Her kan du oppfylle din Disney-drøm

Vi har vel alle sett Disney-filmer full av magiske steder som vi drømmer om å se i virkeligheten. Din drøm kan nå oppfylles. I realiteten har nemlig disse filmene fått sin inspirasjon fra disse stedene i verden.

Glem Disneyland, disse stedene kan ikke sammenlignes. Det er ikke overraskede at himmelstrøkene også er store turistattraksjoner, og må oppleves minst én gang i livet – så kom i gang med ferieplanleggingen nå! Som Walt Disney en gang sa: «Måten å komme i gang på er å slutte å snakke og begynne å gjøre noe».

Ut å reise? Finn de beste hotellene her.

Slottet fra to på rømmen: Inspirert av Mont Saint-Michel i Normandie, Frankrike

normandie
Foto: Thinkstock

Den franske maleren Laurent Ben-Mimoun ble inspirert av oljemalerier fra 1800-tallet da han lagde hele det kunstneriske konseptet for Tangled. Han startet med en visjon om et renessanseslott hvor Rapunzel kunne kaste over sitt lange gylne hår, og valget falt på Mont Saint-Michel i Normandie. Dette er også en av landets mest spektakulære turistattraksjoner, og vil du inn å se kan du gjøre dette for omtrent 8 euro. Den beste måten å komme hit på er å fly til Paris, og deretter ta turen videre til Mont Saint- Michele. Vil du besøke dette slottet og samtidig bo kongelig? Se hoteller i Normandie her.

Torneroses slott

Inspirert av: Neuschwanstein Castle, Allgäu, Tyskland

tyskland
Foto: Thinkstock

Neuschwanstein – slottet i  Tyskland er et av landets mest kjente landemerker og inspirasjonen for slottet i filmen hvor Tornerose var sleeping beauty.  Walt Disney besøkte selve Neuschwanstein før det ble rekonstruert i Disneyland, Anaheim,California.  Det virkelige slottet er fra 19.århundre og inspirert av nyromansk arkitektur blandet med europeisk. Disney var inspirert av fargene og de kongelige omgivelser som gjorde at han skapte eventyrslottet i hjertet av Disneyland. Vi kan alle være enige om dette slottet ligner veldig på et typisk prinsesseslott? Se dette spektakulære slottet og bo på et av disse hotellene i Allgäu.

Les også: Reisene du kan skryte av.

Ut å reise? Finn de beste hotellene her.

Fossefallet fra Up

Inspirert av: Angelfossen, Bolívar, Venezuela

falls
Foto: Thinkstock

Direktøren for filmen Up, Pete Docter, reise sammen med et Pixar-team til Venezuelas fjelltopper for å få inspirasjon til filmens fossefall, Paradise Falls. Turen gikk til Angelfossen, som er verdens høyeste fossefall. Tusenvis av bilder, videoer og tegninger ble til sammen dette spektakulære fossefallet. Filmens hovedkarakter, den gamle søte mannen Carl Frederikson, reiser nettopp opp hit med sine fargerike ballonger. Docter så på dette fossefallet som en egen karakter i filmen , og det skjønner vi godt. Opplev dette magiske fossefallet! Finn hoteller i Bolívar her.

Pachas landsby i Et Kongerike for en lama

Inspirert av: Machu Picchu

macu
Foto: Thinkstock

De mystiske Inka-ruinene som ligger 8000 fot over havet i Peru, var inspirasjonen til Pacha’s landsby. Machu Picchu, også kjent som Inkaenes tapte by,  har blitt en stor turistattraksjon siden Inka forlatte dette området en gang på 1500-tallet. Man mener nemlig at byen ble grunnlagt av Sapa inka Pacahacutec omkring 1440, og at den var bebodd frem til den spanske erobringen av Peru i 1532. Machu Picchu er et av verdens mest populære turistmål. I tillegg ble området utpekt som en del av verdens kulturarv og naturarv av Unesco i 1983. Finn hoteller ved Machu Picchu her.

Les også: De 100 tingene du må ha sett før du dør. 

Ramone’s House of Body Art i Biler

Inspirert av: U-Drop Inn i Shamrock, Texas

cars
Foto: Flickr/Jerry Huddleston

I filmen Cars skal byen i Radiator Springs være et forlatt sted langs Route 66.  Ramone’s House of Body Art— hvor bilene pleier å kjøre forbi. I virkeligheten heter bensinstasjonen Conoco og ligger ved U-Drop Inn, et stoppested lokalisert i Shamrock, Texas. Blir det mer sørstatelig enn dette? Pixar’s rekreasjon ligner veldig på Conoco, med lignende høy bygning og fargerike neonlys. Om du drar til Disneyland, kan du også se Ramone’s i Cars Land. Finn hoteller i Shamrock her.

DunBroch Castle i Brave/Modig

Inspirert av: Eilean Donan Castle, Loch Duich,  i det skotske høylandet

skottlasnd
Foto: Yayimages

Disney-teamet besøkte flere områder i Skottland for inspirasjon til filmen Brave. I filmen blir vi kjent med den rødhåra prinsessa, Merida, som ønsker å bryte tradisjoner og være rebelsk. Inspirasjonen til Meridas slott fikk de fra Eilean Donan Castle fra 1200-tallet, som også har vært lokasjon for en rekke andre filmer; The Private Life of Sherlock Holmes (1970) og Loch Ness (1996). Slottets interiør og møbler kan du se glimter av i filmen når Meridas kongelige familie har sammenkomster – også bordet, trappeoppgangene og tårnet.  Et av de mest ikoniske bildene man har av Skottland stammer nemlig fra Eilean Donan.   Finn hoteller i det skotske høylandet her.Les også : Bli med på rundreise i Aberdeen.

Slottet i Arendelle i Frozen

Inspirert av:  Akershus Festning i Oslo

akers
Foto: Flickr/Andreasfe

Inspirasjonen til alt fra arkitektur, kostymene og det meste visuelle i Frozen er hentet fra Norge. Et Disney-team reiste til Norge i to uker og fikk blant annet sett Norges vakre vinterlandskap, fjorder og fjell. Det er ikke til å unnga hvor lik Norge den magiske verdenen til Anna og Elsa er. Bare legg merke til det neste gang – du vil se flere glimter av Norge overalt i filmen. Slottet er ganske lik Akershus Festning i Oslo, med mursteinshus og eldgamle steintrapper. Stiftsgården( 1778)  i Trondheim har inspirert slottet hvor Elsa var holdt fanget i sitt soverom mens Anna sang i gangen. Selv den fiktive byen Arendelle er modellert etter Bryggen i Bergen.   Finn rimeligste hoteller i Oslo sentrum her.

Slottet til sultanen i Aladdin

Inspirert av: The Taj Mahal i Agra, India

tajmahal
Foto: Yayimages

Byen Agrabah er ment for å være lokalisert nær innsjøen i Jordan, men palasset til Sultanen har tydelig fått inspirasjon fra Taj Mahal. Det virkelige palasset ble bygget av mogulherskeren Shah Jahan (hersket 1628-1658) til minne om hans yndlingskone Arjumand Banu Begum med tilnavnet Mumtaz Mahal (Palassets pryd). I dag regnes bygget for å være en muslimsk helligdom. I begynnelsen av filmen er Prinsesse Jasmine lei av å bo i palasset, og anser det som et fengsel, mens Aladdin drømmer om å bo her. Vi må vel være enige med Aladdin for nå. Har du sett noe så vakkert som dette? Finn hoteller i Agra her.

Ut å reise? Finn de beste hotellene her.

  Kilde: (CnTraveler)