Athen er en av Europas eldste byer og også der vårvarmen kommer først. Foto: Istock

Her kan du nyte vårvarmen

Bare en kort flytur unna finner du 8 flotte vårbyer.

Endelig begynner kulden å gi slipp her hjemme, og er du ekstra ivrig etter å gå våren i møte kan vi anbefale en tur til en av Europas flotte byer hvor våren allerede er ankommet.

Kun noen få flytimer unna havner du nemlig i fantastiske storbyer som Madrid, Barcelona, Valencia og Lisboa som kan friste med sol og temperaturer helt opp imot 15 grader. Sjekk ut disse 8 fantastiske storbyene.

 

Norwegian har mange gode tilbud på flybilletter nå. Søk flyreiser her.

 

Madrid, Spania

 

Madrid, Spain skyline at Santa Maria la Real de La Almudena Cathedral and the Royal Palace.

Madrid

 

Madrid er hovedstaden og den største byen i Spania. Storbyen har utrolig mye å tilby, og er en fantastisk, pulserende bråkete og festende storby midt i Spania. Med et behagelig klima året rundt, slipper du å være redd for å bli møtt med et ustabilt vær og at det skal være grått og kjedelig. Selv om byen er stor i både omkrets og i antall innbyggere (ca. 4 millioner), så kan du faktisk finne roen til tross for dette. Skal du først til Madrid, er det 5 ting du må gjøre:

  1. Se det berømte slottanlegget Palacio Real.
  2. Sett deg ned på en Plaza.  Plaza Santa Ana er omringet av vidunderlig arkitektur og herlig atmosfære.
  3. Ta en spasertur til en av de største parkene i Madrid, El Parque del Retiro.
  4. Besøke kunstmuseet Museo del Prado. Her kan du se en god samling av europeisk kunst fr 1300-tallet og fram til tidlig 1800-tallet.
  5. Se Real Madrid spille på Santiago Bernabéu med plass til 80.000 tilskuere.

Flytid: 3 t og 45 min med Norwegian

Beste hotellet å oppleve Madrid: URSO Hotel & Spa

 

Se flere flotte hotell i Madrid her

 

Roma, Italia

 

iStock_000038666368_Large

 

Roma

 

Roma er byen for deg som elsker trange gater, fantastisk severdigheter, shopping, italiensk mat og romantikk. Har du enda ikke fått reist til Roma, er det helt perfekt å dra dit nå som varmen ikke overøser byen.

Les også: Oppdag Romas mest kjente gate

Et rimelig (men bra!) alternativ til overnattingssted i denne byen er dette sjarmerende hotellet. Hvis det er slik at lommeboken tillater det kan du leve godt på dette ekslusive hotellet.

Flytid: 3 t og 10 min med Norwegian

Beste hotellet å oppleve Roma: The Serras

 

Se flere flotte hotell i Roma her

 

Athen, Hellas

 

Athens, Greece - February 13, 2016: people enjoying a mild day of winter at a rooftop bar overlooking The Acropolis. Athens. Greece. Athen

 

Athen er en av verdens eldste byer og nettopp pga sine historiske severdigheter er byen et ettertraktet reisemål for turister fra hele verden. Om sommeren kan det dog bli svært varmt i byen, så å velge seg våren for å utforske byen er absolutt ikke så dumt.

Byen kan i tillegg til de mest kjente severdighetene som Akropolis og Dionysos teateret, friste med en stor og flott dyrepark, en tur opp til byens flotte fjell og utsiktspunkt, Mount Lycabettus, bydelen Plaka hvor du får den autentiske følelsen av den greske kulturen med små gater og butikker, flere spennende historiske og arkeologiske museer og selvfølgelig nye og deilige shopping og restaurantopplevelser.

Flytid: Ca 4 timer. Sjekk flypriser her!

Du finner mange flotte hoteller til en rimelig penge men et hotell vi anbefaler som også har svømmebasseng, trimrom og en sus av fordums eleganse er Electra Palace Hotel.

Ellers er det beste hotellet å oppleve: Hotel Grande Bretagne

 

Se flere ledige hotell i Athen her

 

 

Valletta, Malta

Valetta and Marsamxett Harbour. The stunning view from Sliema. Malta.

Valletta

 

Malta er en opplevelse for den som liker historie med hele ni steder på UNESCOs verdensarvliste (og vi har også Malta med på listen over 100 ting du må ha sett før du dør).

Det virkelig fine med Malta for oss nordmenn er at engelsk er offisielt språk, men at matkulturen er en blanding av det beste fra Middelhavet (man kan si mye fint om engelsk frokost, men maten utover det er det vel ikke så mye bra å si om).

Selvfølgelig nok er det utrolig bademuligheter på Malta, og med mange gode, lokale restauranter i tillegg til at man kan kjøpe øl for 16 kroner halvliteren.

Norwegian har direkteflyvninger til Valletta, og du kan også komme deg til øya med andre flyselskaper. Sjekk flypriser her. 

Prismessig er Malta veldig billig norsk målestokk. I sammenligningen gjort av Eurostat har Malta et prisnivå på omtrent halvparten av det norske, og ligger også godt under varme ferieland vi nordmenn oftest vurderer: Italia, Spania, Hellas.

Flytid: 3,5 timer

Beste hotell å oppleve Valletta: Casa Ellul

 

Se flere hotell i Valletta her

 

 

Barcelona, Spania

Four friends in the streets of Barcelona hanging out, they are having a great time on a sunny day.

Barcelona

Vi reiser for tapas, shopping, arkitektur og godt klima – og blir åpenbart ikke skuffet. Kombinasjonen av strandliv og storbyliv er også temmelig unik. Her kan du spise middag hos stjernekokker, se banebrytende arkitektur, bestige fjelltopper mitt i byen og flyte på ryggen i Middelhavet. Ikke rart Barcelona er blitt en sikker vinner blant nordmenn på storbyferie.

Det finnes mange fine hoteller i Barcelona, men noen er ganske mye mer enn et sted å sove. Rett og slett en opplevelse i seg selv. Her finner du Barcelonas beste hoteller.

Flytid: 3 t og 20 min

Beste hotellet å oppleve Barcelona: Mercer Hotel Barcelona

 

Se hotelle for budsjett og rimelig luksus her

 

 

Valencia, Spania

yay-4920876-digital

Valencia

 

Valencia er byen for deg som ønsker høyt tempo 24 timer i døgnet i tradisjonsrike og moderne omgivelser. Valencia er en by som enda ikke er invadert av turister, og er du lei av Barcelona og Madrid, er dette byen for deg. Valencia byr på vakre og spektakulære bygninger, Europas største akvarium, et pulserende uteliv og utsøkt mat.

Den sjarmerende byen preges av marmor-gater, koselige spisesteder, trendy barer, intime kafeer og mange småbutikker.

Flytid: 5 t og 20 min

Beste hotellet å oppleve Valencia: BRental Tetuan

 

Se flere hotellvalg i Valencia her

 

 

Lisboa, Portugal

iStock_000049864078_Large

Lisboa

Lisboa er en sjarmerende havneby og en juvel som bare venter på å bli oppdaget. Byen er en av Europas mest trendy storbyer og det er ikke uten grunn at flere nordmenn har fått øynene opp for Portugals og sjøfarernes hovedstad. Les mer om denne sjarmerende og pittoreske weekendperlen her.

Flytid: 4 t og 10 min

Beste hotellet å oppleve Lisboa: Tivoli Palacio de Seteais

 

Se flere hotell i Lisboa her

 

 

Malaga, Spania

yay-1603545-digital

Malaga

 

Costa del Sol er varmt, også tidlig på våren. Med gjennomsnittstemperaturer opp mot 15,7 grader på det varmeste.

Malaga er den sjette største byen i Spania med rundt 600 000 innbyggere, og er en av de aller eldste byene i Spania (man regner med at den er over 2 800 år gammel). Byen ble grunnlagt av fønikerne, og senere styrt av Kartago, Romerriket, muslimske styrker og ble en del av Spania fra 1487. En sjarmerende storby med mye historie, men også perfekt for shopping, strand og uteliv.

Du kan reise direkte til Malaga med mange flyselskaper, blant annet SAS. Sjekk flypriser her. 

Flytid: 4 t og 5 min

Beste hotellet å oppleve Malaga: Barcelo Malaga

 

Se flere flotte hoteller i Malaga her

 

 

Les også:

Her er de aller beste hotellene i Berlin

Slik får du den perfekte turen til Roma

Topp 10 hoteller i Kroatia

 

 

Ute etter de beste luksushotellene? Her finner du de beste hotellene i verden på Laurel Nights.

Kilder: yr.no