Dubai: Her møtes Vesten og Østen i et herlig ferieparadis

Foto: Getty Images

Dubai er et ferieparadis som vi gir deg en reiseguide til her.

Det er mindre enn 50 år siden Dubai ikke var annet enn en fiskerlandsby med noen tusen innbyggere.

Men så fant sjeik Rashid bin Saeed al-Maktoum ut at han ville bygge ut en havn i den lille landsbyen. Det var begynnelsen på Dubais reise mot å bli Midtøstens handels- og finanssentrum. Og byen sikter høyt. Dubai har så mye å by på som oppleves for at du skal innse at det faktisk er sant. Vi har funner 15 av dem.


1. Dubai- fontenen

Dette storslåtte vannshowet er plassert foran verdens høyeste bygning kalt Burj Khalifa. Dette er et must å få med seg. Du vil ikke tro at en fontene kan ta pusten fra deg før du opplever dette. Fontenen sto ferdig i 2009 og skal ha kostet 1,2 milliarder kroner. Showet består av «dansende» vann til musikk og lys, og vannet skal på det høyeste måle 152 meter. Ikke vær redd for at du kanskje mister det, for  showene vises flere ganger daglig.


2. Luksuriøse og storslåtte hoteller

I Dubai er det på hotellene det skjer . Det er kun hotellene som har skjenkebevilling, og derfor har de ofte også flotte spisesteder og barer. Alle har selvfølgelig hørt om verdens eneste 7- stjerners hotell Burj Al Arab Hotel, men Dubai har mange andre spennende hoteller å by på, så hvorfor ikke prøve et pyramideformet hotell? Raffles Dubai har alt du trenger og kan tilby blant annet spa, nattklubb, og utendørs basseng. Det ligger i nærheten av det elegante Wafi City Mall og Dubai tennisstadion.

Er du på utkikk etter et familievennlig hotell, anbefaler vi Atlantis the Palm. Dette hoteller med egen strand ligger på den fantastiske kunstige, palmeformede øya Palm Jumeirah. Jumeirah Emirates Towers Dette er tvilingtårnene til seilet – Burj Al Arab, og er et bedre valg på svært mange måter. De virkelig luksuriøse rommene gir dere en førsteklasses opplevelse.På hotellet kan du blant annet spise på Hakkasan og den strålende Alfies, samt at det er en kort spasertur til restaurantene over. Sjekk hotellet nærmere her.

Søk etter flere hoteller her

Jumeirah Emirates Towers, Dubai


3.  Kryddersouken

Hvis du vil ha en autentisk innsikt i den lokale atmosfæren, så finnes det ingen bedre steder enn kryddersouken. Her finner du trange gater med små forretninger fylt av lukter som gjør at du virkelig føler at du befinner deg i en arabisk drøm av en storby.

4. Formidable spisesteder

For det første kan du spise som en konge i Dubai for priser du kan le av. Best rangert er Le Petite Maison (ved Emirates Towers), men du spiser ikke akkurat dårlig på Zuma (også ved Emirates Towers) eller Roberto’s (også ved Emirates Towers). Skal du spise litt billigere drar du til Al Dhiyafah Road for mat fra hele østen. Alkohol serveres ikke utenfor hotellområdene, men maten er strålende. Bedre «kebab» vil du aldri få.


5. Svøm med delfiner

Er du en av mange som alltid har drømt om å svømme med delfiner? I Dubai har du muligheten. Atlantis the Palm tilbyr mer enn de fleste hoteller, og kan by på delfinsvømming på Dolphin Bay. En eventyrlig opplevelse du ikke vil gå glipp av. Søk etter flere hoteller her


6. Burj Khalifa

Felles for mange i de arabiske landene og byene er at de er glade i å bygge forbausende og imponerende bygg. Burj Khalifa, også kjent som Burj Duba er verdens høyeste bygning. Her kan du nyte utsikten fra 124. etasje. Det lønner seg å booke billetter i forveien ettersom du unngår kø, du sparer noen kroner, og det kan fort bli utsolgt under de mest populære tidene som for eksempel under den fantastiske solnedgangen. Her kan du lese mer om Burj Khalifa


7. Gullsouken

Gull er en viktig del av den lokale kulturen. Velstand måles ofte i gull og gull er den fineste gaven du kan gi. Hvor mye gull en kvinne har fått av mannen sin er gjerne synonymt med hvor høyt de blir verdsatt. Gullsouken ligger rett ved siden av kryddersouken og fyller over 300 så forretninger som drar deg inn i et lokalt skattekammer hvor du nærmest kan lukte det verdifulle. Betaler du kontant, og er flink til å prute, kan du få tak i gull av kvalitet til en billig penge. Uansett om du skal kjøpe gull eller ikke, så er dette en opplevelse du må få med deg. Her finner du flotte hoteller ved Gullsouken


8. Verdens største kjøpesenter

The Dubai Mall er verdens største kjøpe- og underholdningssenter som du må oppleve for å innse at det ikke er for godt til å være sant. Her finner du en bred variasjon av butikker og fine restauranter. I tillegg kan senteret også by på en skøytehall og et akvarium, så her finner du fortreffelige alternativer til de som ikke vil være med på timer med shopping.


9. Ørkensafari

En tur til Dubai er ikke helt komplett uten en ørkensafari. Her får du virkelig oppleve den arabiske atmosfæren. Ørkenen kan utforskes på forskjellige måter. Prøv en tur på kamelryggen inn i solnedgangen, og er du av den mer spenningssøkende typen, prøv firhjuling eller kjør ut i ørkenen i en offroad-leiebil.


10. Dubai Museum

Denne bygningen ligger i Al Fahidi Fort og regnes som byens eldste bygning. Dette har vært både et palass, garnison og fengsel. Her kan du lære om byens kultur og kulturarv interaktivt i et av byens historiske must. Her blir du dratt tilbake i tid og du får oppleve interessante utstillinger du sent vil glemme.


11. Stå på ski

Begynner du å bli lei av det varme ørkenklimaet i Dubai? Hva er vel ikke bedre enn å besøke Dubais svar på winter wonderland? Mall of the Emirates tilbyr ikke bare shopping i nok et storslått kjøpesenter, men også et av verdens største innendørs skianlegg. I ingen andre land kan du ta afterskien på stranda.


12. Jumeirah Moskeen

Her blir du virkelig dratt inn i den lokale atmosfæren i hva som skal være byens vakreste moské. Jumeirah moskéen er den eneste moskéen i Dubai som er åpen for turister som ikke er muslimer så lenge man er med i en organisert gruppe. Her får du lære om den interessante muslimske kulturen i storbyen.


13. Guidet båttur

I Dubai kan du ta en båttur hvor du får se den vakre kystlinjen av byen. Her får du sett kjente landemerker som du blir guidet gjennom ved hjelp av en lokal guide. Du får muligheten til å ta flotte bilder i tillegg til at du får gå av båten for en nærmere kikk eller litt shopping. Dette kan være en perfekt start på ferien, eller en alternativ måte å oppleve byen på. Anbefales på det sterkeste.


14. The Dubai Heritage Village

For å lære enda mer om kulturen og livstilen i Dubai, anbefaler vi en tur i Dubai Heritage Village. Her kan du spasere gjennom en rekonstruert liten by hvor du får oppleve den tradisjonelle atmosfæren. Husk at fredag er en helligdag i Dubai, og flere butikker holder derfor  stengt den dagen.


15. Bastakiya

Å gå gjennom bydelen Bastakiya, er som å gå gjennom historie og kultur. Denne bydelen har fått stå i fred til tross for utviklingen i resten av byen. Her kan du spasere i koselige og trange gater i det som blir sett på som det kulturelle sentrum av Dubai. Her finner du lokal kunst i galleriene og koselige restauranter. Et behagelig pust i bakken i en storby med ellers høyt tempo. Et fint sted å avrunde ferien.