Slottet har blitt brukt som vandrerhjem, privat klubb og også filmsett for populære film- og TV-serier( Robin Hood , Sherlock Holmes , Doctor Who), men endte til slutt opp som et slottshotell i 1988. Her er det bare å nyte rommets fasiliteter enten du vil tilbringe det i badekaret, i senga eller foran peisen. Skulle friluftslivet lokke, har de omkring 4000 hektar med skog – mer enn nok til å underholde deg, fra luftgeværskyting og «off road» Land Rover-opplevelser, og leker og spill i hagen. Les mer om hotellet her.

Kronovalls vinslott, Sverige

Med romnavn som Chardonnay, Pinot Noir og Negroamaro, er Kronovalls Vinslott med sine 15 rom, veldig opptatt av vin! På dette slottet får du oppleve ettermiddagste supplert med italienske søtsaker, fem-retters middager som dreier seg om sesongens delikatesser og selvfølgelig vinsmaking. Spis og drikk deg god og mett, og end kvelden i en myk himmelseng i 1700-tallsstil. Les mer om hotellet her.


Chateau Hotel & Spa Grand Barrail, Saint-Emilion, Frankrike

Dette hotellet befinner seg i Saint-Emilion sørvest  Frankrike. Kommunen er 3,5 mil nordøst for Bordeaux. Vinmarkene dekker for øvrig nesten 70 prosent av kommunens areal. Dette luksusslottet gir deg som navnet sier både et spa og et kongelig opphold. Den svært gode restauranten er kjent for å kunne gi deg noe av den beste lokale vinen som det er mulig å få tak i. En virkelig luksusopplevelse for deg som er frankofil og liker rød vin. Les mer om hotellet her 


Inverlochy Castle, Skottland

Det aller ypperste innenfor luksus du kan finne i Skottland. Alt fra å bli hentet på flyplassen i en Rolls Royce Phantom til et luksusliv ellers du knapt kan forestille deg. En helt utrolig beliggenhet, restaurant med Michelinstjerne, golf, fiske, leirdueskyting og rafting(!). Luksus som dette er sjeldent. Svært sjeldent.  Les mer om hotellet her.

Balmoral Castle, Skotland

Til slutt, ikke et hotell, men en severdighet. Slottet som dronning Elizabeth II sovnet inn i, er i måneden april til juli åpent for publikum. Slottet ble kjøpt av dronningen Elizabeths tippoldemor, dronning Victoria i 1852.